5.12.2020
klo
KHL
Amur Habarovsk - HK Sotshi: 1
ComeOn | 2.00
ASETA VETO

5.12.2020 Amur Habarovsk - HK Sotshi

Lauantain KHL -kierroksella Amur Habarovsk saa vieraita Sotshista, kun HK Sotshi saapuu 2 pistettä mielessään Amurin kotiluolaan. Suomalaisväriä otteluun tuo Tapparassa viime kaudella läpi lyönyt Jere Karjalainen. Maaliahne laituri metsästää tehopisteitä HK Sotshin riveissä.

Amur Habarovsk

Kotijoukkue Amurin peli on läpi kauden melko ailahtelevaa. Useamman voiton voittoputkia joukkue ei ole onnistunut pelaamaan, vaan voittoa on usein seurannut tappio. Itäisessä konferenssissa sijalla 10 majaileva Amur on kuitenkin edelleen kamppailussa playoff -paikoista mukana, sillä he ovat vain 5 pistettä perässä Sibiriä, joka pitää hallussaan divisioonan viimeistä playoff -paikkaa. Nyt Amurilla on loistava sauma kuroa tuota eroa umpeen, ottamalla toinen peräkkäinen kotivoitto.

Kotona Amurin peli on kulkenut viime aikoina kohtalaisen mallikkaasti. Viimeisestä 11:sta kotimatsista saldona onkin 7 voittoa ja 4 tappiota. Viimeisin voitto tuli juuri 3.12 Spartak Moskovasta vakuuttavasti 6-2. Nyt joukkueen ei tarvitse matkustaa mihinkään, vaan he saavat rauhassa valmistautua kotimatsiin, mikä luo suuren edun kotijoukkueelle.

Laatua joukkueesta löytyy riittämiin. Mainittakoon esimerkiksi suomalaisillekin Tshekin maajoukkueesta tutut taitavat Zohornan veljekset, Tomas ja Hynek sekä NHL:ssäkin muutamalla kaudella pelannut Tshekkipuolustaja Michal Jordan. 

Amurin viimeisimmät kotiottelut

  • 3.12 Amur Habarovsk - Spartak Moskova 6-2
  • 19.11 Amur Habarovsk - Magnitokorsk 2-1 JA.
  • 17.11 Amur Habarovsk - Avangard Omsk 2-3
  • 15.11 Amur Habarovsk - Avangard Omsk 2-1
  • 13.11 Amur Habarovsk - Dinamo Minsk 1-2

HK Sotshi

Vierailija Sotshin kausi on ollut hyvin mollivoittoinen  Sarjataulukossa läntisen konferenssin sijalla 10 oleva Sotshi on ajautunut jo 10 pisteen päähän playoff -paikasta, ja maalierokin näyttää surulliselta lukemin 60-103. Vierailijat ovatkin voittaneet viimeisestä 12:sta pelistä ainoastaan kaksi, joten lähtökohdat eivät ole hääppöiset.

Vieraissa lukemat ovat karuja. 17:sta pelistä kasassa on ainoastaan 12 pistettä maalierolla 29-52. Viimeisessä 5:ssä vierasmatsissa Sotshi on onnistunut maalinteossa ainoastaan 3 kertaa häviten kaikki viisi ottelua maalierolla 3-17. Lisäksi Sotshi on vieraskiertueella, ja joutuu lentämään yli 5000 kilometriä päästäkseen Habarovskiin, joka eittämättä vaikuttaa peliotteisiinkin tiheässä pelitahdissa.

Lisäksi Sotshin jo ennestään kapea materiaali heikentyi, kun joukkue kauppasi kovimman tähtensä, KooKoostakin tutun maalitykin Malte Strömwallin Pietarin Ska:han. Tämä vaikeuttaa entisestään koko sarjan toisiksi vähiten maaleja tehneen joukkueen iltapuhdetta.

HK Sotshin viimeisimmät vierasottelut

  • Sibir Novosibirsk - HK Sotshi 2-1 JA.
  • Barys Nur-Sultan - HK Sotshi 2-0
  • Jokerit - HK Sotshi 3-0
  • Dinamo Minsk - HK Sotshi 3-2 JA.
  • TsSKA Moskova - HK Sotshi 7-0

Yhteenveto

Ottelussa lähestulkoon kaikki puoltaa kotijoukkueen voittoa. Amurilla kulkee peli kotikentällä kohtalaisen hyvin, ja Sotshi on koko konferenssinsa toiseksi huonoin vierasjoukkue. Materiaalietu on myös Amurin puolella. Tämä tulee varmasti näkymään kiekonhallinnassa, sekä maalipaikkojen määrässä.

Matkustusetu on myös tässä pelitahdissa suuri tekijä. Vieraskiertueella välimatkat ovat pitkiä ja palautuminen matseista jää heikohkoksi. Tämä on vieraskiertueen kolmas matsi Sotshille, mikä tulee varmasti näkymään liikkeessä pelin edetessä. 

Aikaisemman kauden kohtaamisen Amur vei vieraskentällä jatkoajan jälkeen lukemin 3-4. Näistä lähtökohdista pidän kotivoittoa todennäköisenä vaihtoehtona, ja Amurille tarjottu 2:n kerroin voitosta on erittäin pelattava kohde. Valinta otteluun siis Amur voittaa ottelun. Huomioi että peli alkaa lauantaina jo klo 9 aamulla.

Valinta: Amur Habarovsk

Kerroin: ComeOn 2,00