17.1.2022
klo
17:00
Liiga
Ilves - Kärpät
Ilves (60 min)
Pinnacle 2,01
Oikein
ASETA VETO

Liiga

17.1.2022 klo 17:00

Ilves - Kärpät

Tampereen uudelle Nokia Arenalle vierailemaan saapuu Oulun Kärpät. Ilves on peräti yhdeksän ottelun pisteputkessa ja on aivan kärjen tuntumassa. Voitolla Ilves siirtyisi sarjakärkeen. Sarjakakkonen Ilves on neljäntenä olevaa vierailija Oulun Kärppiä kahdeksan pistettä edellä ja oululaisilla on kaksi ottelua enemmän pelattuna. 

Kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat kaikki päättyneet Ilveksen voittoihin. Ensimmäinen jatkoajan jälkeen 3-4, toinen 3-1 ja viimeisin vierailu Oulussa lukemin 5-6. 

Ilves

Ilves kasvatti pisteputkensa yhdeksän ottelun mittaiseksi Pelicansin kustannuksella, voittamalla lauantaina pussinokat numeroin 4-2. Ilves on putkensa aikana hävinny vain kaksi kertaa, jatkoajalla Lukolle sekä KalPalle. Tupsukorvien peli on mennyt koko ajan eteenpäin eikä suuria puutteita ole kokonaisvaltaisessa pelaamisessa havaittavissa.

Viime aikoina erittäin hyvässä iskussa olleet Eemeli Suomi ja Petri Kontiola ovat saaneet mainiota taustatukea esimerkiksi Nick Baptistelta, joka on noussut Ilveksen parhaaksi maalintekijäksi yhdessä Antti Saarelan kanssa, 12 osumalla. 

Tasaisesti onnistujia lähes joka ketjusta saava Ilves on noussut ehkä joillekin hieman yllätyksellisesti kärkikahinoihin alun tahmeuden jälkeen, jolloin valmentaja Jouko Myrrällekin vaadittiin potkuja. Myrrä on hienosti saanut joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen ja nostanut Ilveksen mestarisuosikkien joukkoon. 

Erillisenä nostona on pakko ottaa esiin nuoren Matias Mäntykiven harppaukset ylöspäin. Viime kauden jälkeen SaiPasta hankittu Mäntykivi pelaa uransa parasta kautta ja on tehnyt tässä vaiheessa kautta jo 23 tehopistettä. Viime kaudella tehot 1+8=9 ja peräti -18 tehotilaston kerännyt Mäntykivi on kääntänyt tehotilastonkin plussan puolelle +13 lukemalla. Huimia harppauksia nuorelta 20-vuotiaalta lappeenrantalaiselta. 

Seuraa heitä:

  • Nick Baptiste
  • Matias Mäntykivi
  • Eemeli Suomi

Kärpät

Kärpät sai lisää murheita lauantaina Rauman Lukon vieraana, kun Lukko voitti oululaiset lukemin 2-1. Voittomaali syntyi katkeralla tavalla vain 33 sekuntia ennen loppua. Kärppien valmentaja Lauri Mikkola kritisoi suurieleisesti voittomaaliin johtanutta tilannetta, jossa hän ilmeisesti koki, että Lukon pelaaja esti Kärppien puolustajaa jäähyn arvoisesti. Puolustaja Vili Saarijärvi pääsi puikkelehtimaan melko vapaasti maalille tuon seurauksena. Tilanteen voi nähdä kuitenkin myös niin, että Kärppien puolustaja yritti pitää Lukon pelaajan paitsion puolella jottei Lukko pääsisi alueelle. Niin tai näin, tappio niskassa kuitenkin kotimatkalle. 

Kärpät on nyt nyt viimeiseen kymmeneen otteluun saanut kaivettua vain kolme voittoa. Alkukauden pistekertymät ovat nyt kultaa, kunnes oululaiset saavat pelin taas kuntoon. Kärpät on kuitenkin viime aikojen heikoista otteista huolimatta sijalla neljä, eikä peli nyt niin pahasti ole sekaisin kuin voisi kuvitella, mutta voittoja ei vain kerry tarpeeksi. 

Kärppien parhaimmistoon on viime aikoina kuulunut Troy Bourke joka on nyt alkuvaikeuksien jälkeen päässyt oivaan lentoon. Petter Emanuelssonin ja Aku Rädyn kanssa pelaava Bourke on tehnyt 32 otteluun tehot 10+16=26. Myös nuori 18-vuotias Ville Koivunen on ollut erinomainen heti ensimmäisellä kaudellaan. Koivunen on tehtaillut jo tehot 11+13 ja on yksi oululaisten parhaista maalintekijöistä. Lukkoa vastaan Koivunen teki upean maalin, jota kannattaa käydä ihailemassa maalikoosteista. 

Kunnioitettavan 500 runkosarjaottelun rajan saavuttanut Juhamatti Aaltonen on ollut ehkä pienoinen pettymys tällä kaudella. Tehoja ei ole syntynyt entiseen malliin ja tehotilastokin on pahasti pakkasella. Taitoa ja ratkaisukykyä kuitenkin on ja hän voi olla tärkeä palanen menestystä keväällä. 

Seuraa heitä:

  • Troy Bourke
  • Ville Koivunen
  • Juhamatti Aaltonen

Kotivoitolla vieraskiertueelle

Ilves pelaa seuraavan kotiottelunsa vasta parin viikon päästä. Vaikka yleisöä ei halleissa tällä hetkellä ole, jättävät tupsukorvat varmasti kaikkensa uuden areenansa kentälle ja televisiosta seuraaville faneilleen. Ilveksellä on mahdollisuus voitolla siirtyä sarjakärkeen ohi HIFK:n, joka varmasti sytyttää entisestään. 

Kärpät on pahassa ahdingossa eikä voittoja tunnu tulevan varsinkaan kärkijoukkueita vastaan. Ainoat voitot ovat tulleet Jypiä, Ässiä ja HPK:ta vastaan viimeisestä kymmenestä ottelusta eikä tilannetta auta Ilveksen hyvä nykyvire. 

Pinnaclelta saa mukavan yli kahden kertoimen kotivoitolle, jota kannattaa kokeilla. 

Ilves - Kärpät 1 (60 min)

Pinnacle 2,01