Robert Taylor – Lionel Messin tutkapari

Robert Taylor on tällä hetkellä jalkapallomaailman keskiössä. Suurin syy tähän saattaa olla se, että Lionel Messi saapui Taylorin joukkuekaveriksi.

Ei ole sattumaa miksi juuri Taylor on Inter Miamin pelaajista kaiken keskellä. Jälki on ollut tuhoisaa heti, kun Messi saapui pelaamaan Taylorin kanssa.

Taylorin – tuttavallisemmin Robi tai Roope – ura on ollut mielenkiintoinen ja mutkikas. Kuopiossa syntynyt Robi on ottanut ensimmäiset askeleet jalkapalloilijana Jyväskylässä. Sieltä matka on jatkunut monien vaiheiden jälkeen ulkomaille ja maajoukkueeseen Huuhkajiin.

Robert Taylor – henkilökuva

 • Syntymäaika: 21. lokakuuta 1994 (29-vuotta)
 • Syntymäpaikka: Kuopio
 • Seura: Inter Miami (MLS)
 • Pelipaikka: laituri tai keskikenttä
 • Pituus: 182 cm

Robi on totuttu näkemään keskikentällä monissa eri rooleissa, mutta useimmiten hän on urallaan vaikuttanut laiturina. Robin ehdottomia vahvuuksia ovat juoksuvoima, tekniikka ja juonikkuus. 

Monipuolisuuden takia Robi on lähes aina Huuhkajien matkassa mukana. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on varmasti mielissään viimeaikaisen vireen takia.

Ura jalkapalloilijana

Robert Taylor on syntynyt perheeseen, jossa jalkapallo on ollut aina läsnä. Robin isä Paul Taylor on entinen ammattijalkapalloilija, joka tätä nykyä valmentaa Jyväskylän Komeettoja. 

Isä onkin sanonut poikansa uran olleen erittäin vaiherikas ja täynnä vaikeuksia sekä ahkeraa työntekoa. Kova työ on kuitenkin tuottanut tulosta, ja lopulta Robista on kuoriutunut suomalainen huippupelaaja.

Robert Taylorin ura:

 • JJK (2013-2016)
 • RoPS (2016-2017)
 • AIK, Ruotsi (2017)
 • Tromsö IL, Norja (2018-2019)
 • Brann, Norja (2020-2021)
 • Inter Miami, Yhdysvallat (2021-)

Juniorivuodet

Robin ensimmäiset askeleet jalkapallokentillä näkivät päivänvalon omalla takapihalla ja Jyväskylän Halssilan hiekkakentällä.

Pikkujuniorina Robi pelasi Äänekosken Huimassa, josta matka jatkui kohti suurempia ympyröitä JJK:n riveihin.

Robi lähti kuitenkin ulkomaille jo 14-vuoden iässä Nottingham Forestiin, jossa hänen isänsäkin aikoinaan pelasi. Nottinghamista Robi vaihtoi vielä Lincoln Cityyn.

Englannissa vietetyt pari vuotta olivat erittäin opettavaisia ja täynnä arvokkaita kokemuksia.

Vuonna 2013 Robi siirtyi takaisin Suomeen kasvattiseura JJK:n riveihin, jossa hän vietti kolme kautta.

RoPSista ulkomaille

Vuosi 2016 oli Robert Taylorin uran käännekohta. Siirto Rovaniemelle RoPS:n riveihin oli erittäin onnistunut, kun hän pääsi pelaamaan valmentajaguru Juha Malisen alaisuuteen.

Malisen vaatimustaso oli aivan erilaista, mihin Robi oli tottunut. Tämä oli kuitenkin sitä, mitä Robi tarvitsi. Malinen sai piiskattua hänet huikeaan lentoon Veikkausliigassa.

RoPS:ssa Robi vietti puolitoista kautta. 41 ottelussa syntyi 14 maalia, ja läpimurto Veikkausliigan huipulle oli valmis. Oiva vire johti siirtoon ulkomaille kesällä 2017.

Siirto AIK:hon ja jalkapallokodin löytyminen Norjasta

Robin ensimmäinen seura ammattilaisena ulkomailla oli Tukholman AIK. Aika AIK:ssa ei ollut onnistunut, sillä Robi pelasi vain neljässä Allsvenskanin ottelussa. 

Seuraavalla kaudella vuonna 2018 Robi lähti kokeilemaan siipiään Norjan pääsarjaan Tromsö IL:n riveihin. Ensimmäinen kausi Norjassa kului lainasopimuksella, mutta Tromsö lunasti Robin itselleen heti ensimmäisen kauden jälkeen. 

Simo Valakari toimi Tromsön päävalmentajana, ja tämä varmasti auttoi sopeutumiseen ja pelitavan sisäistämiseen. 

Toinen kausi Tromssassa oli kuitenkin murheellinen. Seura tippui ykkösdivariin, eikä Robilla ollut intressejä pelata huonommalla sarjatasolla. 

Tässä kohtaa Bergeniläinen Brann iski silmänsä kiinni suomalaiseen, ja tarjosi hänelle heti kolmen vuoden sopimuksen.

Brannissa Robi vietti kaksi kautta, jotka toivat ihan mukavasti tehoja – etenkin syöttöpisteitä. 

Yhdysvaltoihin MLS:ään

Vuonna 2022 Robert Taylor siirtyi David Beckhamin omistamaan Inter Miamiin. Siirto oli siinä mielessä erikoinen, sillä moni muukin suomalainen oli siirtynyt rapakon toiselle puolelle MLS-liigaan.

