ComeOn | 1.90
ASETA VETO

18.12.2020 HIFK - SaiPa

Liiga palasi tällä viikolla kahden viikon koronatauolta takaisin tositoimiin. Perjantaina HIFK saa “Nordikselle” vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa saapuu taisteleen kolmesta pisteestä kynsin ja hampain.

Ottelu on molemmille ensimmäinen tauon jälkeen, sekä ensimmäinen kokovisiireillä pelattava ottelu. Molemmilla joukkueilla on nyt ollut aikaa hioa kuviot kuntoon, ja tulla entistä vahvempina takaisin kaukaloon.

HIFK

Ennen taukoa kotijoukkue HIFK oli kohtalaisen vahvassa vireessä. Kuntopuntarissa joukkue on sijalla 3, sillä viidestä edellisestä ottelusta on tarttunut matkaan 10 pistettä maalierolla 25-11. Ennen taukoa HIFK kärsi vierastappion kiven kovalle Lukolle lukemin 4-0.

Kotona HIFK on ollut läpi kauden keskinkertainen, mutta viime aikoina peli lähti rullaamaan paremmin. Viimeisestä viidestä pelistä HIFK on voittanut 3 maalierolla 23-8. Viimeksi HIFK on jäänyt kotonaan täysin pisteittä 16.10. Sarjataulukosta HIFK löytyy sijalta 4.

Materiaali HIFK:lla on kovaa luokkaa. Vaikka joukkue on menettänyt takaisin NHL:ään Emil Bemströmin ja Joona Luodon, on materiaalilta HIFK yksi sarjan vahvimpia. Joukkueesta löytyy hyökkäysvoimaa mm. Jere Sallisen, Henrik Borgströmin, Antti Suomelan ja Sebastian Dykin johdosta.

HIFK:lta puuttuu ottelusta edellä mainittujen lisäksi ainakin Anton Lundell, joka on U20-Maajoukkueen mukana. Jesse Saarinen on kysymysmerkki, sillä hän loukkaantui lokakuun lopussa, ja poissaoloksi ilmoitettiin 6 viikkoa, joten on mahdollista, että Saarinen palaa kokoonpanoon.

SaiPa

Saipan tilanne yleisesti ei ole kovin mairitteleva. Joukkue aloitti jo vuoden kolmannet YT -neuvottelut, joten mietittävää Lappeenrannassa riittää. Tauko tuli SaiPan kannalta hieman huonoon saumaan, sillä joukkue oli juuri saanut pelinsä kulkemaan. SaiPa saapuukin Helsinkiin kolmen ottelun voittoputkessa.

Viimeisestä viidestä pelistä SaiPa on voittanut 3 maalierolla 11-8. Sarjataulukossa SaiPa on noussut jo tavoittelemaan Playoff -paikoista, ja on sijalla 12.

Vieraissa SaiPalla on ollut vuodesta toiseen ongelmia, eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta. 8:sta vierasmatsista SaiPa on kerännyt ainoastaan 7 pistettä maalierolla 11-19. Edellisestä kymmenestä vierasottelusta Idän Sputnikit ovat voittaneet ainoastaan kaksi ottelua.

Saipan ahdinkoa lisää lukuisat poissaolot kokoonpanosta. Elmeri Kaksonen on sivussa 2-3 viikkoa, sekä Matias Mäntykivi on U20-Leijonien matkassa. Lisäksi valmiiksi kapealla materiaalilla varustettu SaiPa menetti Urho Vaakanaisen, Jacob Moveraren, sekä Eetu Tuulolan takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Yhteenveto

Ottelu pelataan ilman yleisöä, joten on mielenkiintoista nähdä miten joukkueet saavat ladattua itsensä iskuun. HIFK normaalisti ottaa energian äänekkäästä kotiyleisöstä, mutta nyt on keksittävä jotain muuta. Toisaalta uskon molempien joukkueiden saavan latauksen kuntoon koronan aiheuttaman tauon myötä.

Materiaaliltaan HIFK on huomattavasti SaiPaa vahvempi, mikä tulee väistämättä ottelussa näkymään maalipaikkojen muodossa. Uskon HIFK:n vahvemman materiaalin olevan liikaa vierailija SaiPalle.

Kauden aiempi kohtaaminen päättyi HIFK:n vierasvoittoon lukemin 2-5, ja jotain samansuuntaista on lupa odottaa myös perjantaina.

Vahvana kotijoukkueena tunnettu HIFK tulee ottamaan ottelusta rutiinivoiton todella heikon vierailijan SaiPan kustannuksella ainakin kahden maalin erotuksella. Siksi valintani päivän peliin on HIFK -1,5 maalia.