14.4.2022
klo
18:30
Liiga
Tappara - KooKoo
Tappara -1,5
Mr Green 1,80
Oikein
ASETA VETO

Liiga

14.4.2022 klo 18:30

Tappara - KooKoo 14.4.2022

Tapparan ja Kookoon välieräsarjassa on nyt ensimmäistä kertaa katkon paikka. Sarja on 3-1 Tapparalle, kun tamperelaiset ovat avausottelun jälkeen voittaneet kolme ottelua putkeen melko selvin lukemin. KooKoon pelitahti on alkanut näkymään ja selkeä väsymys painaa jaloissa. Tapparalla on selkeä etulyöntiasema jo rosterin laajuudessa ja pelitahdissa. Tänään on KooKoolla pakkovoiton paikka tai pronssipeli kutsuu. Keksiikö Olli Salo taikatemppuja saa ottelusarjan käännettyä vielä? Aika näyttää. 

KooKoo voitti ensimmäisen ottelun 3-4 jatkoajalla, mutta sen jälkeen Tappara on mennyt menojaan. Kolme edellistä ottelua on päättynyt Tapparan voittoon lukemin 6-3, 4-2 ja 5-1. 

Tappara

Tapparan peli on pudotuspeleissä ollut vakuuttavaa. Lukko kaatui puolivälierissä helpohkosti otteluvoitoin 4-1 ja joukkue sai siitä kaivattua lepoaikaa muihin vastustajiin verrattuna. Kookoo painoi säälipleijareiden jälkeen pitkän game seveniin edenneen sarjan Jukureita vastaan ja tässä näkyy nyt etu Tapparan puolella. 

Tappara on näyttänyt avausottelun jälkeen KooKoolle miltä näyttää tuoreempi jalka, kokemus ja erittäin laaja rosteri. KooKoolla ei ole edellisissä kolmessa ottelussa ollut mitään palaa kokeneita kirvesrintoja vastaan. Tappara on löytänyt kokeneemmalta rouhijaosastolta ehkä jopa hieman yllättäviäkin tehoilijoita. Joona Luoto on ollut kevään parhaimpia pelaajia tehden jo 13 tehopistettä 8 otteluun. Veli-Matti Savinainen on myös näyttänyt miksi hän on pelannut niin pitkään ulkomailla ja on raastanut kevään peleissä härän lailla. Savinainen on myös Tapparan toiseksi tehokkain pistemies pudotuspeleissä juurikin Luodon jälkeen tehoilla 6+1. 

Maalivahtipeli on myös palannut raiteilleen. Avausottelun heikot otteet jatkuivat myös toisessa ottelussa, kun Christian Heljanko vaihdettiin jo avausminuuteilla pois maalilta. Tuon vaihtokomennuksen jälkeen Heljanko on hienosti saanut kasattua itsensä ja ollut itse varmuus Tapparan maalilla. Tarvittavaa taustatukea löytyy kuitenkin Janis Kalninsin muodossa mikäli Heljangolle halutaan antaa lepoaikaa jo melko selkeän näköisessä sarjassa. Kalnins ei varmasti ole saanut sitä peliaikaa mitä lähti hakemaan tampereelta. Kalnins pelasi runkosarjassa kaksi ottelua ja pudotuspeleissä yhden vajaan ottelun. Kalninsin tilastot runkosarjassa oli 92,5% ja pudotuspeleissä vajaassa ottelussa 94,44%. 

Seuraa heitä:

  • Joona Luoto
  • Veli-Matti Savinainen
  • Christian Heljanko

KooKoo

KooKoo on nyt selkä seinää vasten ja pakkovoiton edessä. Sarja on 3-1 ja nyt täytyy alkaa parantaa jos meinaa vielä tehdä sarjasta tiukan. Kuten aiemmin mainittu niin KooKoon ottelutahti on ollut melkeinpä liikaa. Alle kolmeen viikkoon 14 pudotuspeliä on tuhottoman paljon, mutta minkäs teet liigan kanssa kun pelit pitää saada pelattua tietyssä aikataulussa. KooKoo kärsii tästä nyt, mutta sarja on vielä auki, ainakin yhden pelin ajan. 

Nick Malik ei ole pystynyt kovaa Tapparaa vastaan olemaan samalla tasolla kuin Jukureita vastaan, mutta on kuitenkin ollut KooKoon tuki ja turva. On hyvinkin mahdollista, että Oskari Setänen on tässä ottelussa maalilla, sillä ei Setänenkään missään nimessä huono maalivahti ole eikä Malik ei ole täysin vakuuttanut vielä tässä sarjassa ja jotain radikaalia on tehtävä. Joka tapauksessa on selvää että maalivahtipeliin KooKoo ei tule kaatumaan tänään.

Nyt on se hetki kun avainpelaajien kuten Ville Meskasen, Heikki Liedeksen ja Joose Antosen on herättävä. Tässä sarjassa ainoastaan Kim Strömberg on ollut tehokas ja omalla tasollaan joten nyt vaaditaan taustalta muuta tukea tai kouvolassa pelataan himmeimmistä mitaleista viikon päästä. Toki KooKoolle tähän asti pääseminen on jo melkoinen menestys, mutta silti parempaan pitäisi pystyä varsinkin lupauksia herättävän avausottelun jälkeen. 

Seuraa heitä:

  • Nick Malik/Oskari Setänen
  • Heikki Liedes
  • Ville Meskanen

Sarja pakettiin

Sarja paketoidaan tänään Nokia Arenalla. KooKoolla ei jalka enää riitä ja Tappara puskee helpohkoon voittoon ja vie sarjan 4-1. Tapparan laaja rosteri, raikkaampi jalka ja kotiyleisön tuki riittää tänään finaalipaikkaan. Joona Luodon hirmuvire ja kärkikenttien takaa tuleva tehokas tuki on Tapparan valttia tänään. 

Vähintään kahden maalin voitolle kotiareenalle tarjotaan varsin mukavaa kerrointa mihin ainakin allekirjoittanut tarttuu välittömästi.

Vihje: 
Tappara -1,5