2.4.2022
klo
17:00
Liiga
HIFK - TPS
HIFK (ML)
Mr Green 1,71
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

2.4.2022 klo 17:00

HIFK - TPS

Nordiksella lauantai-illan jännitysnäytelmässä kuuma taistelupari pelaa neljännen osaottelunsa. Sarja on HIFK:lle tällä hetkellä 2-1, joten punapaidoilla on mahdollisuus siirtyä jo yhden voiton päähän välieristä. Aiemmat ottelut ovat olleet erittäin tasaisia, joten on helppo povata tästäkin samanlaista. 

TPS voitti sarjan avausottelun 2-0 ja HIFK seuraavan jatkoajalla 4-3. Myös viimeisin ottelu meni jatkoajalle, vaikka HIFK johti ottelua jo 3-1 noin 4 minuuttia ennen loppua. TPS:n Elmeri Eronen teki lopussa kaksi maalia ja vei ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla ottelun hahmo Jere Innala (2+1) ratkoi ottelun stadilaisille ylivoimalla. 

Kaikki kolme ottelua ovat säästyneet ylilyönneiltä, mutta kuumia tilanteita on ollut paljon ja suu käy jokaisen tilanteen jälkeen. Myös mediapeliä on ainakin TPS:n puolelta harrastettu, kun päävalmentaja Jussi Ahokas syytti HIFK:ta filmauksesta. 

HIFK

HIFK:n peli ei ole ollut vielä tasollaan, mutta on saanut kairattua kaksi elintärkeää voittoa jatkoajalla ja siirtyi nyt kuskin paikalle varastettuaan kotiedun TPS:lta. Tänään joukkueella on hyvä paikka siirtyä jo 3-1 johtoon, joka vaikuttaisi stadilaisille jo ratkaisevan tuntuiselta. HIFK on pelannut kotona suhteellisen hyvin ja katsomokarttoja katsellen sanoisin, että nordis on tänään tapötäynnä. 

Edellinen ottelu päättyi tosiaan jatkoajalla Jere Innalan voittomaaliin ylivoimalla. HIFK menetti jo ratkaisevan tuntuisen johdon 3-1 aivan ottelun lopussa, kun Elmeri Eronen teki kavennusmaalin neljä minuuttia ennen loppua ja tasoitusmaalin ilman maalivahtia vain 13 sekuntia ennen loppua. Voitto jatkoajalla näin murheellisen lopun takia tuo varmasti uskoa ja luottoa omaan tekemiseen, varsinkin kun kaikki TPS:n maalit tulivat melko räikeiden pomppujen kautta.

HIFK:n tähtihyökkäys on ollut ensimmäisen pelin jälkeen tehokkaana ja noussut esiin vaikeilla hetkillä. Varsinkin kultakypärä Jere Innala on ollut tehokas ja on tehnyt nyt kolmeen otteluun 2+3 tehot. 13. hyökkääjänä kaksi viimeistä ottelua pelannut maalitykki Reid Gardiner on myös ollut erinomainen. HIFK käyttää Gardineria pelin sisällä ylivoimalla sekä sekoittaa ketjuja pelin aikana joten Gardinerin paikka on lähes joka ketjussa. Edelliskevään MVP pelaaja Lukon paidassa ollut Eetu Koivistoinen on ollut hieman vaisu, mutta eiköhän mies tästä vielä petraa.

Puolustus ja maalivahtipeli on HIFK:n kysymysmerkki edelleen. Toisessa ottelussa Niilo Halonen oli luokattoman huono ja päästi pari todella helppoa maalia, mutta siitä huolimatta joukkue sai voiton kaivettua. Viimeisimmässä ottelussa Halonen oli hyvä eikä juuri voinut maaleille mitään. Halonen torjui ottelussa 39 kiekkoa. Puolustus taas on ollut heikohko, osin johtuen loukkaantumisista kun Rony Ahonen, Johan Motin sekä Joonas Lyytinen ovat puuttuneet. Ahonen palasi viime pelissä HIFK:n onneksi kehiin ja sai heti tilastomerkinnän Innalan 3-1 maaliin hienon avaussyötön myötä. 

Seuraa heitä:

  • Jere Innala
  • Reid Gardiner
  • Niilo Halonen

TPS

TPS:llä on nyt tiukka paikka, kun se saapuu HIFK:n kotiluolaan 2-1 tappiotilanteessa. Tästä tappio niin alkaa olemaan tukalat paikat turussa. HIFK hoiti oman vieraskaappauksen ja nyt TPS:n pitää tehdä sama täpötäyden nordiksen edessä. 

Peli on ollut melko hyvää ja joukkue osoitti edellisessä pelissä sitkeytensä, kun se tuli kahden maalin takaa tasoihin aivan lopussa ja vei ottelun jatkoajalle. Palkintoa sitkeydestä ei kuitenkaan tullut vaan ratkaiseva jäähy jatkoajalla koitui turkulaisten kohtaloksi. Avausottelun tiivistä puolustuspelaamista ei ole kahdessa edellisessä ottelussa nähty vaan turkulaisten maalille on aika avoimin ovin saanut kävellä, eikä se HIFK:n hyökkäysarsenaalia tutkaillessa ole kovin optimaalista. 

Turkulaisten parhaimmistoa tässä sarjassa on ehdottomasti ollut TPS:n ykkösnyrkki Pyyhtiä-Pärssinen-Nurmi sekä puolustuksen ykkösnimi Elmeri Eronen. Myös Ville Lajunen on vakuuttanut puolustuksessa jämäkkyydellään. Varsinkin Markus Nurmi on ollut liukkaalla pelipäällä jokaisessa ottelussa ja aiheuttanut sydämentykytyksiä HIFK:n penkillä. Nurmi on myös jatkuvasti hämmentämässä ja käynyt todella kuumana vihellyksen jälkeisissä tilanteissa. 

Myös ulkomaalaiset Tyler Steenbergen sekä Jack Rodewald ovat syttyneet pudotuspeleihin oikein toden teolla. Steenbergen on tehnyt kolmeen otteluun 2+1 tehot ja on joukkueensa tehokkain pelaaja. Steenbergenin ja Rodewaldin vieressä pelaava Juraj Slafkovsky on ollut myös hyvä ja on erinomaisten olympialaisten jälkeen ollut erittäin tehokas niin runkosarjan lopussa kuin pudotuspeleissäkin. 

Seuraa heitä:

  • Markus Nurmi
  • Tyler Steenbergen
  • Elmeri Eronen

Täpötäysi nordis saa huutaa

HIFK siirtyi ottelusarjassa kuskin paikalle ja saa nyt oivan mahdollisuuden kotiyleisön edessä siirtyä jo ratkaisevan tuntuiseen 3-1 johtoon sarjassa. Avainpelaajat ovat viimeisissä otteluissa olleet iskussa ja tehokkaita. Niilo Halonen osoitti myös että koppi tarttuu eikä maalivahtipelistä tarvitse sen suuremmin olla huolissaan. HIFK todennäköisesti saa sairastuvalta vielä vahvistuksia tälle ja huomiselle päivälle, kenties Johan Motinin ja Teemu Turusen muodossa.

HIFK:n ML voitto on hyvä pelikohde tähän lauantai-iltaan

Vihje: 
HIFK (ML)