11.4.2022
klo
18:30
Liiga
Tappara - KooKoo
Tappara -1,5
Mr Green 2,10
Oikein
ASETA VETO

Liiga

11.4.2022 klo 18:30

Tappara - KooKoo 11.4.2022

Välierien kolmas osaottelu pelataan tänään Nokia Arenalla Tapparan isännöidessä KooKoota. Ottelusarja on tasan 1-1, kun Kookoo nappasi yllätysvoiton sarjan avausottelusta ja Tappara tasoitti sarjan lauantaina ja ryösti kotiedun takaisin itselleen. Tappara teki isoja kokoonpanomuutoksia avauspelin jälkeen ja se tuntui toimivan vaikka KooKoo antoikin shokkihoitoa heti avauserään johdettuaan jo 3-1.

Toivottavasti yleisö löytää tänään hallille, koska avausottelua oli seuraamassa vain reilu 7400 katsojaa. Hallin kapasiteettiin nähden luku on melko surkea, kun kyseessä on kuitenkin välieräsarja. Ilves sai haalittua noin 11 500 katsojaa omaan avauspeliinsä TPS:ää vastaan, joten siinä on yksi parannuskohde tamperelaisille. 

Tappara

Ensimmäinen ottelu KooKoota vastaan oli murheellinen vaikka avauserä näyttikin siltä, että kirvesrinnat marssivat helppoon avausvoittoon kun se johti jo 2-0 ensimmäisen erän jälkeen. KooKoo kuitenkin ponnisti tasoihin ja vielä kertaalleen tasoitti ottelun, kun Tappara oli siirtynyt 3-2 johtoon. Jatkoajalla KooKoo teki voittomaalin noin 9 minuutin pelin jälkeen ja farssi oli valmis. 

Päävalmentaja Jussi Tapola teki seuraavaan otteluun isoja ketjumuutoksia joista suurin oli ehdottomasti piste ja maalipörssin voittaneen Anton Levtchin penkittäminen kokonaan. Ottelun alkuun KooKoo tuli jälleen kovaa päälle ja näytti jo siltä että Tapolan kokoonpanoratkaisut menivät pahasti pieleen. KooKoo meni pikaisesti jo 2-0 johtoon ja pommitti Christian Heljangon vaihtopenkille ja Janis Kalnins tuli loppupelin ajaksi maaliin. Tappara kavensikin pelin melkein heti maalivahdin vaihdon jälkeen, mutta KooKoon kokenut konkari Kim Strömberg vei joukkueensa jo 3-1 johtoon vain 50 sekuntia kavennuksen jälkeen. 

Tähän kuitenkin jäi KooKoon maalit ja Tappara painoi viisi maalia putkeen, kaksi toisessa erässä ja kolme maalia kolmannessa erässä, joista yksi tyhjiin ottelun loppuhetkillä. Tapparalta hieno tasonnosto alun haparoinnin jälkeen ja mielenkiinnolla odotan vaihtaako Tapola voittavaa kokoonpanoa, eli toisinsanoen onko Levtchi mukana ja aloittaako Heljanko kuitenkin maalilla? Todennäköisesti nämä kaverit ovat askissa tänään, mutta Tapolan rohkea penkityskomennus joukkueensa parhaalle pelaajalle osoittaa että kukaan ei ole turvassa jos peli ei kulje. 

Tämän ottelusarjan parhaimmistoa on näissä kahdessa ottelussa esittänyt puolustaja Mikael Seppälä joka teki avausottelussa maalin ja voitokkaassa vierasottelussa voittomaalin heti kolmannen erän alkajaisiksi. Myös Joona Luoto ja kokeneet Jukka Peltola ja Otto Rauhala ovat olleet rautaisessa kunnossa. 

Seuraa heitä:

  • Mikael Seppälä
  • Joona Luoto
  • Jukka Peltola

KooKoo

KooKoo yllätti kaikki ja otti avausottelusta maukkaan jatkoaikavoiton, mutta toisessa pelissä alkoi jo näkymään väsymyksen merkkejä. KooKoo on pelannut 2,5 viikkoon nyt peräti 12 pudotuspelikamppailua, joka on todella kova tahti. Liigan otteluohjelma on vain niin tiukka ja edelliset sarjat Pelicansia ja Jukureita vastaan venyivät pisimpään mahdolliseen ratkaisuun. 

Miten pelaajat jaksavat vielä enemmän levännyttä laajemmalla rosterilla operoivaa Tapparaa vastaan? Siinä Olli Salolle mietittävää, koska tässä pelataan nyt vähintään kolme ottelua vielä todella tiukalla aikataululla. Seuraava ottelu pelataan nimittäin jo heti huomenna kouvolassa. KooKoo on kuitenkin yllättänyt tähän asti kaikki eikä heillä ole mitään hävittävää ja täytyy muistaa että sarja on edelleen tasan. Kaikki mahdollisuudet on olemassa, mutta väsymys saattaa tulla vastaan vielä pahasti. 

KooKoon ehdotonta eliittiä pudotuspeleissä on esittänyt maalivahti Nick Malik sekä konkarisentteri Kim Strömberg. Malik oli Pelicans ja Jukurit sarjassa aivan ylivoimaisen hyvässä iskussa. Nyt vastuksen kovennettua on Malikillakin ollut hieman haasteita, mutta ei missään nimessä hänen piikkiinsä ole voinut laittaa Tapparan maaleja. Kim Strömberg teki edellisessä ottelussa kaksi maalia ja kasvatti pistesaldonsa jo 4+8=12. Strömberg on pudotuspelien pistepörssin kakkosena heti TPS:n Markus Nurmen (3+10=13) jälkeen.

Mikäli KooKoo meinaa tehdä tästä vielä sarjan, on Nick Malikin pelattava maalilla täydellisesti ja ykkösketjun takaa on löydyttävä lisää tehoja. Ykköspakki Petteri Nikkilän valitettava loukkaantuminen edellisessä ottelussa asettaa kysymysmerkkejä illan otteluun. Peetro Seppälä on ottanut erinomaisia askeleita vakaaksi liigapelaajaksi ja on tehnyt pudotuspeleissä jo 8 tehopistettä (0+8). Nikkilän puuttuessa Seppälän rooli nousee vain entisestään. 

Seuraa heitä:

  • Nick Malik
  • Kim Strömberg
  • Peetro Seppälä

Tappara on terästä

Tappara näytti edellisessä ottelussa mitä on laaja rosteri ja raikkaampi jalka. Avauserän tuhelointi tuskin toistuu vaan Tappara tulee heti ottelun alusta määrittämään pelin kulun. Anton Levtchi todennäköisesti tekee paluun entistä nälkäisempänä ja Heljanko sisuuntuneena takaisin tolppien väliin edellisen ottelun vaihtokomennuksen jälkeen. KooKoon pelitahti alkoi jo näkyä edellisessä ottelussa ja tahti vain kiihtyy joten väsymys alkaa painamaan väkisinkin. Tapparan vähintään kahden maalin voitolle tarjotaan maukkaita yli kahden kertoimia johon kannattaa tarttua. Nokia Arenalla juhlitaan tänään kirvesrintoja.

Vihje: 
Tappara -1,5