Vedonlyöntikohteet

Vedonlyöntikohteet ovat kaiken vedonlyönnin perusta. Nykyisin vetoa voi lyödä sadoista kilpailuista ympäri maailman ja lajikirjokin on suorastaan valtava. Valinnanvara ei kuitenkaan pääty tähän, vaan eri vedonlyöntikohteet sisältävät usein jopa kymmenittäin eri pelimuotoja, joita pelata. Voikin siis sanoa, että vedonlyöntikohteet eivät ainakaan kesken lopu innokkaalla pelaajalla, vaikka hän kuinka yrittäisi.

Me täällä vedonlyontibonukset olemme koonneet laajan tiimin, joka on täynnä toinen toistaan kokeneempia analyytikkoja. Meidän tiimillämme on äärettömän paljon kokemusta vedonlyönnistä ja rautaisa tuntemus urheilusta. Emme ole keskittyneet vain yhteen lajiin, vaan olemme seuranneet useita eri lajeja vuosien ajan ja tietämyksemme niistä ja vedonlyönnistä ylipäätään on erittäin korkeaa luokkaa. Me emme pelaa tunteella, vaan järjellä ja teksteistämme huokuu vuosien kokemus ja tietämys.

Vedonlyönnin suosituimpia sarjoja Suomessa:

●      Jääkiekon SM-liiga

●      Jääkiekon NHL

●      Jalkapallon Englannin Valioliiga

●      Jalkapallon Espanjan La Liga

●      Jalkapallon Italian Serie A

●      Jalkapallon Mestareiden Liiga (eli UEFA Champions League)

●      Tenniksen Grand Slam -turnaukset

Tiimimme parhaimpiin puoliin kuuluukin laaja tieto käsiteltävästä aiheesta, eli eri urheilulajeista. Monissa paikoissa ollaan erikoistuttu vaikkapa Englannin Valioliigaan, tarunhohtoiseen NHL-liigaan tai jääkiekon SM-liigaan. Me tarjoamme ensiluokkaista analyysia kaikista näistä tunnetuimmista lajeista ja huippusarjoista, mutta lisäksi myös lajeista ja sarjoista, joista monilla sivustoilla ei missään tilanteessa pukahdeta sanaakaan, korkeintaan tilastokatsauksia lukuunottamatta. Kaikki vedonlyöntikohteet ovat vedonlyontibonukset.comissa saman arvoisia ja paneudumme yhtä tiheällä kammalla alempien sarjojen otteluihin, kuin huippukiinnostaviin ja yleisöä kosiskeleviin suurotteluihin.

Vedonlyönnin kannalta FC Barcelonan Lionel Messi ei yleensä ole yhtään tärkeämpi hahmo kuin vaikkapa Gamlakarleby Bollklubbin Lasse Känsälä, paitsi tietenkin sikäli, että koska Barcelona sekä Argentiinan maajoukkue pelaavat yhteensä huomattavasti enemmän otteluita vuoden aikana, kuin GBK yksin, niin vedonlyöntikohteet Messin otteluista ovat yleisempiä, kuin Känsälän.

PELAA NYT
€500 BONUS
10% CASHBACK
PELAA NYT
€150 BONUS
7000 ILMAISKIERROSTA
PELAA NYT
€500 BONUS
10% CASHBACK
PELAA NYT
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO

Vedonlyöntikohteet – joukkueurheilu vs. yksilöurheilu

Emme kuitenkaan tyydy pelkkään joukkueurheiluun ja sen eri maiden sarjoihin, emme suinkaan. Yksilöurheilu on aivan yhtä lähellä sydämiämme. Tiimiimme kuuluu myös yksilöurheilun eri lajeihin erityisesti keskittyneitä henkilöitä. Hiihto, mäkihyppy, yhdistetty ja yleisurheilun eri lajit, kuten keihäs, ovat erittäin suosittuja suomalaisten keskuudessa ja menestystäkin niistä on tullut ja sitä myötä urheilun legendoja, kuten Paavo Nurmi, Hannes Kolehmainen, Matti Nykänen ja Samppa Lajunen. Ei olekaan ihme, että me suomalaiset lyömme mielellämme suurissa määrin vetoa myös näiden lajien tapahtumista. Puhumattakaan autourheilusta, jossa suomalaiset ovat vuodesta toiseen hyvin edustettuja sekä WRC-rallin sorapoluilla, että Formula 1 -rata-autoilusarjan kuumilla asfalttiradoilla miljoonien ihmisten silmien edessä. Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen ja nuorena nukkunut Henri Toivonen ovat Suomessa suuria urheilulegendoja.

