15.1.2022
klo
17:00
Liiga
SaiPa - HIFK
Yli 5,5 maalia
Pinnacle 2,18
Oikein
ASETA VETO

Liiga

15.1.2022 klo 17:00

SaiPa - HIFK

Lauantain myöhäisimmässä liigaottelussa toisensa kohtaa kotijoukkue SaiPa ja sarjakärkeen eilen noussut HIFK. SaiPa on viiden ottelun tappioputkessa ja vahvasti putoamassa ulos pudotuspelikelkasta. HIFK on voittanut kolme viimeisintä otteluaan ja joukkueen peli on vahvassa iskussa. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmista HIFK on poistunut voittajana, joskin ensimmäisestä ottelusta vasta jatkoajan jälkeen. Viimeisin ottelu päättyi HIFK:n 3-0 voittoon. 

SaiPa

Peräti viiden ottelun tappioputkeen ajautunut SaiPa on runkosarjassa sijalla 13 ja on viimeisestä pudotuspelipaikasta perässä jo 18 pisteen verran. Vahvasti näyttää siltä, että Pekka Virran luotsaama Sputnik-lauma jää jälleen kerran ulos pudotuspeleistä. 

Viimeisin ottelu päättyi kisapuistossa Tapparalle lukemin 3-4. Tappara johti ottelua jo 0-4, mutta SaiPa sai vajaa 7 minuuttia ennen loppua aikaan hurjan loppukirin. Kiri ei kuitenkin riittänyt loppuun asti, kun Nick Halloranin tekemä 3-4 kavennusmaali 43 sekuntia ennen summeria jäi ottelun viimeiseksi. Etenkin otteluiden ensimmäiset erät ovat ainakin viime aikoina olleet SaiPalle vaikeita. Tappara paukutti ensimmäiseen erään 3-0 taululle ja samoin sitä edellisessä ottelussa teki Lukko. Siitä on aika vaikea lähteä muuttamaan kurssia jo muutenkin hankalassa tilanteessa olevalla SaiPalla. ‘

SaiPan ehdottomia johtotähtiä on joukkueen ylivoimainen pisteykkönen Ville Petman, joka on tehtaillut tähän mennessä 26 tehopistettä ja löytyy pistepörssistä sijalta 12. Myös kesken kauden hankittu Nick Halloran on ollut erinomainen. Pisteitäkin Halloranille on syntynyt 24 otteluun 17. 

Edelleen sivussa oleva ykkösmaalivahti Niclas Westerholm olisi ollut tärkeä saada mahdollisimman pian takaisin. Westerholm on yksi liigan parhaista maalivahdeista eikä toistaiseksi nuori Juho Markkanen ole vakuuttanut tai pystynyt kannattelemaan joukkuetta vaikeina aikoina. Westerholmin korvaajaksi hankittu Jaroslav Janus on myös ollut pelaamissaan otteluissaan melko heikko. 

Seuraa heitä:

  • Ville Petman
  • Nick Halloran
  • Juho Markkanen/Jaroslav Janus

HIFK

HIFK nousi sarjakärkeen eilisellä voitolla Tapparasta lukemin 4-3 nordiksella. Voitto oli helsinkiläisille kolmas peräkkäinen. Edelleen tästä ottelusta sivussa oleva päävalmentaja Ville Peltonen on varotoimien vuoksi vielä tämän SaiPa ottelun ja vetovastuun ottaa eiliseen tapaan apuvalmentaja Samuel Tilkanen. 

HIFK:n peli on ollut pitkään ja raiteillaan. Joukkue pelaa viihdyttävää ja maalirikasta jääkiekkoa ja on viimein saanut loukkaantumislistan tyhjennettyä. Poissa on enää kesken kauden hankittu puolustaja Samuel Jardine, joka hänkin palannee piakkoin tositoimiin. Pitkään poissa ollut Joonas Lyytinen pelasi eilen Tapparaa vastaan vasta kauden kolmannen ottelunsa. Pelituntuma oli selkeästi kateissa, mutta juuri Lyytisen kaltaista puolustajaa HIFK:n peli on kaivannut pitkään. Myös Kasper Kotkansalo palasi askiin muutaman viikon huilin jälkeen. 

Niilo Halonen on ottanut selkeän ykkösmaalivahdin roolin HIFK:ssa. Halonen on voittanut pelaamistaan otteluista reilut 86%, joka on käsittämätön suoritus, kun vertaa muihin maalivahteihin. HIFK on kuitenkin peluuttanut Michael Garteigia heikoista otteista huolimatta aika tasaisesti varsinkin perättäisissä peleissä puoliksi Halosen kanssa. Joukkue tuntuu olevan melko sekaisin aina kun Garteig on maalissa. Tulivoimaa joukkueella kuitenkin on sen verran, että vähän heikommallakin maalivahtipelillä on pisteitä raavittu. 

HIFK:lla on erittäin hyvin kasatut hyökkäysketjut kaikkiin neljään ketjuun. Kolme ensimmäistä ketjua ovat hyökkäyspäähän erittäin vaarallisia ja tehoja on syntynyt tasaisesti kaikille. Elämänsä kautta pelaava Juha Jääskä on sopinut Innalan ja Koivistoisen viereen täydellisesti, sekä nuori Roni Hirvonen on kompannut erinomaisesti kokeneita Olli Palolaa ja Otto Paajasta kolmosketjussa. Puolustuksessa paljon lokaa niskaansa saanut Rony Ahonen on noussut yhtäkkiä takavuosien Lukko kausien tasolle. Ahonen pelaa varmaa oman pään peliä ja on viime aikoina kunnostautunut jopa pisteiden valossa. Ahonen on kolmen ottelun pisteputkessa.

Seuraa heitä:

  • Rony Ahonen
  • Joonas Lyytinen
  • Juha Jääskä

Lauantaina luvassa ilotulitusta

Vierailija HIFK on hyvässä vireessä ja saanut tärkeitä onnistumisia laajalla rintamalla. Joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja liigassa ja SaiPa taas päästänyt kolmanneksi eniten maaleja. HIFK:n ylivoimapeli on erittäin vaarallinen, joten jos SaiPa sortuu jäähyilyyn tulee lappeenrantalaisille hikinen iltapuhde. SaiPa saanee kuitenkin omat paikkansa maalintekoon varsinkin ylivoimalla, joten siihen nähden Pinnaclen tarjoama yhteensä yli 5,5 maalia (Sis. JA+RL) on varsin hyvä pelikohde 2,18 kertoimella. 

SaiPa - HIFK  yli 5,5 maalia (Sis. JA + RL)

Pinnacle 2,18