Oikein
ASETA VETO

Liiga

12.4.2022 klo 18:30

Kookoo ja Tappara kohtaavat taas tänään välierävaiheen neljännessä ottelussa. Tappara johtaa sarjaa lukemin 2-1 voitettuaan kaksi edellistä ottelua. Eilen Tappara otti kotonaan Nokia Arenalla 4-2 voiton ja lauantaina vieraskaukalossa 6-3 voiton. Tappara on ollut ensimmäisen pelin jälkeen varsin vakuuttava eikä KooKoolla ole ollut kuin satunnaisia ilonpilkahduksia otteluiden sisällä.

Tappara on selkeä suosikki sarjan voittamiseen, mutta KooKoo on jo osoittanut pystyvänsä haastamaan kenet tahansa. Sarja on vasta 2-1 ja tämä ottelu on iso käännekohta sarjalle. Jos Tappara voittaa on sarja jo ratkaisevan oloisessa 3-1 tilanteessa ja jos Kookoo voittaa on peli täysin auki ja seuraavaan otteluun lähdetään taas 0-0 tilanteesta.

KooKoo

KooKoo taisteli eilen tampereella hyvin, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Kookoo meni ottelun toisen erän alussa johtoon, mutta johto kesti vain 10 minuuttia, kun Tappara tasoitti. Tästä kolmisen minuuttia myöhemmin Tappara siirtyi 2-1 johtoon ja pari minuuttia myöhemmin KooKoo tasoitti jälleen pelin Radek Koblizekin maalilla. Viiteen minuuttiin kolme maalia on mielenkiintoinen tilasto näinkin tarkassa pudotuspeliottelussa, mutta keskittyminen taisi herpaantua hetkeksi molemmilla.

Kolmannessa erässä Tappara teki voittomaaliksi jääneen 3-2 maalin 11 minuuttia ennen loppua ja 4-2 maalin tyhjiin 21 sekuntia ennen loppua. KooKoon maalilla pelasi Oskari Setänen joka ei ole saanut vastuuta aiemmissa sarjoissa kuin yhdessä pelissä. Nick Malikin kuorma on alkanut näkymään jo tässä sarjassa ja tiivis ottelutahti muutenkin on vienyt terävimmän otteen KooKoon pelistä. 13 ottelua 2,5 viikkoon on käsittämätön tahti ja tänään taas mennään.

Kim Strömberg on äitynyt Kookoon keskikaistalla hurjaan vauhtiin. Runkosarjassa hienot 37 pistettä tehtaillut 34-vuotias keskushyökkääjä on nyt pudotuspelien pistepörssin ykkönen tehoilla 4+9=13. Strömberg vakuutti jo toissa kaudella kun pelasi KooKoon paidassa ja teki peräti 50 tehopistettä, jonka jälkeen lähti ruotsiin kruunuja vuolemaan. Kausi ruotsissa ei kuitenkaan sujunut odotetunlaisesti ja paluu liigaan ja tuttuun joukkueeseen oli ajankohtainen. KooKoon kannalta hyvä näin, Strömberg on kirkkaasti Nick Malikin ohella joukkueen tärkein palanen mikäli tästä sarjasta meinataan jatkoon päästä.

Seuraa heitä:

• Kim Strömberg
  • Nick Malik
  • Radek Koblizek

Tappara

Tappara otti tosiaan eilen rutiininomaisen kotivoiton lukemin 4-2 ja siirtyi sarjassa kuskin paikalle. Tänään kirvesrinnoilla on jo mahdollisuus laittaa peli ratkaisevan tuntuisesti 3-1 tilanteeseen ja näin todennäköisesti tulee käymään. Tapparan peli on todella valmista eikä heikkoja lenkkejä juuri ole. Jussi Tapola on osoittanut valmennukselliset taitonsa ja pisti esimerkiksi toisessa ottelussa joukkueen parhaan pelaajan Anton Levtchin poppariosastolle odottamaan omaa vuoroaan yhden heikohkon pelin jälkeen, tämä toimi ja Levtchi palasi seuraavaan otteluun entistä parempana.

Christian Heljanko palasi heikon pelin jälkeen myös maalinsuulle eilen ja torjui vakuuttavasti päästäen ainoastaan kaksi maalia. Heljanko todennäköisesti jatkaa tänäänkin maalissa vaikka kakkosveskari Janis Kalnins voisi aivan hyvin antaa lepoaikaa Heljangolle. Kalnins tuli toisessa ottelussa Heljangon tilalle ja pelasi hienosti päästäen vain yhden maalin ja torjui joukkueensa lopulta voittoon.

Tapparan parhaimmistoon kuulunut Joona Luoto on äitynyt aivan uskomattomaan vireeseen. Runkosarjassa vain 14 pistettä tehtaillut voimahyökkääjä on nyt pudotuspeleissä seitsemään otteluun tehnyt jo 10 tehopistettä. Edellisessä ottelussa Luoto sai tililleen kaksi syöttöpistettä. Tapparalta on löytynyt pudotuspeleissä tasaisesti ratkaisuvoimaa ja tehoja, mutta Luodon lisäksi on nostettava konkari Veli-Matti Savinainen ja Otto Leskinen esiin. Savinainen ja Leskinen ovat heti Luodon jälkeen Tapparan tehokkaimmat pelaajat ja osoittaneet erinomaista sitoutumista joukkueen pelitapaan.

• Anton Levtchi
  • Joona Luoto
  • Veli-Matti Savinainen

Tappara on jälleen terästä

KooKoon pelitahti alkoi jo näkymään toisessa ottelussa eikä eilinenkään ottelu ihan parasta KooKoota ollut. Tapparalla on huomattavasti laajempi rosteri ja raikkaampi jalka. Tämä on Tapparan yhdeksäs pudotuspeliottelu ja Kookoolla peräti jo neljästoista. Tapparalta on löytynyt ratkaisuvoimaa lähes joka ketjusta ja KooKoolla ollaan aika rajusti ykkösketjun sekä maalivahdin varassa joka pelissä. KooKoolle myös erittäin paha takaisku on ykköspakki Petteri Nikkilän loukkaantuminen loppukaudeksi.

Tapparan suoralle voitolle annetaan melkoisen hyvää kerrointa näitä lähtökohtia ajatellen.