Suosittuja pelimuotoja:

●      1x2 -veto, eli Pitkäveto

●      Tulosveto

●      Over / Under-veto

●      Moneyline

●      Head 2 Head -veto

Yksilöurheilun vedonlyöntikohteet eroavat suurelta osin dramaattisesti joukkueurheilun kohteista, jos ei siis puhuta yksilöurheilun lajeista, joissa kilpaillaan mies miestä vastaan tai nainen naista vastaan, kuten vaikka tenniksestä, sulkapallosta, nyrkkeilystä tai muista kamppailulajeista. Yksilölajeissa suosituin pelimuoto on voittajan veikkaaminen, eli Voittajaveto, ja vaikka joukkuelajeissa 1x2 -veto on yleensä suosituin pelimuoto niin nämä pelimuodot eroavat hyvinkin paljon toisistaan. 1x2 -vedossa on vain kolme mahdollista lopputulemaa, kotivoitto, eli "1", tasapeli, eli "x" ja vierasvoitto, eli "2".

Analyysissa 100 % jaetaan näiden kolmen kesken. Sen sijaan yksilölajeissa mahdollisia voittajia on paljon enemmän, joskus jopa kolminumeroinen määrä, jolloin analyysin tekeminen on hyvin erilaista, esimerkiksi keihäänheitossa joku perustasoltaan heikompi saattaa olla voittajaa tai mitalisteja veikatessa kuitenkin todennäköisempi voittaja, kuin toinen joka heittää tasaisesti 80 metrin pintaan, eli voittajan tai mitaleille pääsevien todennäköisyys sinne pääsemisestä ei välttämättä suoraan ole yksilölajeissa myös arvioimamme paremmuusjärjestys.

Aivan täysin on mahdollista, että mielestämme viidenneksi todennäköisin mestari, on kuitenkin saman kilpailun Head 2 Head -vedossa seitsemänneksi todennäköisintä vastaan altavastaaja. Tämä ei ole virhe meidän taholtamme, vaan tämän viidenneksi todennäköisimmän mestarin mahdollinen suoritus vaihtelee enemmän, kuin Head 2 Head -vastustajan, joka siis todennäköisemmin sijoittuu kyseisestä kaksikosta paremmin, vaikka toinen kilpailija on heistä todennäköisempi mestari. Toisissa lajeissa, joissa ei kilpailla vuorotellen, täytyy ottaa huomioon myös kilpailijoiden kanssakäyminen toistensa kanssa, jossain juoksulajissa esimerkiksi jos on vauhtijuoksu tiedossa, niin kiritykin voitto voi olla epätodennäköisempää, kuin kyttäilyksi menevässä juoksussa. Näin ollen, jos mukana kisassa on joku usein vauhtia pitävä, niin vaikka hän ei itse kuuluisi suosikkeihin, niin muiden juoksussa mukana olevien voimasuhteet voivat vaihdella. Onneksesi me otamme tällaiset asiat huomioon ja harvoin jätämme mitään yksityiskohtaa liian pieneen rooliin analyyseissamme, tiimiimme kuuluu henkilöitä, jotka ovat harrastaneet vedonlyöntiä yksilöurheilulajeista vuosia ja tietävät, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Erikoisuutena on vielä pyöräily, joka on joukkueurheilua naamioituna yksilöurheiluksi, eli usein veikataan esimerkiksi legendaarisen Tour De France -kilpailun kokonaisvoittajaa, mutta vedonlyöjän pitää ottaa analyysissaan huomioon myös joukkueen kapteenia tukevan joukkueen taso.

