13.1.2022
klo
18:30
Liiga
KalPa - Ilves
Ilves ML
William Hill 1,91
Hävitty
ASETA VETO

Liiga

13.1.2022 klo 18:30

KalPa - Ilves

Sarjakärki Tampereen Ilves saapuu Kuopioon seitsemän ottelun pisteputkessa. Kotijoukkue KalPa taas on alustavassa tappioputkessa hävittyään kaksi viimeisintä otteluaan. KalPa taistelee tiukasti vielä säälipleijaripaikasta ja Ilves on vahvasti kiinni ainakin neljän joukkoon pääsystä, ellei jopa koko runkosarjan voitossa. Tosin kaikki on vielä auki, kun piste-eroja kärkijoukkueiden välillä ei ole vielä juurikaan muodostunut.

Kauden kaksi keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet molemmat kotivoittoihin, kun KalPa voitti ensimmäisessä ottelussa Ilveksen peräti 5-0 ja Ilves oman kotiottelunsa lukemin 5-2. 

KalPa

Kaksi viimeistä otteluaan hävinnyt KalPa tarvitsee kiperästi pisteitä säilyttääkseen mahdollisuudet pudotuspeleihin. KalPa on runkosarjassa sijalla 11 ja matkaa kymmenentenä olevaan Lukkoon on 5 pistettä - raumalaisilla on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

KalPa käväisi viimeksi torstaina Helsingin jäähallissa HIFK:n vieraana, joka päättyi lopulta kotijoukkueen juhliin jatkoajalla. Ottelun alkutahdit oli katastrofaalisia kuopiolaisille ja HIFK johtikin ottelua ratkaisevan oloisesti lukemin 3-0 ottelun puolivälissä. KalPa kuitenkin sisuuntui ja taisteli loppuun asti hienosti ja pääsi tasoittamaan ottelun noin 7 minuuttia ennen päätössummerin soittoa. Jatkoajalla HIFK oli aloitteellisempi ja sai jatkettua KalPan tappioputken kahden ottelun mittaiseksi. Ottelu kuitenkin osoitti, että KalPa on sitkeä joukkue ja HIFK olikin kavennusten jälkeen lähes koko loppupelin pinteessä. 

KalPan parhaimmistoon viime aikoina on kuulunut paras pistemies Miika Pitkänen, joka pyssytti HIFK:n verkkoon upean onetimer maalin ja aloitti KalPan nousun lopullisesti. Myös nuori Aleksi Klemetti on nousemassa vakaiden liigapelaajien tasolle ja onkin nyt KalPan toiseksi paras pistemies 19 tehopisteellään. 

Ilves

Ilves on noussut kuin varkain sarjakärkeen. Alkukausi meni jokseenkin pipariksi kun ykkösveskariksi hankittu Marek Langhamer meni loukkaantumaan muutaman hassun pelin jälkeen ja oli pitkään poissa. Vadim Zherenko kannatteli joukkuetta miten pystyi, mutta kuorma kasvoi liian isoksi nuorelle venäläisvahdille. Nyt Langhamer on kuntoutunut ja palannut jälleen Ilveksen tolppien väliin. Langhamer tulee olemaan Ilveksen tärkeimpiä palasia kevään pudotuspelejä ajatellen. 

Jouko Myrrän luotsaamat tupsukorvat ovat nyt 7 ottelun pisteputkessa ja ainoa tappio on tullut viime vuoden puolella jatkoajalla Lukkoa vastaan. Viimeiset kaksi ottelua oli Ässiä vastaan back to back pelit joista Ilves kaivoi molemmista voitot. Toisessa pelissä Ässät oli alussa vahvempi ja johtivat peliä jo 3-0, mutta Ilves nousi hienosti tasoihin ja ratkaisi ottelun jatkoajalla. 

Ilves on selkeä mestarikandidaatti ja taistelee varmasti runkosarjan voitosta aina loppuun asti. Avainpelaajat ovat vihdoin heränneet Petri Kontiolan ja Eemeli Suomen johdolla, jotka ikävästi sanoen olivat melkoisessa syväjäässä alkukaudesta. Nyt Suomi on joukkueen paras pistemies 23 tehopisteellään ja Kontiola komppaa perässä 22 pisteellä. Tupsukorvilla on melko laajasti onnistujia joukkeessaan, kun esimerkiksi pistepörssin TOP 20 sisään mahtuu vain yksi Ilves pelaaja, Eemeli Suomi.

Etenkin HIFK:sta aikanaan peliajan perässä saapunut Panu Mieho on ottanut huikeita steppejä kiekollisessa pelissään ja on matkalla selkeästi uransa parhaaseen kauteen.

Sarjakärki tuo lisää murheita KalPan pudotuspelihaaveille

William Hillin tarjoama kerroin vierasvoitolle on selkeä ylikerroin. Ilves on kuitenkin sarjakärjessä ja esittänyt erinomaisia otteita jo pitkään ja KalPa taas on lähestulkoon pakkovoiton edessä mikäli haluaa jatkaa kauttaan pudotuspelien merkeissä keväällä. KalPalla saattaa puristaa maila eikä maalivahtipelikään ole vakuuttanut. Connor Lacouvee uskoakseni on edelleen sivussa ja Eero Kilpeläinen ei ole toistaiseksi tällä kaudella vakuuttanut lainkaan. Niiralan monttu on tietysti vaikea paikka pelata mille joukkueelle tahansa, mutta vierasvoiton (sis. ja+rl) kerroin on erittäin maukas. 

KalPa - Ilves 2 (sis. JA+RL)

William Hill 1,91