9.4.2021
klo
KHL
Alle 4,5 maalia
Unibet 1,67
ASETA VETO

9.4.2021 Avangard Omsk - Ak Bars Kazan

KHL:ssä on edetty jo konferenssifinaaleihin, jossa mittaa toisistaan ottavat Avangard Omsk ja Ak Bars Kazan. Kolmen tiukan ottelun jälkeen Omsk johtaa sarjaa voitoin 2-1. Tasoittaako Kazan voitot toisella perättäisellä  voitolla, vai ottaako Omsk tiukan otteen sarjan voitosta?

Avangard Omsk

Avangard Omsk pelasi vakuuttavan runkosarjan, jossa he sijoittuvat lopulta konferenssin toiseksi. Pudotuspeleissä samat otteet ovat jatkuneet, sillä joukkue on raivannut tieltään niin Jekaterinburgin kuin Magnitogorskinkin. Kolmea tappiota lukuunottamatta Omsk on ollut erittäin vakuuttava läpi playoff-kevään.

Kotona peli on kulkenut mallikkaasti. Runkosarjan toiseksi paras kotijoukkue on hävinnyt tähän mennessä kaksi ottelua kotikentällä pudotuspelien aikana - yhden Magnitogorskille ja toisen viime ottelussa Kazanille.

Omsk vilisee kovia nimiä. Näistä tutuimpia suomalaisille ovat Ilya Kovalchuk, Oliwer Kaski sekä Ville Pokka. Muita mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi NHL:ssäkin pelannut Corban Knight ja tulevaisuuden tähti Yegor Chinakhov.

Omsk pelaa erittäin hyvin organisoitua kurinalaista jääkiekkoa, mitä on hyvin vaikea murtaa. Esimerkiksi kotonaan Omsk on viimeiseen 13 otteluun päästänyt ainoastaan kaksi kertaa enemmän kuin kaksi maalia.

Ak Bars Kazan

Ak Bars Kazan tyylitteli runkosarjassa konferenssinsa voittoon vakuuttavalla tavalla. 60 ottelusta joukkue sai kasaan 90 pistettä, mikä on koko sarjan toiseksi paras lukema heti Moskovan TsSKA:n jälkeen. Pudotuspeleissä meno on ollut vähintään samanlaista, sillä sekä Nizhni Novgorod, että Salavat Ufa saivat nöyrtyä Kazanin edessä suoraan neljässä ottelussa.

Vieraskentilläkin otteet ovat olleet mallikkaita. Runkosarjassa Kazan oli konferenssinsa toiseksi paras vierasjoukkue, eikä pudotuspeleissä joukkue ole hävinnyt vieraissa siis kertaakaan.

Jos Omskin materiaali oli laadukas, on sitä myös Kazanin vastaava. Joukkueesta löytyy huippunimiä, kuten Stephane Da Costa, Viktor Tikhonov sekä Danis Zaripov. 

Kazanin pelitapa on erittäin kurinalainen ja joukkue pelaa paljon puolustuksen kautta. Pelityyliltään joukkue muistuttaa paljon Moskovan TsSKA:ta, ja se onkin ollut viime vuosina varsin hyväksi havaittu pelitapa.

Kolme edellistä keskinäistä playoff-ottelua

  • Avangard Omsk - Ak Bars Kazan 1-2
  • Ak Bars Kazan - Avangard Omsk 0-2
  • Ak Bars Kazan - Avangard Omsk 1-3

Yhteenveto

Playoff-lätkässä huolellisuus ja tarkkuus korostuu entisestään. Joukkueet pelaavat aina puolustus edellä, mikä vähentää hyvien maalipaikkojen määrää rutkasti. 

Molemmat joukkueet ovat erittäin kurinalaisia ja hyviä puolustamaan, mikä on näkynyt edellisissä otteluissa ja niiden maalimäärissä. Kolmessa ottelussa joukkueet ovat tehneet yhteensä 9 maalia, eikä tämä tästä todennäköisesti hirveästi tule tässäkään pelissä nousemaan.

Mitä pidemmälle sarja etenee, sen uhrautuvampaa ja tarkempaa pelistä tulee. Nyt ottelun tärkeys tulee näkymään molemmissa joukkueissa, eikä maaliodottama tämän pelin suhteen ole kovinkaan suuri.

Tästä syystä lyödään lapulle alle 4,5 maalia, mikä on toteutunut kaikissa aiemmissa kolmessa kohtaamisessa.

Valinta: Alle 4,5 maalia

Kerroin: Unibet 1,67