19.3.2022
klo
17:00
Liiga
Ilves - KalPa
Ilves (60 min)
Lucky Casino 1,86
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

19.3.2022 klo 17:00

Ilves -  KalPa

Nokia Arenalla vastakkain runkosarjan toiseksi viimeisissä peleissään ovat Ilves ja Kalpa. Molemmilla joukkueilla on vielä panosta runkosarjan loppupeleissään, kun Ilves taistelee vielä jopa runkosarjan voitosta ja Kalpalla on tiukka paikka päästä pudotuspeleihin. Ilves on pistekeskiarvon perusteella runkosarjan toisena ja Kalpa tällä hetkellä sijalla 11. KalPan tilanne on todella tiukka, kun kaikki edellä olevat ovat ihan marginaalisesti edellä, joten pelkästään voitot omista peleistä ei välttämättä riitä. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista kaksi kertaa Kalpa on poistunut voittajana. Kauden ensimmäisessä ottelussa kuopiolaiset murskasivat Ilveksen 5-0, toisessa ottelussa Ilves teki samoin voittamalla 5-2. Kauden viimeisin kohtaaminen päättyi vasta voittolaukausten jälkeen 4-3 Kalpalle. 

Ilves

Ilves palasi takaisin voittojen tielle tappiollisen Pelicans ottelun jäljiltä torstaina, kun HIFK kaatui helsingissä voittolaukausten jälkeen 3-2. HIFK oli ottelussa niskan päällä ja pelasikin yhden kauden parhaimmista peleistään. Ilves pysyi mukana Nick Baptisten maaleilla ja Marek Langhamerin erinomaisilla otteilla. Vaikka HIFK hallitsikin ottelua, oli Ilveksellä omat paikkansa ja jokaisessa hyökkäyksessä oli jonkinlainen punainen lanka. 

Ilves on kymmenen ottelun otannalla erinomaisessa iskussa. Joukkue on voittanut seitsemän ottelua suoraan ja ottanut pisteitä peräti kahdeksasta pelistä. Kotietu on varmistettu on jo jonkin aikaa sitten ja nyt taistellaan vielä loput peleistä mahdollisesta runkosarjan voitosta tai siitä ollaanko toisena vai kolmantena tiistain jälkeen. Vahvasti näyttää siltä, että toinen paikka on selviö, koska vaatii aika paljon Tapparalta huonoja otteita lopuista kahdesta pelistä, että tuo olisi mahdollinen skenaario. Toki Jukurit voi tulla vielä takaata ohi mikäli tupsukorvat eivät otteluistaan pisteitä revi. 

Ilveksen parhaimmistoa on viimeaikoina ollut kapteeni Eemeli Suomi sekä maalipörssin voitosta vielä tiukasti taisteleva Nicholas Baptiste, joka on viimeistellyt nyt 21 maalia. Maalipörssin voittoon vaaditaan kuitenkin vielä monta kihautusta, joten melko teoreettista se olisi. Suomi taas on noussut kohisten pistepörssissä hieman heikohkon alkukauden jälkeen ja on nyt tehnyt 51 peliin 47 tehopistettä. 

Ilves on vahva ja laaja ryhmä kokeneita ja nuoria pelaajia, jotka ovat kaikki nostaneet tasoaan pitkin kautta. Erityisesti silmään on pistänyt Balasz Sebok, Matias Mäntykivi ja molemmat Ikoset, Joona ja Joni, jotka pelaavat kaikki uransa parasta kautta.

Seuraa heitä:

  • Eemeli Suomi
  • Nicholas Baptiste
  • Matias Mäntykivi

KalPa

Kalpa on nyt kauden kriittisimmällä hetkellä kyntänyt oikein huolella. Joukkue on neljän ottelun tappioputkessa ja menetti viimeksi pisteet sarjajumbo Ässille lukemin 3-1. Joukkueen peli on ollut suoraan sanoen todella huonoa eikä pelissä ole juuri ollut positiivisia asioita. Nyt Kalpa tarvitsee kipeästi pisteitä mikäli mielii pudotuspeleihin päästä, eikä sekään ole täysin omissa käsissä enää tässä kohtaa. Edellä olevat joukkueet ovat pienessä karussa jo eikä otteluita ole jäljellä kuin kaksi, joten kuopiossa toivotaan varmasti Pelicansin, Kärppien ja Kookoon tappiollisia otteita. Nämä kaikki joukkueet pelaavat vielä keskenään tässä lopussa, joten mahdollisuudet Kalpan pudotuspelipaikalle on olemassa. 

Kalpan peli on parhaimmillaan erittäin hyvää ja nopeatempoista, mutta viime aikoina siitä ei ole nähty kuin välähdyksiä. Tuomas Kiiskisen nousu takaisin tasolleen on tuonut Kalpalle paljon pisteitä, mutta muualtakin tarvitaan apuja. Lasse Lappalainen on ollut puolustuksen kivijalka ja pelaa elämänsä kautta, mutta esimerkiksi alkukauden komeetta Miikka Pitkänen on vajonnut varjojen maille eikä pisteitä ole syntynyt juuri nimeksikään. 

Kauden vaikeimmalla hetkellä on luottosotureiden ja oikeastaan kaikkien pelaajien on nostettava tasoaan mikäli kuopiossa halutaan pudotuspeleissä tänä vuonna taistella. Eero Kilpeläinen on ottanut takaisin alkukaudesta menetetyn ykkösvahdin paikan Connor LaCouveen nenän edestä vaikka LaCouvee onkin pelannut hyvin. Vanha vertyy ilmeisesti kevättä kohti, mutta nyt vaaditaan aivan koko joukkueelta suurta tasonnostoa. 

Päävalmentaja Tommi Miettisellä on nyt tiukat paikat. Ennätyksellisen tasainen runkosarja päättyy tulevana tiistaina ja sitten nähdään onko Kalpa kauttaan jatkavien joukossa vai jäädäänkö ruikuttamaan rannalle. Tiukkaa on, mutta niin pitääkin. 

Seuraa heitä:

  • Miikka Pitkänen
  • Eero Kilpeläinen
  • Tuomas Kiiskinen

Ilves päättänee KalPan loppurutistuksen

Nokia Arenalla nähdään kipsissä oleva Kalpa, joka ei ilman voittoa voi poistua hallilta. Tämä näkynee peliotteissa pakottamisena ja mailan puristuksena. Ilveksen kotiottelut ovat sujuneet mainiosti ja joukkue voi pelata kuitenkin melko rauhallisesti, kun kotietu on jo varmistettu ja runkosarjan voittokin on melko utopistinen tässä kohtaa. Vapautunut pelaaminen on tänään avain voittoon ja Ilveksen kotivoittoa kannattaa harkita omalle vetoläpyskälle. Ilves valmistautuu pudotuspeleihin ja Kalpa voi aloittaa illan jälkeen kesälomien valmistelut. 

Ilves -  KalPa 1

Vihje: