17.2.2022
klo
18:30
Liiga
Pelicans - TPS
TPS (60 min)
Pinnacle 2,13
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

17.2.2022 klo 18:30

Pelicans - TPS

Pelicansin vieraaksi saapuu hyvässä vireessä oleva Turun Palloseura, joka liitelee nyt kahden ottelun voittoputkessa. Kotijoukkue Pelicans taas on kahden ottelun tappioputkessa. Joukkueet kohtasivat viime sunnuntaina toisensa josta TPS poistui voittajana lukemin 4-1. Kauden keskinäiset ottelut ovat nyt tasan 1-1, kun Pelicans voitti kauden ensimmäisen jalkapallolukemin 1-0. 

Pelicans on vahvistanut joukkuettaan kovalla kädellä viimeaikoina, kun pitkään pelaamatta ollut seuralegenda Jesse Saarinen palaa turkoosipaitaan. Myös puolustusta vahvistettiin latvialaisella Karlis Cukstella. Maalivahtiosastokin meni uusiksi Emil Larmin siirryttyä ilmeisen isolla rahalla ruotsiin. Paikkaajaksi Pelicans sai kuitenkin erinomaisen Patrik Bartosakin, joka toimi jo viime kaudella Pelicansin ykkösveskarina. 

Pelicans

Pelicans on kahden ottelun tappioputkessa hävittyään HPK:lle viimeisimmän ottelunsa voittomaalikilpailussa lukemin 4-3. Sitä ennen tämän illan vastustaja TPS kuritti pussileukoja numeroin 4-1. Peli on sakannut jo pidemmän aikaa eikä alkukauden raikkaasta pelistä ole ollut tietoakaan. Pelicans on kuitenkin reagoinut tilanteeseen ja ollut viime päivinä otsikoissa pelaajahankintojen myötä. Hieman yllättäen erinomaisesti esiintynyt maalivahti Emil Larmi siirtyi kesken kauden ruotsiin, mutta tilalle saatiin kuitenkin maailmanluokan paikkaaja kun Patrik Bartosak tulee tilkitsemään Pelicans maalia loppukaudeksi. Bartosak on pelannut tämän kauden KHL:ssä, mutta siellä pistettiin runkosarja ennakkoon jo pakettiin ja pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden joukkueiden pelaajat ovat aikalailla kaikki vapaata riistaa. 

Pelicans pestasi myös seuralegenda Jesse Saarisen tuomaan kokemusta ja puolustukseen jämäkkyyttä Karlis Cukstenin muodossa. Molemmat ovat varmasti hyviä palasia Pelicansin melko kokemattomaan ryhmään. Vielä on epäselvää onko Saarinen ja Cuksten mukana jo tämän illan pelissä. Myös olympialaisissa ollut joukkueen ykköstykki Jiri Smejkal saattaa olla vielä tästä pelistä sivussa. 

Joukkueen kantavia voimia ovat olleet Jiri Smejkalin lisäksi uransa parasta kautta pelaava Iikka Kangasniemi joka on saanut pitkästä aikaa pelata hyvin ehjän kauden ilman suurempia poissaoloja. Kangasniemi on 36 tehopisteellä liigan pistepörssin neljäntenä, heti ketjukaverinsa Lukas Jasekin (39pts) jälkeen. Pelicansilla on terävä kärki mutta laajuutta on puuttunut varsinkin nyt Smejkalin parin viikon poissaolon seurauksena, joten uudet hankinnat tulevat hyvään paikkaan. 

Maalivahtitilanne on hyvä nyt Bartosakin saapuessa, mutta ainakin vielä tänään Pelicans joutuu tulemaan toimeen Jasper Patrikaisen torjunnoilla. Patrikainen on kuitenkin pelannut suhteellisen varmasti aina päästessään tolppien väliin. Bartosak saapunee Lahteen loppuviikon aikana. 

Seuraa heitä:

  • Iikka Kangasniemi
  • Lukas Jasek
  • Jasper Patrikainen

TPS

TPS viilettää pitkästä aikaa hyvässä liidossa. Joukkue on kahden ottelun voittoputkessa ja edellinen ottelu oli juurikin illan vastustaja Pelicansia vastaan. TPS voitti ottelun suvereenilla esityksellä lukemin 4-1. Erityisesti nuori Mikael Pyyhtiä on ollut viime aikoina erittäin hyvässä vireessä. Pyyhtiä teki Pelicansia vastaan uransa ensimmäisen hattutempun. 

Viidestä viime ottelustaan neljä voittanut TPS on ilmoittautunut jälleen pudotuspelitaistoon tosissaan. Maalivahtipeli on toiminut ja koko kauden tökkinyt viimeistelykin on alkanut toimimaan huomattavasti paremmin. Vielä muutama viikko sitten TPS oli liigassa toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue, mutta pikkuhiljaa joukkue on jättänyt taakseen useampia joukkueita. TPS:n puolustuspelaaminen on vahvaa ja kurinalaista. Maalivahtipeli on erinomaista on sitten maalissa juuri nyt loukkaantunut Eetu Anttila tai ykkösveskari Andrei Karejev. 

TPS on huhujen mukaan saamassa vahvistusta hyökkäysosastolleen, kun veljekset Vjacheslav ja Vladislav Ushenin ovat tietojen mukaan saapumassa turkuun. TPS ei ole vielä vahvistanut tietoa, mutta KHL seura Admiral ilmoitti asiasta omissa tiedotusvälineissään. Saapuessaan Usheninit ovat kovan luokan vahvistuksia kotoiseen liigaan. Molemmat ovat tehneet tällä kaudella n. 20 pistettä heikosti esiintyneessä Admiralin joukkueessa. 

TPS on nyt saanut levätä sunnuntaista saakka joten lepoetu on selkeästi turkulaisten puolella, kun Pelicans pelasi eilen pitkän kaavan kautta ottelun HPK:ta vastaan. Turkulaisten on hyvä käyttää tämä hyväksi ja jatkaa hyvää virettään. Maalilla jatkanee Karejev eikä poissaoloja ole muita kun kakkosveskari Eetu Anttila. Myös ulkomaalaiset ovat vihdoin heränneet ja alkaneet tekemään tulosta, joka on TPS:n kannalta erinomainen merkki. 

Seuraa heitä:

  • Mikael Pyyhtiä
  • Andrei Karejev
  • Ulkomaalaiset

TPS hakee vierasvoiton 

TPS:n lepoetu on huomattava, kun joukkue pelasi viimeksi sunnuntaina juurikin Pelicansia vastaan ja Pelicans pelasi eilen pitkän kaavan kautta ottelun HPK:ta vastaan. TPS:n suunta on ylöspäin ja Pelicansin suunta on pysynyt aikalailla samana pidemmän aikaa. Bartosak ei ole vielä tänään mukana Pelicans ryhmässä eikä uusien vahvistusten mukanaolostakaan ole vielä varmuutta. Varsinkin Jesse Saarisen pitkä pelaamattomuus saattaa ottaa aikaa kunnes mies on taas tikissä. 

Pinnaclen tarjoama yli kahden kerroin TPS:n voitolle kannattaa merkata lapulle. 

Pelicans - TPS 2 (1X2)

Pinnacle 2,13