20.12.2021
klo
18:30
Liiga
Tappara - KalPa
ML 1
Unibet 1,58
Oikein
ASETA VETO

Liiga

20.12.2021 klo 18:30

Tappara- Kalpa

Molemmat illan joukkueet ovat olleet hyvässä iskussa viime aikoina. Tappara on peräti neljän ottelun voittoputkessa ja KalPa kolmen. Tapparan esityksissä on huomattava selkeä pelin parantuminen alkukauden sähellyksestä. Lisäksi CHL:ssäkin joukkue on jo neljän joukossa ja finaalipaikka ratkeaa Tammikuun puolella. 

Kuopiolaiset voittivat kauden ensimmäisen kohtaamisen voittolaukauksilla, mutta silloin vielä vanhassa Hakametsän jäähallissa. 

Tappara

Kuten yllä on mainittu, on joukkue neljän ottelun voittoputkessa ja CHL:ssäkin Tappara eteni jo neljän joukkoon ainoana suomalaisjoukkueena. Vastus CHL.ssä vain kovenee, kun tammikuussa vastaan astelee Lukon puolivälierissä tiputtanut EHC Munchen. 

Edellisessä ottelussa JYP:iä vastaan joukkueella oli paljon poissaoloja maajoukkuekomennuksen myötä, kun ykkösveskari ja kaksi melkeinpä parasta hyökkääjää oli poissa Christian Heljangon, Waltteri Merelän ja Anton Levtchin muodossa. Repaleisesta kokoonpanosta huolimatta kirvesrinnat ottivat makean voiton lukemin 3-4. 

Tapparan peli on mennyt ottelu ottelulta eteenpäin eikä asiaa varmasti haittaa, että pitkään poissa ollut Joona Luoto on jälleen palannut pelikuntoon. Luoto tekikin Jyväskylässä maalin. Myös Otso Rantakarin pitkäaikainen loukkaantuminen on selätetty, mutta täyteen pelikuntoon pääsemiseen saattaa mennä vielä aikaa. 

Nähtäväksi jää ovatko maajoukkuemiehet mukana jo tässä ottelussa. Joka tapauksessa joukkue pistää varmasti kaiken pelin tänään, kun peli on viimeinen ennen sunnuntaita, ja voitolla on aina mukava aloittaa ansaittu joululoma. 

Seuraa heitä:

  • Joona Luoto
  • Otso Rantakari
  • Nokia Arena

KalPa

KalPallakin on alla hienot kolme voittoa ja peli on mennyt eteenpäin erittäin heikon alkukauden jälkeen. Liekö syynä maalille hankittu Connor Lacouvee, joka on ollut erinomainen kuopiolaisten maalinsuulla ja antanut joka ottelussa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Eero Kilpeläinen ei ole ollut tällä kaudella lainkaan totutulla tasollaan. 

Kalpa voitti viimeisessä ottelussa Pelicansin lukemin 4-3 ja kävi ryöstöretkellä aiemmin ryöstöretkellä HIFK:n vieraana lukemin 2-3. Kovia päänahkoja jotka varmasti ruokkivat pudotuspeleistä haaveilevan joukkueen itseluottamusta. 

Kalpalle tulee tämän illan jälkeen pitkä tauko liigapeleistä, kun joukkue palaa liigaotteluihin vasta 9.1.2022. Ilman pelejä Kalpa ei tietenkään ole, vaan pelaavat jo totutusti Spengler Cupissa tässä välissä.

Kalpalla on myös paljon poissaoloja Nuorten U20 MM-kisojen takia. Joukkueeseen valittiin Kasper Puutio, Oliver Kapanen, Juuso Mäenpää, Kasper Simontaival sekä maalivahti Juha Jatkola.

KalPan suurin tähti alkukaudella on ollut Miikka Pitkänen, joka on kuopiolaisten tehokkain pelaaja 21 tehopisteellä. Myös kotiin palannut Tuomas Kiiskinen on alkanut heräilemään ja on iskenyt joulukuun neljässä ottelussa tehot 1+4. 

Seuraa heitä:

  • Connor Lacouvee
  • Miikka Pitkänen
  • Tuomas Kiiskinen

Tappara tulee kovaa päälle

Yhteenvetona ottelu voi olla tasainenkin jos Kalpa pysyy vauhdissa mukana. Kalpalla paljon poissaoloja ja Tappara saanee mukaan EHT turnauksessa olleet tähtipelaajansa. Tapparan peli on ollut hyvää ja nousujohteista ja on vahvasti matkalla kuuden joukkoon näillä otteilla. 

Unibet tarjoaa hyvän 1,58 kertoimen Tapparan kotivoitolle (sisältää JA+RL) jota kannattaa ehdottomasti harkita. Tapparan kokoonpano on niin laadukas, että Kalpa pitäisi kotihallissa kaatua vaikka maajoukkuemiehet eivät olisikaan vielä tänään mukana. 

Tappara - Kalpa 1 (sis. JA + RL)

Unibet 1,58