8.11.2020
klo
CS:GO
Vitality -1,5 maps
ArcaneBet 2.02
ASETA VETO

Vitality | HLTV Ranking #2

IEM Beijing-Haidian 2020 Europe Group A upper bracket Semi-Final.
6-man rosteria aktiivisesti käyttävä ZywOon johtama Vitality kohtaa välierissä yksilötaidoiltaan todella taitavan FaZe Clanin.

Ranskalaisten lippulaiva on löytänyt todellisen huippuvireen. Joukkue esitteli kuudennen pelaajan kokoonpanoonsa virallisesti 12 lokakuuta. Isoveljensä Adil “ScreaM” Benrlitomin varjossa kauan pelannut Nabil “Nivera” Benrlitom siirtyi Hereticsistä Vitalityyn aktiiviseksi kuudenneksi pelaajaksi. Sen jälkeen joukkue ei ole hävinnyt yhtään peliä. Vitality on tällä hetkellä ainoa joukkue, joka aktiivisesti käyttää kuudetta pelaajaa kokoonpanossaan. 

Nivera pelasi jokaisessa Blast Premier Fall Seriesin ottelussa yhden kartan. Tämä on ennenkuulumatonta CS:GO:ssa ja ylipäätään Counter-Striken historiassa, että joukkue pelaa kuudella pelaajalla aktiivisesti. Vitalityn kokeiluun suhtauduttiin alkuun epäilevästi, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Kuudennen pelaajan mukaan tuominen ei ainakaan ole joukkueen esityksiä haitannut. Enemmänkin jopa parantanut. 

Ei sovi tietenkään unohtaa HLTV Ranking 2019 numero ykköstä Mathieu “ZywOo” Herbautin vaikutusta Vitalityn pelaamiseen. Ryysyistä maailman parhaaksi pelaajaksi sukkulan lailla räjähtänyt virtuoosi on halutessaan täysin ylivoimainen. 

Vitality 5 viimeisintä ottelua:

  • Vitality - Spirit   2 - 0
  • Vitality - BIG     2 - 1
  • Vitality - BIG     2 - 0
  • Vitality - Complexity  2 - 1
  • Vitality - Heroic   2 - 3

FaZe Clan | HLTV Ranking #10

Amerikkalainen FaZe Clan on tällä hetkellä joukkueena mielenkiintoisessa välitilassa. Joukkue menetti parhaan pelaajansa Nikola “NiKo” Kovacin G2 Esportsiin viime viikolla. Odotettavissa oli, että joukkue tulee vajoamaan suoraan pohjamutiin, mutta toisin on käynyt. FaZe on pelannut paremmin ilman NiKoa ja hänen pelinsisäistä johtajuutta. Kaksinkertainen HLTV Rankingin #1 Brasilialainen Marcelo “coldzera” David on ottanut ohjat käsiinsä ja peli on ollut vapautunutta sekä iloista. 

NiKon tilanne haettiin pelaamaan naftaliinista moninkertainen Major-voittaja Olof “olofmeister” Kajber, joka ei kuulemma ole peliin koskenut sen jälkeen kun jättäytyi kokoonpanosta omalla päätöksellä. Olofin peli on näyttänyt kaikkea muuta kuin siltä, että herra olisi pitänyt useamman kuukauden tauon. Mies naputtaa päätä kuin Major-voittojen aikaan konsanaan.
FaZe pelaa täysin ilman paineita. Olof ei tällä tiedolla ole jäämässä kokoonpanoon, eikä kukaan oikein ole täysin tietoinen, mitä joukkueelle tulee tapahtumaan. Tällä hetkellä he pelaavat kuitenkin vapautuneinta cs:ää pitkään aikaan. 

FaZe 5 viimeisintä ottelua:

  • FaZe - OG     2 - 0    
  • FaZe - Complexity  0 - 2 
  • FaZe - BIG     1 - 2
  • FaZe - North  2 - 0  (NiKo pelasi)
  • FaZe - G2       2 - 1 ( NiKo pelasi)

Vihje

FaZe pelaa täysin ilman paineita. Joukkueelta ei odoteta mitään ja supertähtiä vilisevä joukkue pelaa ensimmäistä kertaa käytännössä jokaisen ottelunsa altavastaajana. Kaikki on vain plussaa eikä heitä häviöstä lähdetä sormella syyttelemään. Vitality taasen on selvä ennakkosuosikki oikeutetusti. Nivera varmasti hyppää jossain vaiheessa taas joukkueen pelaavaan kokoonpanoon ja neljän ottelun perusteella ei ole syytä ajatella, että tällä olisi haittaavaa vaikutusta joukkueen suorittamiseen.

FaZe naarasi juuri ison päänahan OG:sta, jota FaZe on pitänyt pilkkanaan viime aikoina (record 5-0 mapeissa). Vitality on kuitenkin täysin eri joukkue kuin OG. On vaikea nähdä, että Vitalityn vahvaa mappi poolia vastaan FaZe saa yhtäkään karttaa. FaZen mahdollisuudet piilevät nukessa, jossa Vitality on heikoimmillaan. FaZen yksilöt tulevat laittamaan Vitalityn tiukille, mutta Vitality on yksinkertaisesti liian laadukas joukkue, joka ei tule aliarvoimaan eurooppalaista mix tiimiä.
Mielenkiintoinen ottelu, joka kuitenkin päättyy 2-0 Vitalityn eduksi kahden tiukan mapin jälkeen.

Vitality -1,5 maps @ 2,02 | Arcanebet