15.9.2021
Liiga
2
William Hill 1,83
Oikein
ASETA VETO

JYP - TPS

Liiga

15.9.2021 klo 18:30

Hippoksella luvassa vauhdikas kiekkoilta

JYP sai selkäsaunan lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan suurinumeroisesti 6-2. Myös TPS koki kauden ensimmäisen tappionsa kotonaan Ilvestä vastaan lukemin 2-3. JYPin nuoriso-osasto on noussut esiin positiivisesti kauden kahdessa aikaisemmassa pelissä. TPS:n peli ei ole ollut vielä täydellistä, mutta kuten liigakauden avausottelu Raumalla osoitti, on joukkueessa paljon ratkaisuvoimaa. 

Erityisesti maalivahtipeli on tässä ottelussa kysymysmerkkinä. Jypin Markus Ruusun hyvän ja huonon päivän ero on valtava, joka nähtiin juurikin lauantaina Oulussa. TPS:n Kareev on todistetusti huippumaalivahti, mutta alkukauden ottelut eivät ole sujuneet lainkaan odotetusti. Onko Jyväskylän keskiviikkoillassa kuitenkin näiden kahden veskarin huilivuoro?

JYP

Joukkue lähtee kauden toiseen kotiotteluunsa selkeänä altavastaajana. JYP tarvitsee nyt heikosti pelanneiden ulkomaalaispelaajien tasonnostoa. Harjoituspelien perusteella erinomaisesti esiintynyt Reid Gardiner on toistaiseksi ollut täysin näkymätön. Tähän mennessä vastuuta on kantanut vasta 17-vuotias Joakim Kemell, joka on maalannut jo kerran molemmissa kauden otteluissa. Myöskään puolustuspeli eikä maalivahtipeli ole vielä esittänyt suuria odotuksia tulevaan kauteen, mutta näiden kahden asian on toimittava mikäli TPS:n meinaa haastaa. 

On maalissa sitten Markus Ruusu tai kakkosveskari Niko Parkkinen  on heillä edessään hikinen iltapuhde. Tämä tulee toki olemaan kysymyksessä JYP:n tulevan kauden kaikissa otteluissa. Jypin materiaali on liigatasolle erittäin kapea, mutta antaa toki nuorille mahdollisuuden nostaa itsensä esiin. JYP saattaa lähteä sekoittamaan hieman ketjuja lauantain rökäletappion johdosta. Nuorisoketju pysynee samana, mutta varsinkin Reid Gardinerille haetaan varmasti uutta ketjukemiaa. Brad Lambertin johtama nimellinen kakkosketju on luvalla sanoen ollut huono. 

Seuraa heitä:

  • Brad Lambert
  • Reid Gardiner
  • Joakim Kemell

TPS

Ahokkaan suojatit lähtevät otteluun ennakkosuosikkina. Turkulaisten materiaali on valovuoden JYPiä edellä. Lauantain tappiosta huolimatta TPS:n peli on ollut melko hyvin uomissaan. Uudet pelaajat ovat näyttäneet heti kauden alkuun kuuluvansa ehdottomasti liigatasolle. Joukkue menetti lauantain ottelun jälkeen ykkössentterinsä Juuso Pärssisen Nashville Predatorsin harjoitusleirille hetkeksi. 

Nähtäväksi jää nostetaanko Marc-Andre Fleury treidistä tunnetuksi tullut Mikael Hakkarainen hänen tilalleen. TPS:ltä pahimmat poissaolijat ovat tietysti Pärssisen lisäksi Ville Lajunen ja Lauri Korpikoski, jonka kerrotaankin olevan vielä 10. Lokakuuta asti telakalla. Lajusen kerrotaan palaavan lähiaikoina askiin, ehkä jo tähän otteluun. TPS:n ulkomaalaisketju Tyler Steenbergen, Mitch Hults ja Filip Sandberg ovat parantaneet peliään ottelu ottelulta ja tulee tekemään vielä kovaa jälkeä tämän kauden liigassa. Nyt Pärssisen poissaollessa tulee kolmikko saamaan entistä enemmän vastuuta varsinkin ylivoimalla. 

Seuraa heitä:

  • Tyler Steenbergen
  • Mitch Hults
  • Filip Sandberg

Materiaaliedulla vierasvoittoon

TPS:n vierasvoitolle tarjottu 1,83 vaikuttaa ennakkoon hyvältä pelikohteelta, vaikka kerroin hieman laskenut onkin. Turkulaisten materiaali on poissaolijoista huolimatta niin laaja ja mahdollinen Ville Lajusen paluu pakiston johtoon vain lisää kohteen kannattavuutta. JYPin kauden avauspelin voitto HIFK:sta antaa hieman väärän kuvan joukkueen tilasta. HIFK hallitsi peliä lähes jokaisella osa-alueella. Tällöin hyvin pelanneen Markus Ruusun otteet ja HIFK:n tehottomuus takasivat Jyväskyläläisille jatkoaikavoiton. Lauantain peli Kärppiä vastaan osoitti odotetut heikot lenkit todeksi. Heikko puolustus yhdistettynä epävarmaan maalivahtipeliin, ei lupaa JYP voitokasta keskiviikkoiltaa. TPS:n vierasvoitto kertoimella 1,83 on erinomainen pelikohde. 

JYP - TPS 2 

William Hill 1,83