9.4.2021
klo
SHL
Alle 4,5 maalia
Betsafe 2,03
ASETA VETO

9.4.2021 HV-71 - Brynäs IF

Pikkuhiljaa alamme elää urheilijoiden ja penkkiurheilijoiden parasta aikaa, sillä kevään pudotuspelit käynnistyvät pikkuhiljaa joka sarjassa. Ruotsin SHL:ssä HV-71 ja Brynäs eivät tosin elä välttämättä aivan parhaita aikoja, sillä joukkueet pelaavat keskenään putoamiskarsinnassa. 

HV-71

HV-71:n kausi oli suoraan sanottuna järkyttävän huono. 52:sta pelistä joukkue sai kasaan ainoastaan 51 pistettä, jolla joukkue jäi koko SHL:n viimeiseksi. HV-71 loppu kaudessa näkyi pelien panoksettomuus karusti. Viimeiset 12 peliä tuottivat 11 tappiota ja vain yhden voiton. Mukaan mahtui myös rumia tappioita heikohkoille Oskarshamnille ja Leksandille.

Kotonakaan peli ei kaudella kulkenut. Koko sarjan huonoin kotijoukkue HV-71 keräsi 26 pelistä 32 pistettä, mikä on luvalla sanoen heikko suoritus. Ennen päätöskierroksen kotivoittoa HV-71 hävisi viisi ottelua kotona putkeen, joista ainoastaan yhdessä joukkue onnistui tekemään enemmän, kuin yhden maalin.

Materiaaliltaan HV-71 on sarjan alempaa keskikastia, jolla ei pelin alla suurempia poissaoloja ole. Yksi ongelmakohta läpi kauden on ollut maalivahtipeli. Gunnarsson ja Alnefelt ovat jakaneet vastuun melko tasaisesti, mutta kumpikaan ei ole onnistunut odotetulla tavalla.

Brynäs

Jos kausi oli HV:lle hankala, niin sitä se oli myös Brynäsille. Toiseksi viimeiseksi sijoittunut Brynäs keräsi 52:ssa ottelussa 57 pistettä maalierolla 131-176. Kausi päättyi kolmen ottelun tappioputkeen, joten lähtökohdat eivät putoamiskarsintaan olleet parhaat mahdolliset.

Brynäsin vierassaldo on surullista katseltavaa. 26 vierasmatsia tuottivat pisteitä ainoastaan 18 kappaletta maalierolla 55-102. Brynäsin viimeisintä vierasvoittoa saakin hakea niinkin kaukaa, kuin yli kahden kuukauden takaa.

Materiaali on hyvin samaa luokkaa HV-71:n kanssa. Tasainen joukkue vailla suurempia tähtiä. Viime aikoina Brynäsin sisällä onkin kuohunut, kun joukkue erotti valmentajansa, joka joutui lukemaan potkuista uutisista.

Tämän vuoden keskinäiset kohtaamiset

  • Brynäs IF - HV-71 2-1 JA.
  • Brynäs IF - HV-71 2-1 JA.
  • Brynäs IF - HV-71 2-1 JA.
  • HV-71 - Brynäs IF 2-1 JA.

Yhteenveto

Joukkueet ovat materiaaliltaan hyvin tasaiset. Kumpikaan joukkue ei ole ollut tehokas hyökkäyspäätyyn, mutta oma pää on vuotanut melko pahasti.

Ensimmäisen osan Brynäs voitti jatkoajalla 2-1, ja itse asiassa kaikki neljä tämän vuoden keskinäistä kohtaamista ovat olleet varsinaisen peliajan jälkeen lukemissa 1-1.

Nyt pelataan äärimmäisen tiukkoja pelejä, joissa pelaajat jättävät taatusti kaikkensa kentälle. Jokainen kiekko syödään, eikä kiekkoja päästetä maalille asti millään ilveellä.

Joukkueiden tehottomuus, keskinäiset aiemmat kohtaamiset sekä pelin tärkeys huomioon ottaen, on erittäin todennäköistä, että tässä ottelussa ei hirveästi maaleilla mässäillä.

Ei olisi suuri ihme, jos jälleen 60 minuutin jälkeen tulostaululla komeilee luvut 1-1. SIksi pelivalintani tähän onkin alle 4,5 maalia.

Valinta: Alle 4,5 maalia

Kerroin: Betsafe 2,03