Ensimmäiselle MLS-kaudella Robi oli joukkueensa ehdoton luottomies. Pelejä kertyi 33, joista suurin osa avauskokoonpanossa. Tehotilastoissa komeili kolme maalia ja syöttöä.

Toinen kausi MLS:ssä alkoi lupaavasti, ja Taylor on ollut useimmiten avauskokoonpanossa. Viime aikoina Taylorin meno on ollut murhaavaa, ja maalihanat ovat toden teolla auenneet. Myös syöttöpisteitä on napsunut. 

Suuri syy lienee Lionel Messin saapuminen Miamiin suurien kohujen saattelemina. Taylorin joukkuekavereina toimivat myös Barcelonan legendat Sergio Busquets ja Jordi Alba. 

Entiset Barcan herrat ovat tuoneet Inter Miamin peliin todellisen piristysruiskeen. Inter on voittanut jokaisen ottelun supertähtien saapumisen jälkeen.

Maajoukkueura

Robert Taylor teki maajoukkuedebyyttinsä tammikuussa vuonna 2017. A-maajoukkuedebyytissä vastaan asettui Marokko. 

Roope on kulkenut suomalaisen maajoukkuejalkapallon täysinäisen polun. Robi on pelannut jokaisessa juniori-ikäluokassa. Taylor oli yksi parhaita vuonna 1994 syntyneitä suomalaisia. 

Tähän mennessä Taylor on pelannut 29 maaottelua, ja on tehnyt niissä yhden maalin. Maaleista ainokainen syntyi Kansojen liigan ottelussa Bulgariaa vastaan vuonna 2020. 

Robert ja isä Taylor ovat kuvailleet maalia parhaaksi yksittäiseksi hetkeksi Robin jalkapallouralla. Maajoukkue on Taylorille selkeä ykkösjuttu. 

Vielä Robi ei ole onnistunut murtautumaan Huuhkajien vakiokasvoksi avauskokoonpanossa. Robi on esittänyt mainioita otteita vain hetkittäin, mutta todellinen Huuhkajat-läpimurto odottaa itseään. 

Viime vuosina Robi on ollut useimmiten Huuhkajien matkassa mukana. Peliaikaa on tullut lähinnä vaihtomiehen roolissa. 

Tällä hetkellä Robi on huikeassa lennossa, joten saa nähdä mitä Markku Kanerva ajattelee lyödessään avauskokoonpanoja tuleviin EM-karsintaotteluihin.

Robert Taylor jalkapallomaailman huulilla – tutkapari Messi ja Taylor

Ei ole sattumaa, että koko jalkapallomaailma kohisee tällä hetkellä Inter Miamista. Lionel Messi siirtyi joukkueeseen heinäkuussa suuren positiivisen kohun saattelemana. 

Messi oli pitkään arponut missä jatkaa uraansa PSG-keikan jälkeen. Pitkien neuvottelujen jälkeen seuraksi valikoitui monien vaihtoehtojen joukosta Inter Miami. 

MLS on saanut valtavan mediahuomion heti Messin saapumisen jälkeen. Myös Robert Taylor on ollut osallisena suuressa haloossa. 

Erityisesti Robert Taylor on ollut koko maailman huulilla mainioiden peliesitysten takia. Messistä ja Taylorista on kuoriutunut tehokas parivaljakko. He ovat kahdestaan ehtineet tuhota muutaman joukkueen.

Lionel Messin debyytti Interin paidassa oli ikimuistoinen monesta syystä. Se tapahtui League Cupissa meksikolaista Cruz Azulia vastaan. Leagues Cup on MLS:n ja Meksikon liigan yhteinen Cup-turnaus.

Suomalaisittain ottelu on myös muistelemisen arvoinen, sillä Taylor teki Interin ensimmäisen maaliin huikealla yksilösuorituksella. Lopussa Messi asteli kehään, ja painoi maalin ilmiömäisellä vapaapotkulla ottelun lopussa.

Messin ja Taylorin toisessa yhteisessä ottelussa nähtiin melkoinen ilotulitus, kun Inter kaatoi Atlanta Unitedin 4-0. Messi ja Taylor tekivät kaksi maalia mieheen, ja syöttivät toisilleen yhdet. Tutkapari oli syntynyt.

Tutkaparin hauskanpito on jatkunut, ja seuraavat kolme matsia ovat menneet melkoisessa myötätuulessa. Taylor ja Messi ovat löytäneet kentällä toisensa, ja yhteispeli näyttää erittäin iloiselta. 

Taylorilla oli ennen Messin saapumista seuraan vain jokunen tuhat seuraajaa Instagramissa. Messin saapumisen ja tutkaparin muodostamisen jälkeen Robin Instagramissa on yli 150 tuhatta seuraajaa. Tämä kertoo Messin tuomasta valtavasta huomioista. 

Netissä on näkynyt useita kuvia, joissa Messi ja Taylor tuulettavat yhdessä maalejaan. Taylor on lisäksi monissa Lionel Messin julkaisemissa kuvissa Instagramissa.

Robert Taylor on saanut vastailla suomalaisten medioiden kyselyihin, että millaista on pelata Lionel Messin kanssa. Tähän kysymykseen Taylor varmasti törmää usein tulevien vuosien aikana.

Kukaan suomalainen pelaaja ei ole pelannut Lionel Messin kanssa samassa joukkueessa. Taylor on ensimmäinen tätä laatua.

LUE KAIKKI UUTISET