9.1.2021
klo
Jääkiekon SM-liiga
HPK voittaa ottelun
ComeOn | 1,91
ASETA VETO

9.1.2021 Sport - HPK

Liigakausi on saatu jälleen tauon jälkeen täyteen vauhtiin. Lauantain kierroksella hyvässä vireessä oleva Sport saa vieraita Hämeenlinnasta, kun läpi kauden tarponut HPK saapuu Vaasaan kolme pistettä mielessä.

Ottelussa on kovat panokset, sillä Sport on herännyt taistelemaan playoffs -paikoista, ja HPK:lla alkaa olla viimeiset hetket herätä, mikäli Kerho mielii vielä samaan taisteluun mukaan.

Sport

Sport on vihdoin löytänyt pelin punaisen lankansa. Alkukauden pelkästään vieraissa pelanneet vaasalaiset ovatkin voittaneet viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi maalierolla 16-9. Sarjataulukosta Sport löytyy sijalta 12, mutta ainoastaan kaksi pistettä ensimmäisestä säälipleijaripaikasta ja vaasalaiset ovat pelanneet neljä ottelua kymmenentenä majailevaa ässiä vähemmän.

Kotona peli on lähtenyt kulkemaan uudistetulla areenalla myös varsin mukavasti. Viimeisestä neljästä kotiottelusta joukkue on voittanut kolme maalierolla 11-8. Kotona Sport lukeutuu sarjan huonoimpiin kotijoukkueisiin, mikä selittyy pienemällä ottelumäärällä, sekä huonosti alkaneella kaudella.

Sport päässee otteluun melko lailla parhaalla kokoonpanollaan. Sportin täsmähankinnat hyökkäykseen ovat olleet erittäin onnistuneita. Keräset etunimiltään Michael ja Janne ovat tuoneet tarvittaa ratkaisuvoimaa, ja he ovatkin löytäneet yhteisen sävelen ykkösketjun laidoilla. Maalivahtipeli on toiminut viime ajat Sportilla erinomaisesti. Ei ole käytännössä väliä pelaako maalilla Reijola vai Hovinen, niin laatu on pysynyt tasaisena.

Sportin viimeisimmät kotiottelut

 • 28.12.2020 Sport - Ässät 1-2
 • 1.12.2020 Sport - Tappara 4-2
 • 28.11.2020 Sport - Pelicans 3-2 JA.
 • 26.11.2020 Sport - JYP 3-2
 • 19.11.2020 Sport - Kookoo 0-4

HPK

Hallitsevan mestarin HPK:n peli on ollut surullista katseltavaa läpi kauden. Hämeenlinnan ylpeys löytyykin sarjasta viimeiseltä sijalta. 22:ssa ottelussa joukkue on onnistunut keräämään ainoastaan 16 pistettä, mikä on ehdottomasti pettymys. Viimeisestä 12 pelistä joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden, ja senkin jatkoajalla heikkoa JYP:iä vastaan. 

Vieraissa peli on ollut yhtä lohdutonta. Joukkue on hävinnyt vieraissa kahdeksan ottelua putkeen, ja viimeisin voitto on niinkin kaukaa, kuin 14.10.2020. Maaliero vieraskentillä on surullinen 24-42.

Pelaajamateriaali Kerholla on kuitenkin suhteellisen laadukas. Kahdesta ensimmäisestä hyökkäyskentästä löytyy mm. Petri Kontiola, Valtteri Puustinen, Juuso Ikonen, Jere Innala ja Markus Nenonen. HPK:n puolustus- ja maalivahtipeli on ollut joukkueen pahin ongelma. Larmi ei ole onnistunut lähellekään odotusten mukaisesti, ja selvää ykkösmaalivahtia joukkue ei ole löytänyt. HPK pääsee otteluun myös melkein parhaalla kokoonpanolla. Poissa on todennäköisesti ainakin kokenut Ville Koistinen.

HPK:n viimeisimmät vierasottelut

 • 30.12.2020 Lukko - HPK 2-1
 • 25.11.2020 Jukurit - HPK 5-2
 • 20.11.2020 Lukko - HPK 7-2
 • 14.11.2020 Kookoo - HPK 3-2 JA.
 • 4.11.2020 Kärpät - HPK 4-3 JA.

Yhteenveto

Joukkueet seilaa täysin eri kursseilla tällä hetkellä. Sport on vihdoin päässyt pelin päälle ja HPK etsii pahasti itseään kokemattoman valmentajan Matti Tiilikaisen johdolla.

Kotietu jää normaalia pienemmäksi yleisön puuttuessa, mutta pienen edun siitä voi Sportille kuitenkin laskea. Materiaaliltaan HPK on piirun verran Sportia vahvempi, mutta tämä ei ole näkynyt millään tavalla Kerhon tuloksissa. Kauden aikaisemman kohtaamisen Sport voitti vieraissa lukemin 0-1.

Luotan, että uskon itseensä löytänyt Sport tulee ottamaan kotivoiton heikosti pelannutta HPK:ta vastaan. Siksi päivän valinta on HPK voittaa ottelun.

Valinta: HPK voittaa ottelun

Kerroin: 

 • ComeOn 1,91
 • Unibet 1,89
 • Nordicbet 1,88