19.12.2020
klo
CS: GO
‍Team Liquid moneyline
Arcanebet | 2.05
ASETA VETO

Ilmaiset esports vihjeet | 19.12.2020 | BIG vs. Team Liquid

IEM Global Challenge 2020 Semi-Final. Toisessa välierässä Saksalainen BIG kohtaa Amerikan vieraat Team Liquidin muodossa. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen koskaan ja mikäs onkaan maukkaampi paikka kohdata kuin suuren turnauksen välierissä.

BIG Clan

BIG on vähän sellainen joukkue, josta ei vain ota selvää. Joukkue ei ole hirveän nimekäs eikä joukkueesta löydy ns. Maailmanluokan supertähteä (XANTARES on hyvin lähellä tätä titteliä toki) mutta silti joukkue on löytänyt tasaisen tahdin ja suorittaa. Tie välieriin meni mahdollisimman vaikean kautta. Ensin voitto maailmanlistan ykkösjoukkueesta Vitalitystä lukemin 2 - 1 ja sitten vielä tanskalainen Astralis kaatui jopa selvästikin 2 - 0. BIGin valmentaja tow b on tuntunut löytäneen Tabsenin kanssa vielä yhden lisävaihteen taktiseen syvyyteen. Vuosi on ollut BIGille menestys ja välieräpaikka aina vain alleviivaa menestyksekästä vuotta.

BIG 5 viimeistä:

BIG - Astralis 2 - 0

BIG - Vitality 2 - 1

BIG - Astralis 0 - 2

BIG - Vitality 1 - 2

BIG - G2 2 - 1

Team Liquid

Pohjois-amerikan herruus siirtyi puolivälierissä selkeällä erolla FURIAlta Liquidille. Jenkit ovat varsinkin viime kohtaamisissa FURIAa vastaan olleet selkeästi alakynnessä mutta nyt valtikka siirtyi ja Moseksen joukot jatkavatkin euroopan kiertuettaan välierissä. Liquid on yksinkertaisesti ollut vahva. Ennen pelkkään yksilötaitoon luottanut joukkue on löytänyt taktisen puolen peliinsä. Stewie2k on varsinkin tässä turnauksessa esittänyt todella kypsää pelin johtajuutta ja onkin yksi suuri syy siihen, että Liquid on pelannut turnauksessa niin hyvin kuin on. Moseksen osuutta ei voi aliarvioida mutta Liquidin suorittaminen on tällä hetkellä todella tasaista. Joukkue on äärimmäisen nimekäs - pelistä on vain puuttunut se jokin viime aikoina. Nyt se tuntuu löytyneen ja Liquid lähteekin välieriin lopettamaan vuottaan parhaista mahdollisista asetelmista. 

Liquid 5 viimeistä:

Liquid - FURIA 2 - 0

Liquid - Natus Vincere 0 - 2

Liquid - Heroic 2 - 0

Liquid - Astralis 0 - 2

Liquid - mousesports 0 - 2

Ensimmäistä kertaa tanssiin

Kuten aikaisemmin mainitsin, joukkueet eivät ole vielä kohdanneet kertaakaan. Tälläisissä match-upeissa useimmiten nähdään enemmän vapaampaa pelaamista. Tämä taasen suosii Liquidin yksilöitä, jotka tykkäävät jo ennestään “pug-style” pelaamisesta. Tow b ja Moses varmasti tekevät kaikkensa, että saisivat vastustajistaan tarpeeksi esille ja jonkunlaista pelikirjaa laadittua mutta matsi tulee menemään enemmän fiiliksellä. Tabsen on kokeneempi pelinjohtaja kuin Stewie2k mutta Liquid on osoittanut olevansa mainettaan kypsempi joukkue ja tehnyt useammassakin matsissa upean comebackin. 

Kertoimenlaskijat asettavat BIGin ennakkosuosiksi kertoimella 1.73. Itse näen asian niin, että tämä kerroin tulisi olla Liquidilla. Voi olla, että mennään kolmeen mappiin mutta Liquidin yksilöt tulevat ottelun lopulta viemään. BIG ei kaadu ilman taistelua toki, mutta jenkit matkaavat finaaliin ja napsaistaan kiva kerroin kiinni.

Team Liquid moneyline @ 2.05