Yksilölajeissa analysointi vaatii hiukan erilaista työtä, kuin joukkuelajeissa, sillä mukana olevia kilpailijoita on paljon enemmän, kuin kaksi, toisaalta vaikkapa juoksussa ei tarvitse pureutua läheskään niin monimutkaisesti juoksutaktiikoihin analyyseissaan, kuin vaikkapa amerikkalaisessa jalkapallossa, jota on sanottu maailman taktisimmaksi peliksi.

Parhaat vedonlyöntikohteet - mistä ne muodostuvat?

Hyvä vedonlyöntikohde on pelaajan kannalta sellainen, jossa jollekin lopputulemalle on tarjolla ylikerroin. Tämä siis siltä kantilta katsottuna, että ainoa tavoite on voittaa rahaa. Ainoastaan ylikertoimia pelaamalla voi pitkässä juoksussa jäädä voitolle. Voittavaa vedonlyöntiä ajatellen merkitystä on myös voiton todennäköisyydellä. Sellaiset vedonlyöntikohteet, joissa voitto on todennäköisempää tarkoittavat nopeammin kiertävää rahaa. Mikäli ylikertoimesta huolimatta pelaaja osuu kerran sadasta, niin varianssin vaikutus on suuri ja pelikassasta ei voi lyödä liian suurta osaa likoon.

Kaikkia ylikertoimia kannattaa pelata, mutta paras vedonlyöntikohde on yhdistelmä ylikerrointa ja voiton todennäköisyyttä. Tämä tietysti jos ylikerroin on samansuuruinen. Absoluuttisesti ajateltuna, mitä suuremmat ylikertoimet, sitä paremmat vedonlyöntikohteet. Vedonlyöntimuodolla ei sinänsä ole merkitystä, vaan ylikerroin voi löytyä mistä tahansa, jos nyt lasketaan pois kohteet tyyliin "kumpi joukkue saa ensimmäisen rajaheiton?" tai "tuleeko koripallo-ottelussa parillinen vai pariton määrä pisteitä?", jotka ovat todennäköisyyksiltään kolikon heittoa ja joissa ei koskaan ole koskaan ylikertoimia, vaan ne ovat mukana kohteissa pelkästään jännitystä tuodakseen.

Voitolle jääminen ei tietysti ole ainoa vedonlyönnin viehätyksistä vaan muitakin on. Esimerkiksi sarjojen voittajien veikkaaminen on kyllä jännittävää, mutta koska sarjat voivat kestää jopa 10 kuukautta, ei niiden pelaaminen ammattimaisesti onnistu tai ole mitenkään mielekästä. Siksi vaihdotkin jäävät pieniksi ja yksittäisiin jännitys- tai kannatusvetoihin. Monet hakevat vedonlyönnistä ennen kaikkea jännitystä ja sitä saa tietenkin eniten sellaisissa vedoissa, jotka ratkeavat vasta ottelun tai kilpailun viime hetkellä. Monesti näitä on vaikea etukäteen tietää, mutta ennakkoon tasaiset pelit ovat usein myös todellisuudessa tasaisia. Selviin peleihin taas saa vedonlyönnin kannalta jännitystä veikkaamalla tulosta, over / underia tai jotain muuta vedonlyöntimuotoa, jossa ottelun voittajalla ei ole niinkään merkitystä.

Pelaa tiedolla, älä tunteella

Niin sanottujen hupipelaajien yleisin ongelma voitollista pelaamista ajatellen on liiallinen tunteella pelaaminen. Televisiosta tulee El Clasico FC Barcelona vastaan Real Madrid ja tekee mieli lyödä vetoa siitä, vaikka ottelun pelikohteista ei löytyisi yhtään lähimainkaan pelikelpoista tai oma suosikkijoukkue Turun Palloseura pelaa ja vedonlyöjä yliarvioi sen tason totaalisesti ja veikkaa sen mukaisesti. Varsin yleistä on myös niin sanottu "harmitus varmistus", eli vedonlyöjä lyö todennäköisyyksistä välittämättä omaa suosikkiansa vastaan, jotta saa ainakin rahaa siinä tapauksessa, että suosikki kärsii karvaan tappion. Kaikille edellä mainitulle kolmelle esimerkille on yhteistä se, että millään niistä tavoista ei voi pelata pitkässä juoksussa voitollisesti. Tunteet siis menevät järjen edelle.

