11.2.2022
klo
18:30
Liiga
KalPa - Jukurit
Jukurit ( 60 min )
Pinnacle 2,19
Oikein
ASETA VETO

Liiga

11.2.2022 klo 18:30

KalPa - Jukurit

Perjantai-illan jännitysnäytelmässä toisensa kohtaavat sarjakakkonen Jukurit ja 11. sijalla majaileva KalPa. Jukureiden kausi on ollut aivan käsittämätön tähän mennessä. Kukaan tuskin uskoi, että Jukurit olisi runkosarjan loppupuolella edes taistelemassa pudotuspelipaikasta? Toisin on kuitenkin käynyt ja Jukurit pelaa erittäin sitoutunutta ja hyvää jääkiekkoa josta kiitoksena seisoo runkosarjan kakkospaikka. Paljon ehtii kuitenkin vielä tapahtua, mutta Jukurit on jo pidemmän aikaa pitänyt tasonsa. 

Kalpan kausi taas on ollut vuoristorataa. Joukkue taistelee edelleen tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta peliotteita heijastaa epätasaisuus. Hyviä otteita seuraa ohipelejä eikä niihin olisi tässä kohtaa juuri varaa. 

Jukurit on voittanut joukkueiden kaikki viisi keskinäistä ottelua tällä kaudella. Kauden avauksessa Jukurit otti 2-1 voiton voittolaukauksilla. Muut ottelut ovat päättyneet 3-0, 4-3 (JA), 3-1 ja 4-1. 

KalPa

Kalpa hävisi edellisen ottelunsa jatkoajalla Porin Ässille lukemin 3-2. Kalpan kymmenen ottelun kuntopuntari näyttää viittä voittoa ja viittä tappiota. Kalpan peli on ollut tosiaan melkoista vuoristorataa, kun hyvän pelin jälkeen tulee väistämättä huono peli. Selkeä tasaisuus puuttuu ja siksi joukkue on ajautunut tilanteeseen jossa sen täytyy taistella kynsin ja hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kymmenentenä olevaan Pelicansiin on matkaa vain 4 pistettä joten kaikki on vielä mahdollista, kunhan joukkue syttyy taisteluun tosissaan. 

Kalpan ehdottomia valopilkkuja on ollut joukkueen ykköstykki Miikka Pitkänen sekä ykköspakki Lasse Lappalainen. Pitkänen on tehnyt 43 otteluun 12+16=28 pisteet ja kantaa joukkueen kultakypärää. Lasse Lappalainen säestää taustalla 26 tehopisteellä. Ennen tappiollista ottelua Ässiä vastaan Lappalainen oli kerännyt vähintään yhden tehopisteen kymmenessä ottelussa putkeen. Ässiä vastaan mies jäi nollille. 

Illan Jukurit otteluun on muututtava paljon. Ässät ei ollut millään muotoa mittari Kalpalle ja silti joukkue otti pahat pistemenetykset sarjajumbolta. Jukurit on niin kovassa nosteessa tällä hetkellä, että vaikeaa iltaa on helppo ennustaa kuopiolaisille. Maalivahtipelin täytyy olla erinomaisella tasolla, joten saa nähdä kumpi laitetaan tänään kovakuntoisinta joukkuetta vastaan häkkiin, Kilpeläinen vai LaCouvee?

Saako Kalpa pelinsä kasaan tarvittavalla tasolla? Se nähdään tänään klo 18:30. 

Seuraa heitä:

  • Miikka Pitkänen
  • Lasse Lappalainen
  • Eero Kilpeläinen/Connor LaCouvee

Jukurit

Olli Jokisen Jukurit on ollut niin kova sensaatio tällä kaudella, että sanat loppuu kesken. Joukkue pelaa niin sitoutunutta ja kaunista jääkiekkoa että on vaikea uskoa sarjakakkosena olevan joukkueen nimeksi Jukurit. Tähän ei uskonut yksikään mediaennakko ennen kautta, vaan Jukurit sijoitettiin lähes poikkeuksetta säälipleijareiden ulkopuolelle. 

Kauteen 1,45 miljoonan budjetilla lähtenyt Jukurit on toki vahvistanut joukkuetta pitkin kautta, joten budjetti on noussut huomattavasti ilmoitetusta, mutta mikäpä siinä kun tulosta tulee? Mikkelissä pelataan vihdoin pudotuspelejä ja ties mihin asti rahkeet riittävät.

Jukurit voitti viimeisessä ottelussaan sarjakärki Ilveksen lukemin 3-1. Ottelu oli erittäin tasainen, mutta Jukurit Petrus Palmun johdolla onnistuivat karkaamaan 3-1 johtoon n. 10 minuuttia ennen ottelun loppua eikä Ilves saanut kirivaihdetta silmään enää. Petrus Palmu on ollut kenties tähän mennessä kauden paras pelaaja. Jukureiden kapteeni on näyttänyt esimerkkiä niin kentällä kuin jokapäiväisessä harjoittelussa ja keikkuu nyt pistepörssin sekä maalipörssin kärjessä. Palmu on tehtaillut 44 otteluun 19+23=42 tehot. Tuleeko pistepörssin voittaja tänä vuonna sensaatiomaisesti Mikkelistä?

Maalivahtipeli on kenties Jukureiden tämän hetken epävakain paikka. Oskari Salminen on oikeutettu ykkösveskari, mutta riittävää kakkosveskaria ei joukkueella ole. Waltteri Ignatjew ei esitystensä perusteella ole vielä valmis liigatasolle, joten Oskari Salminen pelaa lähes jokaisen ottelun. Kasvaako kuorma kuitenkin liian suureksi vai jaksaako mies painaa pitkän runkosarjan päätteeksi vielä pudotuspelit vaaditulla tasolla? Mikäli taso ei heittelehdi kauden loppua kohti ei Jukureilla ole kyllä hätää, Salminen on noussut yhdeksi liigan parhaiksi maalivahdeiksi. 

Jukurit hankki puolustukseensa KHL:stä isokokoisen Stanislav Gareevin. Pääosin kuitenkin VHL:ssä pelannut Gareev tuo Jukureiden puolustukseen kaivattua jämäkkyyttä. 

Seuraa heitä:

  • Petrus Palmu
  • Oskari Salminen
  • Stanislav Gareev

Jukureiden juna ei hyydy

Mikkeliläisten juna ei osoita hyytymisen merkkejä lainkaan. Kymmenestä ottelusta kahdeksan voittanut Jukurit on Lukon ohella liigan tulikuumin joukkue. Kaikki joukkueiden aiemmat kohtaamiset voittanut Jukurit ottaa tänäänkin voiton. Ottelu voi olla tiukka, kuten aiemmatkin ottelut, joten pienellä varmistuksella otetaan Jukureiden vierasvoitto (Sis. JA+RL) Pinnaclelta kertoimella 2,19. Erittäin hyvä kerroin eikä suoran 60 min voiton kokeilukaan olisi kovin huono vaihtoehto. 

KalPa - Jukurit 2 (Sis. JA+RL)

Pinnacle 2,19