1.12.2021
klo
18:30
Liiga
Sport - HIFK
Yli 4,5 maalia
NordicBet 1,65
Oikein
ASETA VETO

Liiga

1.12.2021 klo 18:30

Sport - HIFK 

Vaasan Sport sai synkkään marraskuuhun hieman kohennusta viikonlopun tuplapeleistä jyväskyläläisiä vastaan. Peräti kolme maalitonta ottelua putkeen pelanneet kotkapaidat voittivat viimeisen pelin lukemin 5-2 ja saivat vihdoin maalihanat auki. HIFK on pelannut melko tasaisesti ja tehokkaasti jo pitkään. Viikonlopun tuplapeleissä Kärppiä vastaan joukkue otti 4-2 voiton Nordiksella, mutta Raksilassa tuli tukkaan lukemin 5-2. 

Odotettavissa on varmasti kiihkeä ottelu, jossa Sport lähtee jatkamaan samaa hyvää peliä jota nähtiin JYPiä vastaan. HIFK lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Vaasa on aina ollut vaikea paikka pelata stadilaisille. 

Kauden keskinäiset ovat tällä hetkellä 1-1, kun HIFK voitti kauden alussa kotiottelunsa lukemin 4-1 ja Sport oman kotiottelunsa 3-2 jatkoajalla. . 

Sport

Sport on kamppaillut maalinteon kanssa jo jonkin aikaa, mutta sai tosiaan viikonlopun back to back peleissä jyväskyläläisiä vastaan maalihanat auki. Ensimmäinen ottelu oli vielä vaikea, kun JYP kairasi 2-1 voiton, mutta toisesta ottelusta vaasalaiset nappasivat vakuuttavan 5-2 voiton. Todennäköisesti joukkue sai tästä huomattavan määrän itseluottamusta tuleviin otteluihin. 

Sport on tällä hetkellä sijalla 10, mutta vain kolme pistettä seitsemäntenä olevaa Tapparaa perässä. Sport on tehnyt vähiten maaleja liigassa, mutta tilastoja vähän vääristää tuo marraskuun alusta alkanut maalittomien pelien putki, jossa Sport pelasi ennen viikonlopun pelejä 5 ottelua tehden vain yhden maalin. Sportin joukkue on kuitenkin melko laadukas, valmennus riittävä ja maalivahtipeli hyvällä tasolla, joten odotettavissa on parempaa Sporttia. 

Joukkueen tehokkain pelaaja on Turo Asplund, joka on tehtaillut 26 otteluun 15 tehopistettä. Ennakkoon joukkueen kovimpiin pistemiehiin kuuluvat Roope Talaja, Olavi Vauhkonen ja Michael Keränen ovat vaeltaneet täysin varjojen mailla, joten heiltä on odotettava suurta tasonnostoa. 

Seuraa heitä:

  • Roope Talaja
  • Olavi Vauhkonen
  • Michael Keränen

HIFK

HIFK on löytänyt hyvän pelivireen. Lähtökohtaisesti jokaisessa ottelussa monta erittäin laadukasta maalipaikkaa luova joukkue on yksi liigan parhaimmassa vireessä olevasta joukkueesta, ollen 10 ottelun kuntopuntarissa viides. Viikonlopun back to back peleistä Kärppiä vastaan oli tuloksena voitto kotona ja tappio vieraissa, mutta peli oli jälleen kerran raikasta ja vauhdikasta. Joukkue vilisee tähtipelaajia, jotka ovat viime aikoina päässeet mahtavaan vireeseen - tämä lupaa todella hyvää loppukautta ajatellen. 

Jere Innala, Eetu Koivistoinen ja hieman fanien pihdeissä ollut Olli Palola ovat joukkueen parhaat pistemiehet ja löytävät itsensä jatkuvasti tekopaikoilta. Innalan ja Koivistoisen vierellä pelaava Juha Jääskä on myös nostanut tasoaan kolmos nelosketjun duunarista tulosyksikköön ja pelaa uransa parasta kautta. Jääskä sopii työteliäänä pelaajana erinomaisesti tuohon ketjuun. 

HIFK:n maalivahtipeli on ehkä joukkueen suurin kysymysmerkki tässä kohtaa kautta. Ykkösveskariksi hankittu Michael Garteig ei ole ollut huono, mutta lähes jokaisessa pelissä uppoaa yksi helpohko maali. Niilo Halonen on ehkä noussut ykkösveskarin tontille, mutta Halonenkaan ei ole uskomattomia urotekoja suorittanut. Molempien maalivahtien torjuntaprosentti on alle 90%, joka on ala-arvoinen suoritus HIFK:n tasoisessa joukkueessa. Toki täytyy muistaa, että HIFK:ta vastaan lauotaan vähiten laukauksia koko liigassa, joten lipsahduksiin ei ole juuri varaa jos haluaa prosentteja kohennella. 

HIFK:n ylivoima on liigan toiseksi parasta ja alivoima kolmanneksi parasta, joten erikoistilanteissa stadilaiset ovat vahvoilla.

Seuraa heitä:

  • Jere Innala
  • Eetu Koivistoinen
  • Olli Palola

Maalirikasta ottelua odotettavissa

Vaasan keskiviikkoillassa on odotettavissa tunnerikas ottelu josta vauhtia ei puutu. Stadilaiset sytyttää aina ja yleisöä on todennäköisesti häkki täynnä. Viikonloppuna maalihanat aukaissut Sport on varmasti saanut lisää itseluottamusta eikä maila enää purista maalipaikoissa. HIFK taas on pelannut jo pitkään vahvaa hyökkäyspeliä ja tehnyt paljon maaleja, varsinkin ylivoimalla, joten toivottavasti nähdään maalirikas ottelu. 

Nordicbet tarjoaa erinomaisen kertoimen 1,65, että ottelussa nähdään yli 4,5 maalia (sis. JA+RL) 

Sport - HIFK  yli 4,5 maalia (sis. JA + RL)

Nordicbet 1,65