14.1.2022
klo
17:00
Liiga
Sport - Jukurit
2
William Hill 1,80
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

14.1.2022 klo 17:00

Sport - Jukurit

Vaasan Sport lähtee yrittämään ns. mahdotonta ja pysäyttämään järjettömään iskuun luotsattua Mikkelin Jukureita. Sport ei ole pelannut vielä tänä vuonna lainkaan karanteenin takia, joten pitkä pelaamattomuus saattaa näkyä otteissa. Sport on kunnostautunut karanteeninsa aikana sorvaamaan lukuisia jatkosopimuksia tulevalle kaudelle.

Jukurit on ollut viimeiset 12 ottelua melkein pitelemätön. Vain HPK on onnistunut viemään täydet kolme pistettä mikkeliläisiltä ja suoria voittoja on peräti 10. Olli Jokinen on osoittanut heti ensimmäisellä kaudella olevansa rautainen ammattivalmentaja. Jukurit on matkalla seurahistoriansa ensimmäiseen pudotuspelipaikkaan. 

Sport

Sportin pitkä pelaamattomuus tosiaan saattaa olla pieni kompastuskivi tähän iltaan. Viimeksi 30.12 pelannut Sport pelaa nyt karanteeninsa jälkeen ensimmäisen ottelunsa ja vastassa on heti Liigan kuumin joukkue.

Vaasalaiset saivat kuitenkin hyviä uutisia uusien jatkosopimusten myötä, kun maalivahti Rasmus Reijola laittoi nimensä kahden vuoden jatkosoppariin.Myös puolustajat Valtteri Viljanen ja Juho Tommila tekivät vuoden jatkoon, sekä Valtteri Hietanen peräti vuoteen 2024 asti ulottuvan sopimuksen. Myös kapteeni Erik Riska ja Teemu Väyrynen jatkaa kotkapaidoissa vielä seuraavan kauden. Ulkomaalaisista Axel Holmström sekä Shaun Heshka saatiin houkuteltua vuoden jatkoihin. Vaasassa rakennetaan jo selkeästi tulevaa. 

Sport on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla 12. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan on matkaa 7 pistettä, joten mahdottomuus se ei ole. Pelin pitää kuitenkin parantua huomattavasti. Viimeisistä kymmenestä ottelusta Sport on onnistunut voittamaan vain kolme, joista kaksi on tullut sarjajumbo Jypiä vastaan. 

Helppo ei tule olemaan Sportin loppukausi, mutta mahdollisuudet pudotuspeleihin on olemassa, kunhan maalinteko ja muut perusasiat saadaan mahdollisimman nopeasti kuntoon. 

Niin ja hieman jobin postia joukkue koki myös muutama päivä sitten, kun ykkösmaalivahti Niko Hovisen kausi päättyi kokonaisuudessaan loukkaantumisen johdosta. Rasmus Reijolalla on nyt todella isoa roolia tarjolla. Luottoa seurajohdolla kuitenkin on, kun kahden vuoden jatkopahvi lätkäistiin pöytään. 

Seuraa heitä:

  • Rasmus Reijola
  • Shaun Heshka
  • Axel Holmström

Jukurit

Mikkelin Jukurit. Olli Jokisen Jukurit. Päällikön Jukurit. Kukaan tuskin uskalsi odottaa vastaavaa näytöstä mitä Jukureilta on tällä kaudella nähty? Jukurit on sarjassa neljäntenä ja matkalla pudotuspeleihin. Jopa kuuden joukossa oleminen kauden päätteeksi näyttää mahdolliselta. Joukkue on voittanut 12 viimeisestä ottelustaan peräti 10 ja hävinnyt suoraan 60 minuutin jälkeen vain kerran. 

Jukurit pelasi viimeksi keskiviikkona Ässiä vastaan ja hoiti ottelun tyylipuhtaasti lukemin 4-1. Maalivahti Oskari Salminen oli jälleen mies paikallaan vaikka ottelussa ei paljon torjuttavaa ollutkaan. Salminen valittiin liigan kuukauden pelaajaksi joulukuussa. 

Kapteeniksi kauden alla valittu Petrus Palmu oli ehkä hieman yllättävä valinta, kun joukkueesta löytyi kokeneempaa kaartia esimerkiksi Jarkko Immosen myötä, mutta Palmu on ottanut luulot pois pelaamalla joka ilta esimerkillisesti ja on noussut jo koko liigan pistepörssin toiseksi. Palmu on tärkein yksittäinen tekijä yhdessä maalivahti Salmisen kanssa Jukureiden huippuvireen takana. Myös Kärpistä vaihtokauppana Axel Rindelliin saatu Aatu Räty on ollut erinomainen ja pelaa noin piste per peli tahdissa mikkelissä. 

Olli Jokinen on saanut revittyä kaiken potentiaalin irti jokaisesta pelaajasta. Jukurit tulee olemaan vielä vaikea vastustaja kenelle tahansa pudotuspeleissä, jos sinne asti pääsevät. Tällä hetkellä meno toki näyttää siltä että siitä ei pitäisi olla epäilystäkään. .

Seuraa heitä:

  • Aatu Räty
  • Oskari Salminen
  • Petrus Palmu

Mikkelin juna ei hyydy

Jukurit on niin kovassa vireessä tällä hetkellä, että vierasvoitto on erittäin todennäköinen. Kotijoukkueen pitkä pelaamattomuus näkyy taatusti ja Olli Jokisen suojattien itseluottamus on taivaissa. William Hill tarjoaa kelvollisen 1,80 kertoimen vierasvoitolle, jota kannattaa ehdottomasti harkita. 

Sport - Jukurit 2

William Hill 1,80