21.9.2022
klo
18:30
Liiga
Sport - Kärpät
Kärpät (1X2)
BankonBet 1,77
Oikein
ASETA VETO

Liiga

21.9.2022 klo 18:30

Sport - Kärpät

Vaasan Sähkö Areenalla toisensa kohtaavat kauden neljänteen otteluun valmistautuva Vaasan Sport ja kolmannen ottelunsa pelaava Oulun Kärpät. Kymmenen edellistä kohtaamista ovat Kärpille voitoin 7-3 ja oululaiset lähtevät tähänkin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. 

Sport aloitti kautensa väkevästi ottaen avausottelusta JYPiä vastaan hienon 3-1 voiton, mutta sen jälkeen tappiot on koettu niin Ilvekselle kuin HPK:llekin ja pelistä on kadonnut avausottelun energinen ote. 

Kärpät aloitti kauden tahmaisesti Pelicansia vastaan ottaen vasta jatkoajalla voiton lukemin 3-2. Kauden toisessa ja edellisessä ottelussa oli liigan kärkikamppailu noin yleisesti ajatellen kun Tappara saapui Raksilaan. 

Kärpät otti todella hienon 3-0 voiton kirvesrinnoista ja nappasi ainakin hetkellisesti näiden kahden suurjoukkueen välillä valtikan haltuunsa.

Tämän kauden harjoitusotteluissa Sport ja Kärpät kohtasivat kertaalleen ja Kärpät otti vakuuttavan 7-1 voiton nimiinsä. Jatkuuko sama tahti tänäänkin vai saako Sport pelinsä taas raiteilleen? Se selviää tänään klo 18:30 alkavassa ottelussa. 

Sport

Kuten avauksessakin mainittu, aloitti Sport kauden väkevästi JYPiä vastaan ottaen hienon 3-1 voiton. Seuraavassa ottelussa hyvä peli ei näkynyt lainkaan vaan Ilves haki selkeän 4-1 voiton Vaasasta ja nokka kääntyi kohti Hämeenlinnaa seuraavaan otteluun. 

HPK otti kotonaan tiukan 2-1 voiton ja näin hyvä kauden alku on kääntynyt orastavaan tappioputkeen. 

Sport vahvisti joukkuettaan kauden alussa usealla ruotsalaispelaajalla ja vahvistukset ovat ainakin harjoitusotteluiden ja liigakauden avauksessa osoittaneet hyöydyllisyytensä joukkuelleen. 

Kenties isoin hankinta nimellisesti ruotsalaisista on hyökkääjä Jens Lööke, joka ei ole vielä pisteiden valossa näyttänyt parastaan liigakauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Kasassa on 3 ottelun jälkeen tehot 0+1. 

Harjoitusotteluiden pistepörssin voittanut Lööke on eittämättä vaasalaisten isoimpia täsmäaseita kunhan pääsee vain kunnolla vauhtiin. 

Axel Holmström sekä Simon Hjalmarsson täydentävät Sportin ykkösketjua ja ovat pisteiden valossa päässeet Löökea kovempaa vauhtiin kauden alussa. 

Sportilla on kohtalaisen vahva joukkue nimellisesti, mutta kuitenkin kysymysmerkkejä on paljon ilmassa. Maalivahtipeli on Rasmus Reijolan ja Niko Hovisen varassa ja onkin yksi Sportin vahvimmista osa-alueista. 

Puolustuksen kärki on paljon Shaun Heshkan varassa ja hyökkäys vahvasti ruotsalaisten hankintojen varassa. 

Hyökkäykseen hankittu kokenut kehäkettu Janne Keränen ei ehkä ole nykyisellään enää kärkivahvistus, mutta tuo joukkueeseen paljon kokemusta eikä varmasti jäädy maalipaikan tullessa. 

Seuraa heitä:

  • Jens Lööke
  • Axel Holmström
  • Simon Hjalmarsson

Kärpät

Kuten mainittu jo aiemmissa vihjeissä ja lähes jokaisessa mediassa ennen kautta, on Kärpillä käsissään ylivoimaisesti 2000-luvun paras joukkueensa ja on Tapparan kanssa suurin mestarisuosikki. Ainakin näin paperilla. 

Kärpät ovat aloittaneet kautensa kahdella voitolla. Pelicans kaatui avausottelussa jatkoajalla 3-2 ja kärkivastustaja Tappara tyylipuhtaasti 3-0. 

Kärppien avausotteluiden kirkkaimpaan osastoon on kuulunut kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut nuori Joel Blomqvist, jolle on helppo luvata loistavaa kautta ja kenties viimeistä ennen siirtymistä rahakkaammille vesille.

Puolustuksessa esiin on noussut tehojen valossa Tommi Kivistö, joka on kahden ottelun jälkeen Kärppien tehokkain pelaaja tehoilla 2+1.

Hyökkäyksessä tähdet ovat pelanneet hyvin, mutta tehoja ei vielä kahden ottelun jälkeen ole kertynyt kenellekään tuhottoman paljon. Suurimmat odotukset kohdistuvat varmasti nimelliseen ykkösketjuun Junttila-Kemppainen-Leskinen. 

Ketju ei ole vielä säväyttänyt, mutta tosiaan kausi on vasta alussa ja alkamassa on kauden kolmas ottelu. Kärppien joukkue on niin laaja, että on vaikea nostaa selkeitä ykköspyssyjä esiin, kun kolmeen ketjuun on lyödä lähes mille tahansa joukkueelle kelpaavat pelaajat ykkösketjuun. 

Nelosketjussa on vanha sotaratsu Marko Anttila joka saapui Kärppiin hieman yllättäen, mutta on jo nyt kauden alussa osoittanut olevansa erinomainen vahvistus oululaisten alempiin ketjuihin. Mörkö tulee olemaan kauden edetessä tärkeä palanen ja osoittanee jälleen kokemuksensa pudotuspelejä kohti lähestyttäessä. 

Mörkö iski kauden avauspisteensä edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan tehtaillen yhden maalin ja yhden syötön. 

Seuraa heitä:

  • Joonas Kemppainen
  • Tommi Kivistö
  • Marko Anttila

Kärpät väkevään vierasvoittoon

Kärppien joukkue on paperilla niin paljon kovempi kuin Sportin ja myös pelillisesti joukkue on todella paljon edellä. Sport ei ole saanut omaa peliään avausottelun jälkeen toimintaan lainkaan ja ottanut nyt koteloon kaksi ottelua putkeen. 

Tänään tulee kolmas, kun Lauri Marjamäen luotsaamat oululaiset tulevat ryöstöretkelle Vaasan Sähkö Areenalle. 

Kärppien laaja rosteri antaa niin paljon variaatioita ja lepoaikaa tärkeillä hetkillä muille tähtipelaajille eikä Sportilla tule ole helppo tehtävä jarrutella kolmea erittäin hyökkäysrutinoitunutta ketjua koko ottelun ajan. 

Kärppien suoralle vierasvoitolle tarjoillaan hyvinkin maukkaita kertoimia johon suosittelen tarttumaan.

Vihje: 
Kärpät (1X2)