2.2.2022
klo
17:00
Liiga
Pelicans - Ässät
Pelicans (60 min)
Pinnacle 1,98
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

2.2.2022 klo 17:00

Pelicans - Ässät

Keskiviikkona toisensa kohtaavat heikosti viime aikoina esiintyneet Ässät ja Pelicans. Ässät on peräti 9 ottelun tappioputkessa, eikä pelissä juuri hehkutuksen aiheita ole. Pelicans oli ennen lauantain vierasvoittoa Jukureista myös viiden ottelun tappioputkessa. 

Ässät on sarjan viimeisenä kerättyään 41 otteluun vain 37 pistettä. Pelicans on sijalla 9 kerättyään 59 pistettä 39 otteluun. Pelicansin vahva alkukausi on murentunut täysin ja tähtipelaajat loistavat tehottomuudellaan. Ässien kärkiosasto on ollut jo pidemmän aikaan kuutamolla. 

Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat 1-1. Pelicans voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen kotonaan lukemin 2-1 ja Ässät oman kotiottelunsa 3-1. 

Pelicans

Pelicans on ollut vahvassa syöksykierteessä jo pidemmän aikaa. Joukkue sai kuitenkin katkaistua pitkän viiden ottelun tappioputken lauantaina Jukureiden vieraana, kun joukkue otti 0-3 voiton. Pelicans ei ollut ottelussa kovinkaan pirteä tai millään muotoa hyvä, mutta erinomaisella maalivahtipelillä otti tärkeän voiton sarjan kuumimmasta joukkueesta. Emil Larmi koppasi 40 kiekkoa ja otti jo kauden kuudennen nollapelinsä. 

Pelicansin hieno alkukausi on tosiaan ottanut melkoisen takapakin ja joukkue on jo valahtanut sarjataulukon yhdeksännelle sijalle vain 6 pistettä 11 sijalla olevasta KalPasta. Pelicans joutuu nyt taistelemaan tosissaan, että joukkue selviää pudotuspeleihin. Viime pelistä poissa olivat varjojen mailla olevat Lukas Jasek sekä maalipörssiä johtava Jiri Smejkal. Ei ole tiedossa oliko kyse penkkikomennuksesta vai sairastumisesta, mutta peliesitysten perusteella veikkaisin ensimmäistä. Pelicans joutuu nyt tulemaan toimeen ilman Jiri Smejkalia reilu parin viikon ajan, kun mies matkusti Tsekin joukkueen mukaan Pekingin olympialaisiin. 

Todennäköisesti kehiin palaava Lukas Jasek tulee olemaan nyt tärkeässä osassa Pelicansin seuraavissa peleissä, kun Smejkal on pois vahvuudesta. Jasekin peli on ollut pitkään jo vähän vajavaista, eikä alkukauden dominoinnista ole tietoakaan. Ehkä ketjukoostumusten vaihtuminen herättää miehen syväjäästä. Sitä Pelicans tarvitsee. 

Kohusiirrolla Lahteen siirtynyt oma poika Brad Lambert on myös ollut heikko. Neljässä turkoosipaitojen ottelussa Lambert ei ole vielä tehopisteitä tehnyt,  joka oli kuitenkin jo nähtävissä JYP nutussa. Lambert ei ole vielä esittänyt liigatasolla mitään minkä takia hän vahvistaisi yhtäkään liigajoukkuetta. Paljon on vielä tehtävää. 

Seuraa heitä:

  • Emil Larmi
  • Lukas Jasek
  • Brad Lambert

Ässät

Ässät on hävinnyt nyt yhdeksän ottelua putkeen, kun joukkue hävisi maanantaina jumbofinaalin JYPiä vastaan lukemin 2-3. Lähes kaikesta Ässien tekemisestä huokuu välinpitämättömyys. Menestystä ei ole tänäkään vuonna luvassa, mutta ammattiylpeydellä kauden voisi vetää loppuun kunniakkaasti. Erityisesti tämä on näkynyt erinomaisilla tilastoilla poriin saapuneesta Shawn Lalondesta. Lalonden kiekolliset taidot tiedetään kyllä, mutta mies keskittyy lähinnä neppailuun, eikä puolustaminen tunnu kiinnostavan tuon taivaallista. 

Karri Kivi sai alkuun Ässät erinomaiseen lentoon, mutta joukkue oli jo niin pahassa kipsissä että viiden ottelun voittoputken jälkeen tullut tappio Ilvestä vastaan syöksi joukkueen jälleen alamäkeen. Siitä alamäestä ei olla nyt päästy enää pois lainkaan. Esimerkiksi sarjan ehdottomaan kärkeen alkukaudesta ajateltu Jarno Kärki on tehnyt viimeiseen 11 otteluun yhden maalin ja ainoastaan 19 tehopistettä 40 otteluun. Viime kaudella erinomaisesti SHL:ssä pelannut Kärki on ollut selkeä pettymys 13 maalista huolimatta. Myös viime kaudella kotiin palannut Sakari Salminen on ollut todella vaisu. Salmisella on kuitenkin ainakin yksi tehtävä loppukaudelle, tehdä yksi tehopiste jotta 300 runkosarjapistettä täyttyisi ja yksi rajapyykki ylitettäisiin.

Ässien peli on tällä hetkellä niin sekaisin, että on vaikea nähdä joukkueen pelin muuttuvan juurikaan parempaan suuntaan loppukautta ajatellen. Kuten ounasteltiinkin, ei yleisörajoitusten vapauttaminen tuonut edelliseen kotiotteluun JYPiä vastaan juurikaan katsojia. Sekin kertoo jo olennaisen osan Ässien taaperruksesta, kun juuri ketään ei kiinnosta. Kausi pakettiin mahdollisimman pian ja ensi kautta kohti. 

Vahva veikkaus on, että ainakin Lalonde ja Salminen lähtevät joukkueesta vielä ennen siirtorajan umpeutumista. 

Seuraa heitä:

  • Jarno Kärki
  • Sakari Salminen
  • Shawn Lalonde

Kotivoitolla Pelicansin viikko käyntiin

Vaikka molemmat joukkueet ovat esiintyneet heikosti, on Pelicans näistä kahdesta kuitenkin selkeästi parempi joukkue. Pelicans sai tappioputkensa katkaistua lauantaina ja on nyt saanut levätä kolme päivää ja aloittaa viikon pelinsä tänään. Ässät puolestaan pelasi maanantaina jumbotaistelun JYPiä vastaan. Pelicansilla on pienimuotoinen lepoetu sekä motivaatiota pudotuspelitaistelun kannalta. Sen lisäksi maalivahtipeli on Pelicansilla erinomaisessa kunnossa Ässiin verrattuna. 

Pinnaclen 1,98 kerroin Pelicansin kotivoitolle haiskahtaa ylikertoimelta vaikka joukkue ei parhaimmassa iskussa olekaan. Vastustaja on vain vielä huonommassa terässä. 

Pelicans - Ässät 1

Pinnacle 1,98