Toinen yleinen virhe on pyrkimys kuitata viime aikojen tappiot välittömästi, vaikka pelattavaa ei olisikaan. Esimerkiksi tennisturnauksessa, jos olet laittanut vedon Novak Djokovicin puolesta huolellisen arvion jälkeen ja hän sitten häviääkin ottelun, niin saattaa houkuttaa laittaa heti perään alkavaan otteluun Roger Federerille rahaa, vaikka kerroin ei olisikaan analyysisi mukaan pelikelpoinen. Tässäkin tapauksessa tunteet siis saavat järjestä vallan, nyt vain hiukan eri tunteet, eli harmitus edellisen ottelun varianssiin perustuvasta tuloksesta. Tämä on tavallinen virhe, jolla hyvätkin vedonlyöjät usein menettävät vedonlyönnistä saamansa voittomarginaalin. Tietenkin siis sen lisäksi, että huvikseen hakkaavat ne kolikkopeleihin tai rulettiin, vaikka tietävät, että ne ovat yhtään pidemmässä juoksussa tappiollisia.

Erilaisia pelityylejä:

●      Analyyttinen faktaan perustuva pelityyli

●      Omien suosikkien pelaaminen kertoimista välittämättä

●      Omia suosikkeja vastaan pelaaminen kertoimista välittämättä

●      Fiilikseen perustuva hupipelityyli

Suosikkijoukkueen pelejä pelatessa voi olla vaikeaa suhtautua neutraalin analyyttisesti otteluun ja pelaaminen menee fiilispohjaiseksi. Mikäli tuntuu siltä, että suosikin pelien pelaaminen tuottaa jääviysongelmia on ehkä fiksuinta jättää ne oman suosikin otteluiden vetokohteet kokonaan katsomatta. Nykyisin ei mikään nimittäin jää kiinni ainakaan siitä, että vedonlyöntikohteet eivät riittäisi. Tunteet pitää pystyä jättämään vedonlyönnistä kokonaan pois, missään analyysissa ei pidä antaa arvoa musta tuntuu -periaatteelle vaan kaikki pitää pystyä perustelemaan. Tarkka, mahdollisimman täsmällinen, tilastojen ja faktojen analysointi ja sitä kautta muodostettu arvio eri lopputulemien todennäköisyyksistä, on ainoa tie voitolliseen vedonlyöntiin. Me täällä vedonlyontibonukset.comissa olemme tästä hyvin tietoisia ja vuosien kokemuksella tiedämme ja osaamme jättää urheiluun liittyvät tunteet sivuun, kun on kyse vedonlyönnistä.

Mistä löydän parhaat vedonlyöntikohteet?

Parhaat vedonlyöntikohteet, tarkimmat analyysit ja parhaat perustelut löydät tietenkin täältä meiltä. Osiossamme “vetovihjeet” -tullaan päivittämään kattavasti ja usein loistavia pelikohteita. Näiden tutkimiseen ja analysointiin on osallistunut laaja tiimimme, jonka kaikilla jäsenillä on erittäin pitkä kokemus sekä vedonlyönnistä, että eri urheilulajien maailmasta. Erona muihin vastaaviin sivustoihin, tarjoamme tosiaan vihjeitä hyvin laajasti eri lajeista, sillä tiedostamme täysin hyvin, että vedonlyöntikohteet eivät kulje samassa paremmuusjärjestyksessä, kuin otteluiden tai tapahtumien suosio.

