11.4.2021
klo
KHL
Ak Bars Kazan voittaa ottelun
Unibet 2,10
ASETA VETO

11.4.2021 Ak Bars Kazan - Avangard Omsk

KHL:n konferenssifinaaleissa Ak Bars Kazan ja Avangard Omsk kohtaavat viidennen kerran Kazanin kotiareenalla. Sarja on ollut jopa hieman eriskummallinen, sillä molemmat ovat voittaneet ainoastaan vieraskentällä. Jatkuuko sama tahti, vai ottaako Ak Bars Kazan jo kolmannen perättäisen voiton?

Ak Bars Kazan

Ak Bars Kazan tyylitteli runkosarjassa konferenssinsa voittoon vakuuttavalla tavalla. 60 ottelusta joukkue sai kasaan 90 pistettä, mikä on koko sarjan toiseksi paras lukema heti Moskovan TsSKA:n jälkeen. Pudotuspeleissä meno on ollut vähintään samanlaista, sillä sekä Nizhni Novgorod, että Salavat Ufa saivat nöyrtyä Kazanin edessä suoraan neljässä ottelussa.

Kotona peli on kulkenut läpi kauden. Joukkue menetti kotikentällään ainoastaan kymmenen pistettä koko kauden aikana, mikä on erittäin kova suoritus. Konferenssifinaaleissa Kazan on tosin hävinnyt molemmat kotiottelut, mutta tähän saattaa hyvinkin olla tulossa muutos.

Kazanin materiaali on erittäin leveä ja laadukas. Joukkueesta löytyy huippunimiä, kuten Stephane Da Costa, Viktor Tikhonov sekä Danis Zaripov. 

Kazanin pelitapa on erittäin kurinalainen ja joukkue pelaa paljon puolustuksen kautta. Pelityyliltään joukkue muistuttaa paljon Moskovan TsSKA:ta, ja se onkin ollut viime vuosina varsin hyväksi havaittu pelitapa.

Avangard Omsk

Avangard Omsk pelasi vakuuttavan runkosarjan, jossa he sijoittuvat lopulta konferenssin toiseksi. Pudotuspeleissä samat otteet ovat jatkuneet, sillä joukkue on raivannut tieltään niin Jekaterinburgin kuin Maginotogorskinkin. Kolmea tappiota lukuunottamatta Omsk on ollut erittäin vakuuttava läpi playoff-kevään.

Omskin peli ei runkosarjassa ollut vieraskentillä kaikkein vakuuttavinta. Vasta konferenssinsa viidenneksi paras vierasjoukkue keräsi 30:sta ottelusta 36 pistettä maalierolla 82-74.

Omsk vilisee kovia nimiä. Näistä tutuimpia suomalaisille ovat Ilya Kovalchuk, Oliwer Kaski sekä Ville Pokka. Muita mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi NHL:ssäkin pelannut Corban Knight ja tulevaisuuden tähti Yegor Chinakhov.

Omsk pelaa erittäin hyvin organisoitua kurinalaista jääkiekkoa, mitä on hyvin vaikea murtaa. Esimerkiksi kotonaan Omsk on viimeiseen 13 otteluun päästänyt ainoastaan kaksi kertaa enemmän kuin kaksi maalia.

Neljä edellistä keskinäistä playoff-ottelua

  • Avangard Omsk - Ak Bars Kazan 1-2
  • Avangard Omsk - Ak Bars Kazan 1-2
  • Ak Bars Kazan - Avangard Omsk 0-2
  • Ak Bars Kazan - Avangard Omsk 1-3

Yhteenveto

Joukkueet ovat molemmat erittäin kurinalaisia, joten maalimäärä tuskin nousee tässäkään ottelussa kovin suureksi. Sen myötä myös under 4,5 on potentiaalinen kohde lapulle.

Toisaalta Ak Bars Kazan on viime peleissä vakuuttanut, ja jos sama tahti jatkuu, tulevat he viemään myös tämän kolmannen kamppailun nimiinsä.

Kazan on ollut todella vahva kotijoukkue, ja vastaavasti Omskin vierasreissut eivät ole sujuneet aivan yhtä hyvin kauden mittaan.

Tässä voikin olla käsillä se hetki, kun Kazan katkaisee Omskin selkärangan ja ottaa todella tiukan otteen finaalipaikasta.

Uskonkin, että vierastaika katkeaa tähän matsiin, ja Ak Bars Kazan tulee marssimaan Omskin yli kotikentällään. 

Valinta: Ak Bars Kazan voittaa ottelun

Kerroin: 2,10