9.12.2020
klo
KHL
Spartak Moskova voittaa ottelun
Unibet | 1.76
ASETA VETO

9.12.2020 Spartak Moskova - Neftehimik Nizhnekamsk

Keskiviikon KHL -kierroksella juuri Jokerit kaatanut Spartak Moskova saa vieraakseen Neftehimik Nizhnekamskin. Jatkaako Jori Lehterän Spartak kotivoittojen putkea, vai onnistuuko heikko vierasjoukkue Neftehimik lyömään kapuloita rattaisiin? Neftehimikin riveistä löytyy myös suomalaisväriä, sillä joukkueessa pelaavat puolustaja Otso Rantakari sekä kokenut hyökkääjä Jonas Enlund.

Spartak Moskova

Kotijoukkueen peli on ollut hyvinkin ailahtelevaista läpi kauden. Moskovalaiset palasivat vastikään heikosti menneeltä vieraskiertueelta, joten nyt joukkueen päästessä kotiluolaansa on pisteitä napsittava ennakkoon heikommilta joukkueilta. Sarjataulukossa Spartak Moskova on läntisen konferenssin sijalla 7, kun 33:sta ottelusta on pistepussiin tarttunut 36 pistettä maalierolla 86-94.

Kotikentällä Spartakin peli on kulkenut kuitenkin paremmin. Joukkue on läntisen konferenssin 5:ksi paras kotijoukkue. 16:sta ottelusta kasassa on 20 pistettä maalierolla 48-44. Viimeiset kolme kotiottelua ovatkin päättyneet kaikki kotijoukkueen voittoon jatkoajalla.

Materiaaliltaan Spartak Moskova ei ole KHL:n huippuluokkaa, mutta kuitenkin vierailijaa vahvempi. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Suomen Jori Lehterä, joka on pistepörssissä sijalla 4 tehoin 5+28. Lehterän tarjoiluista pääsee nauttimaan muun muassa kokenut ja vaarallinen Sergei Shirokov. Lisäksi kakkosketjusta löytyy erittäin vaarallinen maalintekijä Lukas Radil, joka on tällä kaudella tehnyt 29:ssa ottelussa jopa 15 maalia. Moskovalaisilla ei ole suurempia poissaoloja, mitkä vaikuttaisivat olennaisesti ketjukoostumuksiin.

Spartak Moskovan viimeisimmät kotiottelut

  • 7.12 Spartak Moskova - Jokerit 3-2 JA.
  • 18.11 Spartak Moskova - Severstal Tsherepovets 4-3 JA.
  • 1.11 Spartak Moskova - Avangard Omsk 2-1 JA.
  • 29.10 Spartak Moskova - TsSKA Moskova 2-3 JA.

Neftehimik Nizhnekamsk

Vierailija Neftehimikin kausi on ollut katastrofi. Joukkue on koko sarjan 3:ksi huonoin, ja itäisen konferenssin toiseksi viimeinen. 33 pelistä mukaan on tarttunut ainoastaan 20 pistettä maalierolla 77-123. Matkaa divisioonansa ensimmäiseen pudotuspelipaikkaankin on jo 16 pistettä. Viimeisestä 10:stä pelistä joukkue on voittanut ainoastaan kaksi ottelua. 

Vieraissakaan peli ei ole kulkenut laisinkaan. 13 ottelua vieraskentillä on kartuttanut pistepussia ainoastaan 8:lla pisteellä maalieron ollessa 30-52. Viimeisistä 7:stä vierasmatsista joukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden, ja sekin oli koko sarjan heikointa joukkuetta Dinamo Riikaa vastaan. Näissä 7:ssä ottelussa maalierokin on heikko 16-28.

Materiaali joukkueessa on KHL:n heikoimpia. Neftehimikiltä löytyy kyllä kovia nimiä KHL:ään kuten Jonas Enlund ja Andrei Kostitsyn, mutta ikä alkaa tekemään molemmille pelaajille ilmeisesti tehtäväänsä, sillä tehoja pelaajilta ei ole löytynyt odotetusti. Vahvimpia onnistujia joukkueessa on ollut Slovakki Libor Hudacek, sekä venäläinen Pavel Poryadin. Neftehimik päässee myös otteluun melko lailla parhaalla kokoonpanollaan. 

Neftehimik Nizhnekamskin viimeisimmät vierasottelut

  • 27.11 Magnitogorsk - Neftehimik Nizhnekamsk 6-4
  • 25.11 Salavat Ufa - Neftehimik Nizhnekamsk 6-2
  • 16.11 Dynamo Moskova - Neftehimik Nizhnekamsk 3-0
  • 14.11 Ak Bars Kazan - Neftehimik Nizhnekamsk 3-2

Yhteenveto

Vaikka molempien joukkueiden materiaalit kuuluvat alempaan keskikastiin KHL:ssä on Spartak paperilla silti Neftehimikiä vahvempi. Spartak on ollut kotona läpi kauden kohtalaisen hyvä, ja viime aikoina erittäin vaikea voitettava kotiluolassaan, minkä Jokeritkin sai maanantaina nähdä.

Neftehimik on tasoltaan heikompi ja vieraissa peli ei kulje laisinkaan. Materiaalin, kotiedun ja nykyisen kunnon perusteella uskon, että Spartak Moskova tulee ottamaan ottelusta helpon kotivoiton. Siksi valintani peliin on siis Spartak voittaa ottelun.

Valinta: Spartak Moskova voittaa ottelun

Unibet 1,76