Suomalaisille eksoottisemmat baseball ja amerikkalainen jalkapallo tarjoavat myös toisinaan hyviä kohteita, kunhan vaan meidän laillamme osaa löytää niitä. Lisäksi on vielä tennis, jonka loputtomalta tuntuvat turnauksia ja otteluita pelataan ympäri maailmaa lähes päivittäin lukuun ottamatta loppuvuonna olevaa erittäin lyhyttä taukoa. Mikäli kokemusta tällaisista vedonlyöntikohteista ei olisi, niin monet parhaat vedonlyöntikohteet jäisivät huomaamatta. Siksi olemmekin koonneet tiimimme monipuolisesti urheilua seuraavista henkilöistä, joilla kaikilla on takana vuosien varrella kerättyä tietoa aiheesta.

Tämä ei tarkoita, etteivätkö suosituimmat sarjat olisi myös meille hyvin tuttuja, luonnollisesti myös Valioliiga, La Liga, NHL ja jääkiekon SM-liiga ovat sydämiämme lähellä ja sen tulet huomaamaan niitä koskevista loistavista vihjeistämme. Pidämme kuitenkin visusti kannatussuhteet ja tunteet poissa analyyseistamme, vaan ne ovat aina tarkasti harkittuja ja perustuvat vain ja ainoastaan faktoihin.

Suosituimmat vedonlyöntikohteet

Kuten tässä artikkelissa on jo sanottu, mahdollisia vedonlyöntikohteita on nykyään tuhottomasti. Kaikki lajit eivät kuitenkaan ole yhtä suosittuja, johtuen soveltuvuudesta vedonlyöntiin tai pelkästään niiden yleisestä suosiosta, jonka sivutuotteena ne ovat suosittuja myös vedonlyönnissä. Jotkut lajit ovat suosittuja vain tietyissä maissa ja meillä täällä Suomessa onkin useampia erityispiirteitä vedonlyöntikäyttäytymisessä, eikä suomalaisten suosituimmat vedonlyöntikohteet ole kaikilta osin samankaltaisia, kuin suosituimmat vedonlyöntikohteet esimerkiksi Britanniassa, Australiassa tai Italiassa. Seuraavaksi esittelemme lyhyesti muutamia erityisesti suomalaisten suosiossa olevia lajeja vedonlyönnissä, sekä mainitsemme, mitkä pelimuodot niistä ovat mielestämme sopivimpia pelattavaksi. Olkoonkin, että pelimuodon miellyttävyys on monesti makuasia, eikä tarkoituksemme ole kiistellä niistä sen kummemmin.

Suosituimpia vedonlyöntilajeja:

●      Jalkapallo

●      Jääkiekko

●      Tennis

●      Yleisurheilu

Jalkapallo

Jalkapallo on tunnetusti pelien ja urheilulajien kuningas ja se näkyy myös peliyhtiöiden kohdevalikoimassa. Jalkapallon vedonlyöntikohteet ovat lukumääräisesti selkeästi suurin osa-alue urheiluvedonlyönnissä ja edes vähän suuremmissa sarjoissa on yleensä tarjolla myös live -vedonlyöntimahdollisuus. Kun etsit jalkapallosta hyvää pelikohdetta, niin useimmiten ennakkosuosikkien suosikkiasemaa yliarvostetaan kertoimissa, tämä pätee sekä perinteiseen 1x2-vetoon, että Tulosvetoon ja varsinkin Handicap- ja Asian Handicap -vetoihin. Mikäli ottelu menee nahkeasti, niin se Liverpool FC tai Real Madrid ottaa kyllä mielellään 1 - 0 -voitonkin, sillä siitä saa yhtä monta sarjapistettä, kuin 6 - 0 -voitostakin, mutta maaliero voi olla ratkaisevaa handicap -vetoa pelanneen kannalta.

