17.3.2022
klo
18:30
Liiga
HIFK - Ilves
Alle 5,5 maalia
Mr Green 1,90
Oikein
ASETA VETO

Liiga

17.3.2022 klo 18:30

HIFK -  Ilves

Nordiksella toisistaan ottavat mittaa kaksi legendaarista joukkuetta HIFK sekä Tampereen Ilves. Molemmilla on vielä panosta loppupeleihin, kun HIFK taistelee tiukasti neljän joukkoon pääsystä ja Ilves jopa runkosarjan voitosta. HIFK:lla on teoreettisesti vielä mahdollista tipahtaa säälipleijareihinkin mikäli pisteitä ei lopuista kolmesta ottelusta heru lainkaan ja takaata tulevat joukkueet napsivat omistaan pisteitä. Tärkeä peli siis molemmille. 

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolme kertaa. Ilves voitti ensimmäisen kohtaamisen voittolaukausten jälkeen lukemin 3-2, HIFK toisen kohtaamisen 5-2 ja viimeisin kohtaaminen Nokia Areenalla päättyi peräti 6-3 Ilveksen hyväksi.

HIFK

HIFK:n peli on ailahdellut pahasti. Nimivahva porukka ei ole pelannut odotetulla tasolla ja viimeisimmästä ns. selkeästä pelistä JYPiä vastaan joukkue lähti ilman sarjapisteitä kotiin, kun JYP voitti ottelun 3-2. Tehottomuus on vaivannut ja tiettyjen pelaajien taso on laskenut huomattavasti kevättä kohti mentäessä, joka ei luonnollisesti ole kovin hyvä merkki. 

HIFK on kehnoista otteista huolimatta tiivistänyt puolustuspeliään huomattavasti eikä maaleilla ole mässäilty punapaitojen kustannuksella. Myös oma maalinteko on ikävä kyllä alkanut tökkimään tiivistyksen myötä eikä liigan parhaalla hyökkäyskalustolla ole kulkenut juuri lainkaan. Viimeisissä viidessä ottelussa HIFK on tehnyt ainoastaan kymmenen maalia joista neljä tuli voitossa Ässiä vastaan. 

Maalivahtipeli on alkanut toimimaan, kun Michael Garteig on löytänyt kadonneen itseluottamuksen ja on tarjonnut ainakin kaikissa maaliskuun peleissä joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. 

Puolustuspeli on myös ollut varsin mallikasta, mutta tietyt pelaajat ovat viime peleissä tehneet sielläkin osastolla typeriä ratkaisuja jotka ovat johtaneet tappioon. Tästä hyvänä esimerkkinä jyväskylässä JYPin 3-2 voittomaali, kun ykköspakki Jordan Schmaltz antoi todella ylimielisen syötön maalin takana joka kimposi maaliraudoista suoraan JYP pelaajalle maalin eteen neljä minuuttia ennen summerin soittoa. Schmaltz on koko kauden ollut joukkueen kantavia voimia, mutta nyt viime aikoina on nähty hyvinkin arroganttia ja löysää pelaamista yhdysvaltalaiselta. 

Parempaan pitää tällä rosterilla pystyä ja Ville Peltonen tietänee sen kyllä varsin hyvin. Pudotuspeleihin ei ole enää aikaa kuin reilu viikko, joten paketti pitäisi piakkoin saada kasaan. 

Seuraa heitä:

  • Jordan Schmaltz
  • Niilo Halonen/Michael Garteig
  • Ville Peltonen

Ilves

Ilves kärsi yllättävän ja karvaan tappion Pelicansille eilen keskiviikkona puhtaasti numeroin 3-0. Runkosarjan voiton kannalta tämä saattoi olla ratkaiseva pistevirhe Ilveksen osalta, koska Tapparalla on melko selkeän näköinen johto pistekeskiarvossa, mutta toki vain kolme ottelua jäljellä. Tapparan jäljellä olevat vastustajat ovat Kärpät, Lukko sekä Ässät. 

Ilves on kuitenkin edellisestä tappiosta huolimatta ollut hyvässä vireessä viime aikoina. Pelicans tappiota edelsi kolmen ottelun voittoputki ja maalinteko on ollut hyvällä tasolla. Uudet hankinnat Colton Beck ja Henrik Haapala ovat olleet vahvoja. Haapalalta sitä odotettiinkin, mutta Beck tuli hieman puskista ilman suurempia odotuksia. Beck on nyt viiteen otteluun tehnyt tehot 1+2. Maalivahtiosasto on myös hieman vuotanut viime peleissä, mutta maalinteon vahvuuden kautta Ilves on kerännyt mukavasti voittoja. 

Ilves kohtaa vielä illan ottelun jälkeen kertaalleen KalPan ja kaksi kertaa Sportin, joten pisteitä voisi kuvitella tulevan lopuista otteluista mukavasti, mutta runkosarjan voittoon vaaditaan kyllä kaikista lopuista otteluista täydet kolme pistettä ja runkosarjaa johtavan Tapparan avustusta omista peleistään. Vaikeaa on, mutta mahdollista.  

Jouko Myrrä on saanut joukkueen hienosti kasaan pudotuspelejä ajatellen. Ilves on yksi selkeimmistä mestarisuosikeista Tapparan ohella varsinkin jos puolustuspää saadaan tilkittyä. Maalivahtipeli on ehkä tällä hetkellä Ilveksen suurin kysymysmerkki vaikka Marek Langhamer nimenä vakuuttaakin. Ottelut JYPiä ja Saipaa vastaan eivät kuitenkaan menneet aivan putkeen ja Vadim Zherenko saikin vastuuta Pelicansia vastaan. Kumpi on tänään maalilla? Uskoisin Myrrän haluavan saada Langhamerin pudotuspelimoodiin mahdollisimman pian. 

Seuraa heitä:

  • Colton Beck
  • Marek Langhamer
  • Henrik Haapala

Nordiksen illassa tiukkaa pudotuspelihenkeä

Alle 5,5 maalia illan pelissä on hyvä pelikohde. Kotijoukkue on ollut jo pitkään pudotuspelimoodissa ja tiukentanut puolustustaan huikeasti eikä maaleilla ole juuri mässäilty. Todennäköisesti nähdään erittäin tarkka ja vähämaalinen ottelu kahden pudotuspeleihin valmistautuvan joukkueen välillä. Myöskään kotijoukkueen tehottomuus ei vahvista ajatusta maalijuhlista. 

HIFK -  Ilves alle 5,5 maalia

Vihje: