23.6.2022
klo
03:00
NHL
Tampa Bay - Colorado Avalanche
Tampa Bay (ML)
William Hill 1,95
Hävitty
ASETA VETO

NHL

23.6.2022 klo 03:00

Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche

Amalie Arenalla mennään taas tänä yönä! Tampa sai kovassa paikassa kavennettua sarjan lukemiin 2-1 edellisessä ottelussa otettuaan vuorostaan murskavoiton oman murskatappion jälkeen numeroin 6-2. Tampa on kotonaan ollut erittäin hyvä ja pystynyt kääntämään sarjoja tukalistakin paikoista heikkojen vierasavauksien jälkeen. Colorado oli edellisessä ottelussa lähes tunnistamaton. Toki Tampa oli erinomainen, mutta näytti hieman, että Avs oli tyytynyt tilanteeseen liiaksikin, kun helpohko 2-0 sarjassa oli alla. 

Miten käy tänä yönä? Onko Tampa edelleen haastaja vai kääntyykö sarja nyt täysin? Se nähdään ensi yönä klo 03:00 suomen aikaa. 

Tampa Bay Lightning

Tampa teki täyskäännöksen kahdesta ensimmäisestä ottelusta ja otti 6-2 murskavoiton kaventaen sarjan lukemiin 2-1. Tampa on ollut pudotuspelien kuluessa erittäin vahva omissa kotipeleissään ja ottanut tärkeät kavennus ja tasoitusvoitot nimenomaan kotihallissaan. Kuten Rangersia vastaan välierissä nähtiin. Tampa oli Rangersia vastaan samoissa 2-0 tappiolukemissa ekojen vieraspelien jälkeen, mutta käänsi kotiotteluidensa myötä sarjan tasoihin ja otti lopulta neljä peräkkäistä voittoa kaataen Ragsin 4-2. 

Pystyykö Tampa tähän samaan astetta kovempaa joukkuetta vastaan vai lähteekö sarja jo ratkaisevan tuntuisesti Coloradolle lukemiin 3-1? Tampa on vahva ja sai kenties pienen henkisen yliotteen edellisen ottelun murskajaisista johtuen Coloradosta vaikka sarja onkin vielä Avsille 2-1. Tampa on keitetty kovissa liemissä ja tottunut voittamaan ja on täynnä voittajia. 

Edellisen ottelun 6-2 lukemista huolimatta ei Tampalla ollut ottelussa selkeätä pistenikkaria, joka kertoo joukkueen laajuudesta. Peräti kymmenen pelaajaa pääsi pisteille, mutta toki Victor Hedman 0+2, Nikita Kucherov 0+2 ja Steven Stamkos 1+1 toivat toivottua tulosta myös tulostaululle. Edellisen ottelun jälkeen peräänkuulutettiin juuri näiden pelaajien esiin nousemista ja sen he tekivät. Nyt sarja on taas auki ja uusi tärkeä koitos koittaa yöllä. 

Maalilla Andrei Vasilevski teki myös hurjan tason noston edellisen ottelun fiaskosta ja otti kiekot kiinni 94,87% varmuudella pysäyttäen peräti 37 kutia. 

Seuraa heitä:

  • Andrei Vasilevski
  • Steven Stamkos
  • Victor Hedman

Colorado Avalanche

Colorado hallitsi kahta ensimmäistä ottelua täysin ja otti helpohkon 2-0 johdon sarjassa, mutta kuten hieman odotettiinkin otti Tampa kotiavauksessaan selkeän voiton ja laittoi Coloradon ahtaalle. Avs on kenties päässyt hieman helpolla koko kevään pudotuspeleissä ja nyt kivenkova Tampa näyttää vahvuutensa. Coloradon täytyy nyt nollata edellisen pelin murskajaiset mielestä ja keskittyä omaan peliinsä. Sarja on joko 2-2 tai 3-1 Avsille tämän yön jälkeen, joten yksi sarjan käännekohdista on varmasti edessä. 

Kuten aiemmin jo ennusteltiin on Coloradon joukkue todella vahva, mutta puutteitakin on, kuten maalivahtipeli. Useasti pudotuspeleissä kesken ottelun vaihtoon laitettu Darcy Kuemper oli edellisessä ottelussa todella heikko ja vaihdettiin 5-2 tilanteessa pois maalilta. Pavel Francouz tuli pelaamaan loput ottelusta ja pelasikin varsin mukavasti päästäen vain yhden maalin ottelun lopussa joukkueen ollessa alivoimalla. Hyvin todennäköisesti Francouz aloittaa tämän yön ottelun Avsin maalilla ja Kuemper saa purra tuppea vaihtopenkillä.

Coloradon hyökkäyspeli on liigan parasta ja kauneinta. Joukkue on täynnä virtuooseja kuten Mikko Rantanen, Cale Makar ja Nathan MacKinnon jotka kääntävät otteluita usein yksinäänkin Avsille, mutta puolustus ja maalivahtipeli on se isoin kysymysmerkki joukkueen mestaruuden edessä. Jo Edmonton sarjassa nähtiin, että puolustus on haavoittuvainen eikä maalivahtipeli ole sitä parasta A-luokkaa, jota esimerkiksi Tampa Baylla on. 

Mikäli Colorado saa puolustuspään tilkittyä edes hieman paremmaksi, on se vahvoilla mestariksi, mutta tekemistä on. Vastustajan hyökkäyspeli on myös erinomaista ja se on tottunut voittamaan vaikeissa paikoissa. Avs janoaa varmasti mestaruutta sillä viimeisin tuli vuonna 2001. Nyt pitää löytyä sitä nälkää pysäyttämään Tampan tasoitusmahdollisuudet. 

Seuraa heitä:

  • Mikko Rantanen
  • Maalivahtipeli Kuemper/Francouz
  • Cale Makar

Sarja tasoihin?

Tampa sai lennon päälle edellisessä ottelussa ja sai onnistumisia laajalta rintamalta. Tampa on erittäin vahva kotijoukkue ja on varmasti jälleen vauhdissa Amalie Arenalla tänä yönä tasoittaen sarjan kotiyleisönsä edessä lukemiin 2-2. Maalivahtipeli on Tampalla parempaa, kuten puolustuskin. Hyökkäys menee aika tasoihin, mutta flow tilan ollessa päällä on Coloradon puolustuksen vaikea pysäyttää Tampan tähtipelaajia. 

Isoin ongelma Coloradolla tulee olemaan maalivahtipeli. Tampalla on maalintekovoimaa jokaisessa ketjussa eikä Kuemper ole vakuuttanut. Francouz on ollut huomattavasti parempi, mutta ei kuitenkaan pysty vastaamaan maailman parhaalle maalivahdille Andrei Vasilevskille millään muotoa. Uskoisin, että Francouz on tänään maalilla, koska se on ainoa oikea ratkaisu tähän kohtaan. 

Tampan ML voitto kotiyleisön edessä on hyvä pelikohde ja sarja on jälleen täysin auki tämän yön jälkeen. 

Vihje: 
Tampa Bay (ML)