Pienempiin sarjoihin keskittyminen kannattaa, sillä niissä on todennäköisempää, että vedonlyöntiyhtiön asiantuntijat ovat tehneet arviointivirheitä. Tämä tietenkin tarkoittaa, että sinun pelaajana pitää olla kartalla ja perehtynyt selvästi paremmin kyseisen sarjan joukkueiden keskinäisiin voimasuhteisiin. Over / Under-veto on melko yleinen pelimuoto jalkapallossa ja mahdollisuus myös hyviin tuottoihin. Jos huomaat jonkun tai joidenkin joukkueiden otteluiden maalimäärissä poikkeavaa trendiä, saattaa heidän otteluidensa Over / Under-vedoista löytyä pelikelpoista tavaraa.

Jääkiekko

Jos jalkapallo onkin pelien kuningas ja ylivoimaisesti suosituin laji maailmanlaajuisesti, niin Suomessa ehdoton ykkönen on jääkenttien gladiaattorien mittelö, eli jääkiekko. Jääkiekko on toki suosituin urheilulaji vain kahdessa maassa, Suomessa ja Kanadassa, mutta se tarkoittaa myös sitä, että se on erittäin suosittu vedonlyöntimuoto Suomessa. Jääkiekossa tietenkin suosittu pelimuoto on 1x2 -veto, eli Pitkäveto, mutta nykyisin, kun runkosarjassakin jääkiekko-ottelut pelataan loppuun asti, monet ovat alkaneet suosimaan enemmän Moneyline -vetomuotoa, jossa siis veikataan ottelun lopputulosta ratkaisuun asti. Tällä saa kätevästi eliminoitua myös Pitkävedon harrastajan pahimman arkkivihollisen, eli tasapelit. Vastapainona toki myös kertoimet ovat pienemmät, koska mahdollisia vaihtoehtoja tulokseksi jää jäljelle vain kaksi.

Samoin kuin jalkapallossa, ennakkosuosikkeja vastaan pelaaminen esimerkiksi Asian Handicap -vedoissa voi olla hyvinkin kannattavaa, sekä vedonlyöntiyhtiöt, mutta erityisesti pelaajat usein yliarvioivat ennakkosuosikin halun tai kyvyn maalijuhliin. Nykyään kansalliset sarjat ovat aivan ääripäitä lukuun ottamatta muutenkin tasaisia, mutta esimerkiksi jääkiekon MM-kisoissa tasoerot voivat olla melko suuria. Läheskään joka pelissä tasoero ei kuitenkaan näy tulostaululla ja sitten näkyy näitä nahkeita 3 - 1- ja 4 - 2 -voittoja ennakkosuosikeilta. Oikein ajoitetulla handicap -vedolla on siis mahdollista voittaa tällaisissa otteluissa hyvinkin rahaa.

Tennis

Tennis eroaa kaikista muista suosituista urheilulajeista sillä tavalla, että se koostuu useista minipeleistä, eikä kokonaispisteillä ole mitään merkitystä. Ensinnäkin pelataan erävoitoista ja niiden jälkeen seuraava erä alkaa aina 0 - 0 -tilanteesta, mutta vielä tässä vaiheessa vastaavalla tavalla toimivista lentopallosta, sulkapallosta ja pöytätenniksestä poiketen, myös erän, jonka voittamiseksi tarvitaan yleensä 6 tai 7 peliä, sisällä pelataan "peleistä" ja seuraava peli alkaa aina 0 - 0 -tilanteesta. Tämä antaa lajille täysin uniikin luonteen ja varsinkin vedonlyöntiin aivan erilaisia mahdollisuuksia, kuin vaikkapa jääkiekosta tai jalkapallosta vetoa lyödessä.

