19.12.2020
klo
Euro Hockey Tourin
Venäjä -1,5 maalia
Nordicbet| 2.25
ASETA VETO

19.12. 2020, EHT, Venäjä - Tshekki

Euro Hockey Tourin toisena pelipäivänä isäntämaa Venäjä saa vastaansa Suomelle tappion kärsineen Tshekin. Ottaako Venäjä tiukan kiinnityksen toiseen perättäiseen EHT -voittoon, vai pystyykö Tshekki laittamaan kapuloita rattaisiin?

Venäjä

Venäjä on marssittanut kotiturnaukseensa häkellyttävän kovan KHL -tähtiä vilisevän nipun. Ensimmäisessä ottelussa Ruotsia vastaan tasaisesta tuloksesta huolimatta Venäjä määräsi pelin tahdin lähestulkoon läpi ottelun. Venäjä voitti ottelun 4-3 rangaistuslaukauksilla, mutta heillä oli tukuttain paikkoja ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla. Ainoastaan Ruotsin maalivahti Magnus Hellberg piti ottelun tasaisena lukuisilla huipputorjunnoillaan. Venäjän taitotaso ja pelinopeus on aivan euroopan kärkeä, missä minkä tahansa joukkueen on haastavaa pysyä mukana. Joukkue vilisee supertähtiä KHL -tasolla, kuten Vadim Shipachyov, Vladimir Tkachev, Andrei Kuzmenko, Nikita Soshnikov sekä Anton Burdasov. Sanomattakin on selvää, että tätä joukkuetta ei parane montaa kertaa päästää ylivoimalle, sillä ennen pitkää kiekko on varmasti häkissä. Ottelussa Tshekkiä vastaan Venäjä väläytteli ylivoimalla todella hienoja syöttökombinaatioita, joista tuloksena oli yksi maali.

Tshekki

Tshekki on tuonut Venäjän turnaukseen myös täysin eri joukkueen, kuin ensimmäiseen EHT -turnaukseen. Suomessa pelatun turnauksen joukkue koostui pitkälti SM-Liigan pelaajista, mutta nyt jalkeilla on pääosin KHL:stä ja Tshekin pääsarjasta koottu joukkue. Ensimmäisessä ottelussa Tshekki hävisi varsin tasaisessa ottelussa Suomelle 4-3. Suomen joukkue ei ole lähellekään Venäjän kasassa olevaa joukkuetta, joten Tshekillä on haastava ilta tiedossa jälleen. Tshekkien joukkueessa ei ole montaakaan tuttua pelaajaa edes enemmän jääkiekkoa seuraavalle. Tunnetuin joukkueen pelaaja lienee NHL:ssäkin useamman kauden pelannut Dmitrij Jaskin, joka onkin erittäin pätevä pelaaja myös KHL -kaukaloissa. Tällä kaudella Jaskin on kerännyt 35 KHL -ottelussa tehot 24+10. Toinen tutumpi pelaaja suomalaisille on Jokereissa kiekkoileva puolustaja David Sklenicka. Mainittavan arvoinen pelaaja joukkueesta on vielä Lukas Radil, joka on iskenyt KHL:ssä tällä kaudella 31:ssä ottelussa komeat 15 maalia. 

Yhteenveto

Materiaaliero joukkueilla on hirveä siitä huolimatta, että moni Tshekkien pelaajakin pelaa KHL:ssä. Venäjän joukkue koostuu pääosin KHL:n vahvimpien joukkueiden kärkiketjuista, kun taas Tshekkien KHL -pelaajat pelaavat heikommissa joukkueissa, eikä kovin suuressa roolissakaan. Aikaisempia otteluita on turha verrata, sillä joukkueet ovat täysin erilaiset molemmilla. Venäjä on kuitenkin kotiturnauksessaan aina erittäin kovalla joukkueella matkassa, ja motivaatio kotiturnauksen voittoon on todella kova. Nopeus ja taitotaso ovat Venäläisillä täysin eri luokkaa Tshekkeihin verrattuna, joten suurempi ryöpytyskään ei olisi suuri yllätys. Siksi valintani onkin Venäjä -1,5 maalia. Suora voittokin antaa kohtuullisen kertoimen, mutta Venäjä todennäköisesti tulee voittamaan ottelun useamman maalin erolla.

Valinta: Venäjä -1,5 maalia

Kerroin: