Englannin Valioliigassa nähtiin kirjava tammikuun siirtoikkuna, kun seurat jatkoivat kilpavarusteluaan ja rostereittensa aukkojen tilkitsemistä. Muutama megakauppakin viriteltiin, ja meno oli kaiken kaikkiaan erittäin pirteää verrattuna viime talven markkinoihin. Nyt käymme läpi tärkeimmät siirrot sekä lainadiilit ja katsastamme, mihin suuntaan Valioliigan seurojen voimasuhteet liikahtivat.
Aktiivisimpina kaupoilla hääräsivät kesken kauden manageria vaihtaneet Newcastle, Everton ja Aston Villa. Uusien saudiarabialaisten omistajien alaisuudessa Newcastle laittoi jokaista osa-aluetta uusiksi. Putoamistaisteluun jämähtänyt seura teki jättihankinnan, kun brasilialainen keskikenttämies Bruno Guimaraes hankittiin peräti 40 miljoonalla punnalla Lyonista. Sentteri Chris Wood ostettiin kovaan 25 miljoonan punnan hintaan kilpakumppani Burnleystä, ja lähes koko puolustuslinja meni remonttiin, kun sisään tulivat Kieran Trippier ja Dan Burn pysyvillä siirroilla sekä Matt Targett lainalle. Newcastle paranteli asemiaan merkittävästi muihin putoajakandidaatteihin verrattuna, joten manageri Eddie Howe tulee uusien vahvistustensa avulla mitä todennäköisimmin pitämään Magpiesin Valioliigassa.
Aston Villa laittoi syksyllä aloittaneen luotsinsa Steven Gerrardin kanssa ranttaliksi markkinoilla, kun joukkue haluaa kivuta sarjataulukon paremmalle puoliskolle. Englannin kentille Barcelonasta palannut lainamies Philippe Coutinho on kovan luokan kaappaus Villan keskikentälle, ja 25 miljoonan punnan laitapakki Lucas Digne vahvistaa birminghamilaisten puolustusta huomattavasti. Villa saattaa nousta keväällä liigassa pykälän tai pari, mutta ero europaikkoihin venähti syyskaudella liian pitkäksi kirittäväksi kiinni.
Sarjan häntäpäähän yllättäen valahtanut Everton pestasi tammikuussa managerikseen Frank Lampardin, ja miehelle annettiin välittömästi käyttöönsä mukava siirtokassa talven hankintoihin. Toimistolla oli laitettu tuulemaan jo heti vuoden alussa, kun puolustuksen molemmille laidoille naarattiin nuorta talenttia. 20-vuotias Nathan Patterson ostettiin Glasgow Rangersista napakkaan 16 miljoonan punnan hintaan, ja 22-vuoden ikäinen Vitaliy Mykolenko siirtyi noin 17 miljoonalla punnalla Kiovan Dynamosta.
Siirtoikkunan loppuhetkillä, kun Lampard oli ottanut ohjat itselleen, Everton vahvisti rivejään vielä Tottenhamista hankitulla Dele Allilla ja Manchester Unitedista lainatulla Donny van de Beekillä. Allin lopullinen siirtosumma tulee perustumaan pelattujen otteluitten määrään, ja miehen hinta saattaa kohota jopa 40 miljoonaan puntaan. Toffeesin esitykset kauden ensimmäisellä puoliskolla olivat niin heikkoja, että joukkueella pitäisi olla tästä vain yksi suunta.
Valioliigan jättiläiset viettivät markkinoilla jokseenkin rauhallisen tammikuun. Liverpool ja Manchester City tosin tekivät hyökkäyksiinsä erittäin lupaavat täsmähankinnat. Pool nappasi 49 miljoonalla punnalla kolumbialaisen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Luis Diazin Portosta, ja City napsi listoilleen nuoren argentiinalaisen hyökkääjän Julian Alvarezin. Jälkimmäinen jatkaa vielä loppukauden lainalla River Platessa.
City suoritti Valioliigan ikkunan kalleimman myynnin, kun Ferran Torres kaupattiin Barcelonaan rajuun 55 miljoonan punnan hintaan. Valioliigan mestaruustaistelu alkaa jo olla taputeltu, kun City ravaa yhdeksän pinnan karkumatkalla ennen Liverpoolia, mutta ensi kauden suhteen asetelmia on jo alettu hakea toden teolla. Sarjassa kolmantena ja neljäntenä vaanivat Chelsea ja Manchester United eivät hankkineet uusia pelaajia, vaan molemmat jäivät odottelemaan kesän siirtomarkkinoita.
Myös Tottenhamissa vaihtui luotsi syksyllä, ja Antonio Contelle oli luvattu vahvistuksia tammikuussa. Spurs tekikin pari väkevän oloista hankintaa, kun uruguaylainen Rodrigo Bentancur hankittiin 21 miljoonalla punnalla Juventuksesta, ja ruotsalainen Dejan Kulusevski naarattiin lainalle samasta seurasta. Samalla Conte trimmasi useamman pelimiehen rosteristaan muualle, kun piristynyt Tottenham väijyy keväällä paikkaa Valioliigan neljän parhaan joukossa.
Putoamistaistelun kannalta merkittäviä siirtoja tehtiin myös Burnleyssä ja Brentfordissa. Sarjajumbo Burnley hankki suoran korvaajan Chris Woodille, kun hollantilainen Wout Weghorst siirtyi 12 miljoonalla punnalla Wolfsburgista. Claretsin ostokset jäivät kuitenkin yhteen, ja säilymistä ajatellen vahvistuksia olisi tarvittu muillekin osa-alueille.
Christian Eriksenin paluu pelikentille ja liittyminen Brentfordin vahvuuteen oli yksi siirtoikkunan iloisimmista uutisista. Tanskalainen on toipunut kesän EM-kisoissa saamastaan sydämenpysähdyksestä, ja Eriksenin otteet kevätkaudella tulevat olemaan erittäin mielenkiintoista seurattavaa futiksen ystäville. Brentfordin sarjapaikka ei ole kirkossa kuulutettu, mutta mikäli Eriksen pääsee nopeasti takaisin Valioliigan vauhtiin, pitäisi säilymisen olla mukavasti haarukassa.
Valioliigan nimimiehistä merkittävimpiä lähtijöitä olivat Barcelonaan siirtynyt parivaljakko Pierre-Emerick Aubameyang ja Adama Traore. Kovapalkkainen Aubameyang sai lähteä Arsenalista ilmaisella siirrolla, ja Traore liikahti Kataloniaan loppukauden kattavalla lainadiilillä. Myös Manchester Unitedissa kuvioiden ulkopuolelle luisunut Anthony Martial siirtyi Espanjan kentille, kun ranskalainen lainattiin Sevillaan.
Europaikoista taistelevista joukkueista Arsenal ja West Ham jättivät Chelsean ja ManU:n tavoin vahvistukset hankkimatta. Molemmat ovat kipeästi etenkin hyökkääjän tarpeessa, mutta vaikka verkot olivat pitkään vesillä, ei sentteriä tarttunut kummankaan lontoolaisnipun haaviin. Hammersin tapaan myöskään Leedsin, Leicesterin ja Southamptonin leireissä ei tapahtunut liikehdintää sisään eikä ulospäin. Myös putoamisvaarassa roikkuva Norwich yrittää uusia sarjapaikkansa ilman yhtäkään tammikuun hankintaa.
Valioliiga puksuttaa FA Cupin viikonlopun jälkeen eteenpäin täydellä teholla helmikuun toisella viikolla, ja uusien vahvistusten sisäänajo jatkuu kiivaalla tahdilla. Siirtoikkuna näytti, että useissa seuroissa viime vuoden taloudellinen notkahdus on hellittämässä, ja joukkueilla on jälleen rahaa poltettavana. Tammikuu tarjosi meille jännittäviä hetkiä siirtomarkkinoiden kuohuissa, ja nyt on aika suunnata katseet kohti tulikuumaa kevätkautta.