Kautta historian rikkaimmat NHL-pelaajat – kärkipaikka 250 miljoonalla dollarilla

Tässä uutisartikkelissa listaamme NHL:n 10 rikkainta pelaajaa kautta historian. Emme siis käsittele suurimpia NHL-sopimuksia, vaan netto-omaisuutta (net worth). Suurin sopimus ei aina takaa suurinta omaisuutta.

Osaisitko veikata kaikki listan pelaajat? Kuka on kärkipaikalla, muhkealla 250 miljoonan dollarin omaisuudella? Otetaan siitä selvää!

10. Nicklas Lindström (60 miljoonaa)

Nicklas Lindström on tämän listan ainoa eurooppalainen pelaaja, yli 60 miljoonan dollarin omaisuudellaan.

Lidström pelasi 20 vuotta Destroid Red Wingsin joukkueessa, voittaen neljä (4) Stanley Cupia. Vyölle mahtuu kymmeniä palkintoja sekä 12 all-stars ottelua. Tätä nykyä ruotsalainen on Detroit Red Wingsin Vice President.

9. Joe Sakic (60 miljoonaa)

Joe Sakic pelasi 20 vuotta Colorado Avalanchessa, ollen nykyäänkin iso osa joukkueen toimintaa. Kanadalaisella on tiettävästi jopa 60 miljoonan dollarin omaisuus. 

Sakic voitti pariin kertaan Stanley Cupin. Mies valittiin NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2001, ja vyölle kertyi myös 13 all-stars ottelua. 

8. Joe Thornton (60 miljoonaa)

Joe Thornton pelasi viimeisen kautensa NHL:ssä viime vuonna. Uralle mahtui yli 1 700 ottelua, joissa kertyi yli 1 500 pistettä. Nykyään kanadalaisen omaisuuden arvo on yli 60 miljoonaa dollaria. Viimeisen NHL-kautensa mies pelasi 42-vuotiaana.

Palkintokaapista löytyy mm. Art Ross Trophy, Hart Memorial Trophy sekä kuusi (6) all-stars ottelua.

7. Jarome Iginla (60 miljoonaa)

Jarome Iginla on kanadalainen ex-jääkiekkoilija, jonka omaisuuden arvon uskotaan olevan 60 miljoonaa dollaria. Iginla pelasi 16 kautta Calgary Flamesin joukkueessa, ja muutamia vuosia muissakin seuroissa.

Iginlan omaisuus on tullut tietysti pelaajasopimuksista, mutta myös sponsoroinnista. Mies oli myös vuonna 2003 EA NHL-pelin kansikuvana.

6. Chris Pronger (65 miljoonaa)

Chris Pronger on yksi NHL:n historian parhaimmista puolustajista. Mies pelasi 23 kautta NHL:ssä, ja tätä nykyä omaisuuden arvo on yli 65 miljoonaa dollaria. Nykyään Pronger kuuluu osaksi Florida Panthersin organisaatiota, tittelillä Senior Advisor.

5. Pavel Bure (70 miljoonaa)

Pavel Bure on yksi historian parhaimmista venäläispelaajista. Omaisuuden arvo on tätä nykyä noin 70 miljoonaa dollaria.

Bure pelasi NHL:ssä yli 700 ottelua, ja venäläinen kuuluu Hall of Fameen. Parhaimmat kaudet ovat 1990-luvun alusta, kun venäläispyssy pelasi tulokasaikaa. Burella oli myös paljon oikeustaistoa Vancouver Canucksin kanssa takavuosina.

4. Sidney Crosby (75 miljoonaa)

Sidney Crosby on tituleerattu maailman parhaaksi jääkiekkoilijaksi useita kertoja. Mies varattiin NHL:ään vuonna 2005, koko joukon ensimmäisenä pelaajana. Crosbyn omaisuus on tiettävästi yli 75 miljoonaa dollaria. Ura toki jatkuu vielä.

Vuonna 2012 Crosby solmi Pittsburgh Penguinsin kanssa 12-vuotisen sopimuksen, jonka arvo oli yli 104 miljoonaa dollaria. 

3. Alexander Ovechkin (80 miljoonaa)

Alexander Ovechkin on rikkain aktiivipelaaja NHL:ssä. Venäläisen netto-omaisuus on arvioiden mukaan yli 80 miljoonaa dollaria. Ovechkin on pelannut Washington Capitalsissa vuodesta 2005 lähtien, ollen nykyään joukkueen kapteeni.

Ovechkinin uralle mahtuu yksi NHL:n suurimmista sopimuksista, kun venäläinen solmi 13 vuoden sopimuksen – arvo oli huikeat 124 miljoonaa dollaria. 

2. Mario Lemieux (200 miljoonaa)

Mario Lemieux on legendaarinen jääkiekkoilija, joka edusti koko NHL-uransa (17 kautta) Pittsburgh Penguinsia. Lemieuxin omaisuuden arvo on tällä hetkellä 200 miljoonaa dollaria, jolla irtoaa oikeutetusti listan kakkospaikka.

Pelaajana Lemieux tienasi yli 52 miljoonaa dollaria. Kanadalainen on edelleenkin osaomistajana Penguinsin joukkueessa, mistä rahaa tulee miljoonia dollareita joka vuosi.

1. Wayne Gretzky (250 miljoonaa)

Wayne Gretzky on listan ykkösenä, kuten monessa muussakin tilastossa. Gretzky pitää hallussaan jopa 61 NHL-ennätystä. Tällä hetkellä kanadalaisella on arvioiden mukaan 250 miljoonan dollarin netto-omaisuus. 

Peliuransa aikana Gretzky tienasi yli 46 miljoonaa dollaria pelaamalla ja yli 50 miljoonaa dollaria sponsorisopimuksilla. Tätä nykyä mies on sijoittanut mm. urheilujoukkueisiin, kiinteistöihin sekä viinitilaan.

LUE KAIKKI UUTISET