Ennen kuin tekniikka mahdollisti live-vedonlyönnin, ei tällä ollut niinkään suurta merkitystä, paitsi se, että vedonlyöjän piti ymmärtää, että välillä parhaatkin voivat hyvin hävitä erän ottelussa ilman, että se vaikuttaa kokonaisuuteen. Nykyään kuitenkin, kun tenniksen live -vedonlyönti on mahdollista, niin tämä lajin luonne pääsee vedonlyönnissä oikeuksiinsa. Suosittelemme erityisesti katsomaan miesten Grand Slam -turnauksissa live-kertoimia niissä tilanteissa, joissa ennakkosuosikki häviää ensimmäisen erän. Varsinkin kokeneimmat konkarit ovat olleet vastaavissa liemissä lukemattomia kertoja ja tietävät kyllä keinot nousta kyseisen kaltaisesta tappioasemasta, vaikka maallikko luulisi, että pelaaja jonka tarvitsee voittaa enää kaksi erää olisi suuressakin etulyöntiasemassa sellaista pelaajaa vastaan jonka tarvitsee voittaa kolme. Toisaalta kokematon pelaaja saattaa ennakkosuosikin asemaansa tuossa tilanteessa tukehtuakin, eli on syytä varmistaa tilastoissa kyseisen pelaajan aiempi historia vastaavassa tilanteessa.

Yleisurheilu

Yleisurheilulla on Suomessa pitkät perinteet ja se onkin kesän yksilölajeista selvästi suosituin. Talvella toki hiihtolajit saattavat viedä voiton. Yleisurheilukilpailut tietenkin koostuvat useammasta eri lajista, joten on kyseenalaista niputtaa yleisurheilua yhdeksi lajiksi, mutta näin kuitenkin esimerkiksi olympialaisissa tehdään. Eri yleisurheilulajien kiinnostavuus on vuosien saatossa vaihdellut yleensä suomalaisten menestyksen suhteen, aikanaan Suomi oli kestävyysjuoksussa huipulla, viime vuosina vuorollaan miesten kuula, miesten pituus ja nyt naisten 100 metrin aidat ovat saaneet paljon huomiota ja yhdistävänä tekijänä on vähintään keskimääräistä parempi laajahko hetkellinen menestys. Yksi on kuitenkin pysynyt läpi vuosikymmenien suomalaisten suosikkina, eli keihäänheitto, varsinkin miesten keihäs.

Vedonlyönnissä yleisin pelimuoto yleisurheilussa on joko suora voittajaveto tai sitten esimerkiksi yhden lajin mitalikolmikko. Yleisurheilu antaa muotona kuitenkin hienon mahdollisuuden veikata myös yhdistelmää useamman eri lajin voittajasta. Yleisurheilussa ennakkosuosikit usein pitävät, mutta on hyvä huomata, että jos esimerkiksi kolmen eri lajin voittajaa veikatessa veikkaa yhdenkin lajin voittajaksi ennakkosuosikkien ulkopuolella olevaa kilpailijaa, niin kokonaiskerroin nousee heti valtavasti.

Esimerkiksi suomalaisten lempilapsi keihäänheitto on usein tuottanut yllättäviä mestareita, kuten Marius Corbett ja Kershwan Walcott. Myös keskimatkojen, eli 800 metrin ja 1500 metrin juoksuissa nähdään välillä kärkipäässä yllätysnimiä, sillä arvokisoissa ne ovat taktiikkajuoksuja, eikä kovia kirimiehiä tai -naisia kypsytetä jänisten pitämällä vauhdilla pois.

Muut lajit

Vedonlyönnissä on paljon muitakin mielenkiintoisia lajeja omine erikoispiirteineen. Esimerkiksi koripallossa on Over / Under -vedonlyönti ja erilaiset handicap -vedot ovat hyvin suosittuja, sillä pistesuorituksia tulee paljon ja tilanteet vaihtelevat nopeasti. Sama pätee pienemmässä mittakaavassa toiseen Amerikassa erityisen suosittuun lajiin, eli amerikkalaiseen jalkapalloon. Talvisin Suomessa herää hiihtokansa, eri hiihtomatkat ja tyylit tuovat vaihtelua menestyjiin ja esimerkiksi huoltoporukka saattaa nousta vaikealla kelillä ratkaisevaan rooliin. Tilastoista on mahdollista nähdä, kuinka eri maiden urheilijat menestyvät erilaisissa olosuhteissa ja sitä kautta pyrkiä ennustamaan tulevaa. Mäkihypyssä suuret yllätykset ovat vieläkin mahdollisia, vaikka mukaan pistesysteemiin onkin otettu tuulikompensaatiot. Sopivissa olosuhteissa lähes kuka vain mukana olevista kilpailijoista voi voittaa tai ainakin sijoittua kärkipäähän.

