13.12.2021
klo
18:30
Liiga
Ilves - Kärpät
ML 2
Pinnacle 1,99
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

13.12.2021 klo 18:30

Ilves - Kärpät

Molemmat joukkueet kärsivät edellisellä kierroksella karvaan tappion. Ilves kaatui Hämeenlinnassa HPK:lle lukemin 5-1 ja Kärpät Oulussa Tapparalle lukemin 4-6. Ilveksen kurssi on ollut hieman laskeva viime aikoina, vaikka näiden kahden joukkueen edellisestä keskinäisestä ottelusta tupsukorvat poistuivatkin voittajina jatkoajan jälkeen muutama päivä sitten. 

Kärppien tappio Tapparaa vastaan oli varmasti pettymys. Kotiluola ja lauantai-ilta raksilassa ja melkoinen ulospuhallus.

Maalivahtipeli on varmasti avainasemassa Ilveksen ja Kärppien välisessä koitoksessa. Ilvekseen jatkosopimuksen rustannut Vadim Zherenko on ollut pari peliä aivan kuutamolla, kuten myös Kärpissä isoa vastuuta saava Stanislav Galimov. Mielenkiintoista on nähdä saako vähälle peliajalle jääneet Ilveksen Roope Taponen tai Kärppien Joel Blomqvist vastuun tässä ottelussa. Ei olisi nimittäin huono vaihtoehto lepuuttaa paljon pelaavia ykkösmolareita. 

Ilves

Ilves koki tosiaan vierastappion lauantaina kovassa vireessä olevalta HPK:lta lukemin 5-1. Ottelu ei ollut missään vaiheessa tupsukorvien käsissä vaan HPK vei peliä miten tahtoi, hieman maalivahti Zherenkon suosiollisella avustuksella. Ilveksen kurssi on ollut huolestuttavan paljon alaspäin mukavan alkukauden jälkeen. 

Ilves korkkasi uuden kotihallinsa, Nokia Areenan komeasti noin 1,5 viikkoa sitten Tapparaa vastaan 3-6 voitolla, mutta heti seuraavana päivänä Tappara  murskasi Ilveksen lukemin 0-7. Sen jälkeen joukkue on kohdannut tämän illan vastustajansa Oulun Kärpät, josta irtosi voitto jatkoajan jälkeen lukemin 3-4 ja jo yllämainitun HPK:n jolta tuli taas ns. isän kädestä. 

Joukkueen maalivahtipeli ei ole ollut tasollaan, eikä kärkipelaajat ole pystyneet nousemaan vaaditulle tai oikeastaan odotetulle tasolleen. Viime kauden pörssivoittaja Petri Kontiola ei ole saanut Tampereella samanlaista vaihdetta päälle vaikka pisteitä onkin kohtalaisesti ropissut. Turhautuminen näkyy jo miehen otteissa ja elkeissä. Myös alkukauden puolustajakomeetta Les Lancaster on vaipunut alkuhuuman jälkeen varjoihin. 

Jouko Myrrän suojateilla on nyt kasvojenpesun paikka uudella areenallaan. Todennäköisesti ja jopa toivottavasti maalilla nähdään lupaavia otteita esittänyt Roope Taponen, joka on lainalla HIFK:sta. HIFK:n maalivahtipeli koki pienen kolauksen lauantaina, joten todennäköistä on myös että Taponen kutsutaan takaisin Nordikselle piakkoin.  

Seuraa heitä:

  • Petri Kontiola
  • Maalivahtipeli
  • Les Lancaster

Kärpät

Kärpät koki kotikaukalossaan lauantaina 4-6 tappion Tapparalle. Ottelu oli melko tasaväkinen, mutta Tappara oli vain tehokkaampi maalipaikoissa. Kovan nousun tehneet oululaiset joutuivat kuitenkin pettymään, kun Tappara niittasi ratkaisevan osuman tyhjiin joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. 

Kärpät on pelannut vahvasti. Joukkueen ylivoimaprosentti on sarjan paras ja joukkue on ollut erittäin tehokas maalipaikoissaan. Maalivahtipeli on ollut hyvää, vaikka viimeaikoina Stanislav Galimovin otteissa on nähty ehkä jo hieman ylikuormitusta. Hieman erikoista on myös, ettei erinomaisesti pelannut Joel Blomqvist ole saanut enempää peliaikaa. Blomqvist on pelannut nyt seitsemässä ottelussa, kirjauttanut kolme nollapeliä torjuntaprosentin ollessa 98,29%, joka on jokaisella mittarilla katsottuna melko käsittämätön suoritus. 

Kärpät on saanut laajalla rintamalla onnistumisia ja nuoret pelaajat ovat ottaneet suuria steppejä kohti tähteyttä. Joukkue onkin hieno sekoitus nuoria, erittäin potentiaalisia pelaajia (Topi Niemelä, Ville Koivunen) ja kokeneita paljon voittaneita konkareita (Mika Pyörälä, Atte Ohtamaa, Juhamatti Aaltonen)

Kärpät taistelee tosissaan sarjataulukon kärkipaikasta kauden loppuun asti. Tämän ottelun voittamalla sinne on jo mahdollista siirtyä, kun sarjakärki HIFK:hon on matkaa 2 pistettä. 

Seuraa heitä:

  • Maalivahtipeli
  • Topi Niemelä/Ville Koivunen
  • Juhamatti Aaltonen

Nokia Areenalla on hiljaista illan jälkeen

Kärpät tulee varmasti sisuuntuneena lauantain tappion jälkeen ja pääsee suht paineettomasti pelaamaan vieraskaukalossa. Ilves taas tarvitsee voiton pysyäkseen tiukemmin kärkitaistelussa mukana. Uusi Nokia Areena saattaa tuoda hieman lisäboostia, mikäli yleisöä on paikalla runsaasti, mutta muussa tapauksessa uskon Kärppien kävelevän tupsukorvien ylitse. Ilveksen pelissä on ollut turhautumisen elkeitä ja Kärppien ylivoima ja maalintekotehokkuus ovat tällä hetkellä omaa luokkaansa. Mikäli maalivahtipeli ei Ilveksellä ole kunnossa, on odotettavissa erittäin synkkä ilta tamperelaisille. 

Pinnacle tarjoaa erittäin hyvän, melkein kahden kertoimen 1,99 Kärppien vierasvoitolle (sis. JA+RL)

Ilves- Kärpät  2 (sis. JA + RL)

Pinnacle 1,99