22.1.2022
klo
17:00
Liiga
Jukurit - JYP
Jukurit -1,5
Pinnacle 1,91
Oikein
ASETA VETO

Liiga

22.1.2022 klo 17:00

Jukurit - JYP

Kumpikin illan joukkueista koki murskatappion edellisessä ottelussaan. Jukurit hävisi eilisen kotiottelunsa kovavireiselle HPK:lle lukemin 1-5, sekä JYP samalle joukkueelle pari päivää aiemmin lukemin 0-6. Jukurit siis pelaa toisen ottelun heti perään ja JYP on saanut levätä pari päivää. 

Joukkueiden kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat hieman yllättäen JYPille voitoin 3-1. JYP voitti alkukauden kolme ensimmäistä kohtaamista lukemin 3-1, 3-2 ja jatkoajan jälkeen 4-3. Viimeisimmän ottelun vuoden lopussa Jukurit voitti numeroin 4-1. 

Joukkueet lähtevät otteluun täysin eri lähtökohdista. Jukurit taistelee jopa kuuden joukkoon pääsystä ja JYP tuntuu pelailevan kauden vain loppuun, kun pudotuspelihaaveet on jo kuopattu. 

Jukurit

Jukurit on eilisestä rökäletappiosta huolimatta ollut kovassa vireessä. Joukkue on noussut kuin varkain kuuden joukkoon eikä hidastumista tunnu juuri tapahtuvan. Suhteellisen kapealla materiaalilla operoiva Jukurit on ollut kauden jättiyllätys. Kauden alussa monet olivat sitä mieltä että mikkelissä ei tänäkään vuonna pudotuspelejä pelata, mutta Olli Jokinen on näyttänyt kaikille, että on liigatasolle valmis päävalmentaja. 

Viimeisestä kymmenestä ottelusta Jukurit on hävinnyt vain kolme ottelua. Kaksi kertaa kovavireiselle HPK:lle sekä jatkoajan jälkeen Tapparalle. Jukurit on tällä hetkellä runkosarjan viides, mutta vain 4 pistettä esimerkiksi kolmantena olevasta Tapparasta jäljessä. 

Jukureiden parhaimmistoon koko kauden kuulunut kapteeni Petrus Palmu on ollut erinomaisessa iskussa ja näyttänyt joukkueelle suuntaa. Palmu on pistepörssin toisena 34 tehopisteellä. Myös tsekkiläinen Simon Stransky on ottanut isoja harppauksissa kiekollisessa pelissä ja on Jukureiden toiseksi paras pistemies 28 tehopisteellä, jolla irtoaa myös pistepörssin sija 9. Aika harvinaista herkkua Jukureiden faneille tämä kausi. 

Maalivahtipeli on koko kauden ollut hyvissä kantimissa, kun Oskari Salminen yllätti kaikki nousten liigavahtien eliittiin. Kauden alussa oletettiin Jukurien maalivahtiosaston olevan liigan huonoin. Toki aika paljon riippuu Salmisesta ja täytyy toivoa, että mies pysyy ehjänä, koska varamaalivahti Waltteri Ignatjew ei ole vielä pystynyt esittämään liigatason maalivahtipeliä harvoissa otteluissaan. 

Seuraa heitä:

  • Petrus Palmu
  • Simon Stransky
  • Oskari Salminen

JYP

JYP oli pitkään karanteenissa ja pelasi vasta vuoden ensimmäisen ottelunsa kolme päivää sitten HPK:ta vastaan. Tauko ei tehnyt hyvää jo valmiiksi sekavaan tilanteeseen vaan HPK pöllytti joukkuetta 6-0 kuonoon. 

JYPin kausi alkaa olemaan taputeltu, eikä mahdollisuuksia pudotuspeleihin juuri ole. Ehkä teoreettinen mahdollisuus, mutta voittoja pitäisi tulla lähes joka pelistä ja siihen ei ole mitään toivoa nykyisillä otteilla. JYP on voittanut viimeisestä 13 ottelustaan vain kolme ottelua ja viimeisin 3 pisteen voitto on tullut joulukuun alkupuolella. Kaikesta tekemisestä näkee, että JYP pelailee tämän kauden vain pois alta ja katselee ensi kaudella sitten uudestaan. 

Pahoissa talousvaikeuksissa painiva JYP purki lupaavan kohuhyökkääjä Brad Lambertin sopimuksen ja mies siirtyi takaisin kasvattajaseuraansa Lahden Pelicansiin. Lambert ei koskaan saanut JYPissä peliänsä raiteille joten ratkaisu oli varmasti molemmille osapuolille hyvä. Saa nähdä jatkaako JYP vielä tyhjennysmyyntejä taloutensa kohentamiseksi vai mennäänkö näillä pelaajilla vielä loppukausi. Kiinnostavia pelaajia riittää joukkueessa paljon ja monet joukkueet ovat varmasti haaskana paikalla, kun ovet avataan. 

JYPillä varmuudelta tästä ottelusta on sivussa alkukauden komeetta Joakim Kemell, joka on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Saa nähdä onko Kemell tervehdyttyään myyntilistalla vai jatkaako Kemell sopimuksen mukaisesti jyväskylässä kauteen 23-24 asti. 

Kaksi edellistä kautta yli 40 pisteen kausia vetänyt Jerry Turkulainen on ollut tällä kaudella iso pettymys - 33 otteluun on kertynyt vain 17 pistettä. Toki iso syy tähän on JYPin sekava tilanne, eikä varmasti kukaan joukkueessa pääse omalle tasolleen, kun viisikkopeli on täysin sekaisin eikä valmennus tunnu löytävän minkäänlaista otetta pelaajiin. Reid Gardiner on JYPin paras maalintekijä 14 osumalla, jota voi pitää melko hyvänä suorituksena. 

Seuraa heitä

  • Jerry Turkulainen
  • Reid Gardiner
  • Anttoni Honka

Jukurit palaa voittojen tielle

Jukurit on ottelussa selkeä ennakkosuosikki ja pinnaclen tarjoama 1,91 kerroin joukkueen vähintään kahden maalin voitolle on erinomainen. Jukurit koki karvaan tappion eilen HPK:ta vastaan ja tulee varmasti kovaa päälle heti alusta. JYPin vasta toinen ottelu tälle vuodelle ei tule näyttämään yhtään sen erilaisemmalta kuin aiemmatkaan ottelut vaan Jukurit tulee jyräämään jyväskyläläiset maanrakoon. JYP on päästänyt liigassa ylivoimaisesti eniten maaleja (137) joka on lähes neljä maalia per peli omaan nuottaan. Aika vaikea on voittaa otteluita varsinkaan kun maalinteko ei ole joukkueen suurin vahvuus. 

Jukurit -1,5

Pinnacle 1,91