Meidän mielestämme kaikki urheilulajit ovat hienoja ja mitään ei sovi väheksyä, vedonlyönti on hieno harrastus koskien kaikkea urheilua myöskin, mutta menestyäkseen vedonlyönnissä, pelaajan täytyy tuntea kulloinkin kyseessä oleva laji hyvin tai ainakin osata tulkita tilastoja hyvin. Me täällä vedonlyontibonukset.comissa autamme teitä tässä tehtävässä käyttäen omaa kokemustamme hyödyksesi.

Yhteenveto & FAQ

Tässä artikkelissa olemme pyrkineet syventämään tietoa erilaisista vedonlyöntikohteista ja hiukan myös kertomaan siitä, mitkä vedonlyöntikohteet voivat eri lajeihin sopia parhaiten. Voitollisen vedonlyönnin selkäranka ei muutu, oli sitten kyseessä mikä laji tai mikä pelimuoto tahansa, ainoastaan ylikertoimia pelaamalla voi pitkässä juoksussa voittaa. Tähän loppuun olemme vielä keränneet joitakin teidän meille lähettämiä yleisimpiä kysymyksiä:

>Millainen vedonlyöntikohde on ML-kohde?
>ML, eli Moneyline tarkoittaa sitä, että ottelussa veikataan sen lopullista tulosta toisin kuin tavallisessa 1x2-vedossa, jossa varsinainen peliaika ratkaisee .Lajeissa, joissa tasapeli on mahdollinen, Moneyline-vedossa tasapelin tullessa panos palautetaan pelaajalle.

>Montako pelikohdetta voi laittaa yhdistelmävetoon?
>Tämä riippuu vedonlyöntitoimiston säännöistä ja kohteiden kertoimista. Yleensä yhtiöillä on joku maksimikerroin joka rajoittaa yhdessä lapussa pelattavien otteluiden määrää ja / tai sitten määrärajoitus.

>Missä kaikissa lajeissa vedonlyöntikohteita on?
>Suurilla ja pienilläkin vedonlyöntitoimistoilla lähes kaikissa maan ja taivaan välillä jalkapallosta aivan pikkuruisiin marginaalilajeihin asti. Tämän lisäksi esimerkiksi jalkapallossa vedonlyöntimahdollisuuksia tarjotaan hyvinkin alhaiselle tasolle asti. Yleisesti ottaen, jos kiinnostusta on, niin vedonlyöntiä tarjotaan. Vedonlyönti ei edes rajoitu pelkästään urheiluun, vaan esimerkiksi politiikasta tai euroviisuista voi yleensä lyödä vetoa.

>Onko kaikissa vedonlyöntikohteissa sama palautusprosentti?
>Ei suinkaan. Palautusprosentti vaihtelee riippuen lajista ja pelimuodosta. Mitä suurempi palautusprosentti on, sitä vähemmän marginaalia vedonlyöntiyhtiöllä on, eli sitä vähemmän sinun arviosi täytyy erota heidän arvioistaan, jotta kohteesta löytyy ylikerroin.

>Miksi live vedonlyöntikohteet ovat ottelun aikana välillä suljettuja?
>Mikäli meneillään olevassa ottelussa tapahtuu jotain merkittävää, kuten maali tai vastaavaa, live-veto on hetken suljettuna, jotta yhtiö ehtii laskemaan uudet kertoimet.

>Mitä jos vedonlyöntikohteet on merkitty väärin, esimerkiksi väärä kotijoukkue?
>Väärinmerkittyä kohdetta kohdellaan samalla tavalla kuin peruttuja kohteita, eli siihen asetetut panokset palautetaan. Mikäli kyseessä on tosiaan virhe kotijoukkueen suhteen, voidaan sama kohde avata oikealla kotijoukkueella myöhemmin.