Valioliigan kesäsiirrot 2021

Valioliigassa hurjasteltiin taas siirtomarkkinoilla, kun seurat jatkoivat kilpavarusteluaan kauden 2021/22 kynnyksellä. Taloudellisesti hieman vaikeista ajoista huolimatta rahaa laitettiin palamaan useassa leirissä, ja Englannin kentille naarattiin muutama todellinen jättihankinta. Nyt listaamme kesän siirtoikkunan tapahtumat seura kerrallaan ja analysoimme kuinka joukkueitten voimasuhteet ovat muuttuneet.

Arsenal

Arsenal rällästi markkinoilla surkean kauden jälkeen, ja rahaa laitettiin sileäksi reilu 130 miljoonaa puntaa. Hankintoihin kuuluivat muun muassa Martin Ødegaardin lainadiilin muuttaminen pysyväksi siirroksi ja toppari Ben Whiten 50 miljoonan punnan jättikauppa Brightonista. Lisäksi Aaron Ramsdale tuo kilpailua maalivahtiosastolle. Kaikki ovat nuoria pitkän tähtäimen ostoksia, ja Englannin maajoukkueeseenkin jo noussut White on jonkinlainen statement-hankinta. Kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa melko korkeiden siirtosummien takia, eikä Gunnersilla ole enää varaa kiskoa huteja markkinoilta. Rosteria trimmattiin myös päästämällä tukku pelaajia lähtemään joko pysyvästi tai lainalle. Miehistö vahvistui hieman, mutta aivan huippupelaajat näyttävät kiertävän Arsenalin nykyään kaukaa.

Aston Villa

Villalla on takana suurten muutosten kesä. Tähtipelaaja ja koko hyökkäyksen sielu Jack Grealish siirtyi 100 miljoonalla punnalla Manchester Cityyn, eikä birminghamilaisseura jäänyt nuolemaan näppejään markkinoilla. Sisään on tuotu maalitykki Danny Ings sekä hyökkäyspään taiturit Emiliano Buendia ja Leon Bailey. Kokenut Ashley Young teki paluun Villa-paitaan, ja nuori Axel Tuanzebe on pätevä lainahankinta keskuspuolustukseen. Hankinnat ovat laadukkaita, mutta nähtäväksi jää onnistuuko Grealishin jättämän aukon paikkaaminen.

Brentford

Championshipistä noussut Brentford toimi varsin maltillisesti kesän markkinoilla. Noin 30 miljoonalla punnalla sisään napattiin kolmikko Kristoffer Ajer, Frank Onyeka ja Yoane Wissa. Joukkueen pelaajapolitiikka noudattaa tarkkaa systeemiä ja skouttausta, ja täsmähankintojen avulla sarjapaikan säilyttäminen saattaa hyvinkin onnistua. Englannin sarjojen ulkopuolelta hankitut pelaajat ovat usein pieniä kysymysmerkkejä, mutta Brentford vaikuttaa vahvistuneen mukavasti tärkeillä osa-alueilla.Suurimmat siirtosummat

  • Jack Grealish, Aston Villa – Manchester City, 100 miljoonaa puntaa
  • Romelu Lukaku, Inter Milan – Chelsea, 97 miljoonaa puntaa
  • Jadon Sancho, Borussia Dortmund – Manchester United, 72 miljoonaa puntaa
  • Ben White, Brighton – Arsenal, 50 miljoonaa puntaa
  • Ibrahima Konate, RB Leipzig – Liverpool, 36 miljoonaa puntaa
  • Raphael Varane, Real Madrid – Manchester United, 34 miljoonaa puntaa
  • Emiliano Buendia, Norwich – Aston Villa, 33 miljoonaa puntaa

Brighton

Brighton myi nuoren topparin Ben Whiten hurjaan 50 miljoonan punnan hintaan Arsenaliin, ja pieni osa rahoista sijoitettiin melko nimettömiin hankintoihin. Saapujia olivat Enock Mwepu ja Marc Cucurella, joista saattaa kouliintua kelpo apuja Valioliigaan. Etelärannikolla jäätiin kuitenkin ihmettelemään, miksi rosteriin ei saatu hankittua kovan luokan kärkimiestä ratkaisemaan joukkueen maalinteko-ongelmaa. Siirtoikkuna oli vaisu, mutta säilymisen ei pitäisi olla tänäkään vuonna Seagullsille mikään ongelma.

Burnley

Heikon kauden kahlannut Burnley jätti hankinnat viime tippaan, ja vahvistuksia naarattiin puolustuksen tueksi. Alakerran Maxwel Cornet, Nathan Collins ja Connor Roberts tuovat leveyttä rinkiin, mutta hyökkäyspään ostosten puute arveluttaa hieman, sillä Clarets pyssytti viime kaudella ainoastaan 33 liigamaalia. Hiljainen siirtoikkuna ei lupaile suurta parannusta viime kauden nihkeään pistesaldoon.

Chelsea

Viime liigakauden nelonen Chelsea hoiti sentteriosastonsa kerralla kuntoon pulittamalla Romelu Lukakusta 97 miljoonaa puntaa Inter Milanille. Jo viime kesänä rahaa markkinoilla polttanut Blues hankki lisäksi Saul Niguezin lainalle Atletico Madridista. Myyntejäkin tehtiin runsaasti ja järkevästi, ja hyökkäyksessä tilaa sai tehdä Romaan siirtynyt Tammy Abraham. Puolustuksesta West Hamiin liikkui Kurt Zouma, ja Fikayo Tomorin lainapesti AC Milanissa muutettiin pysyväksi siirroksi. Chelsean toiminta markkinoilla on ollut väkevää, ja joukkue on noussut varteenotettavaksi mestariehdokkaaksi.

Crystal Palace

Palacen rosteriin tuli runsaasti tilaa, kun usean pelaajan sopimus päättyi viime kauteen. Hankintoja tehtiin kuitenkin maltillisesti, ja uudella managerilla Patrick Vieiralla on edessään työteliäs kausi. Marc Guehi ja Joachim Andersen ovat ihan laadukkaita pelimiehiä puolustukseen, ja Odsonne Edouard tuo leveyttä hyökkäykseen, mutta todellisia tähtiä ei Eagles ole saanut kalasteltua, joten paikka alemmassa keskikastissa häämöttää jälleen.

Everton

Evertonissa kesällä aloittanut manageri Rafael Benitez jatkaa viime kaudella melko keskinkertaisen kauden pelanneella rungolla. Uudet hankinnat Demarai Gray ja Andros Townsend ovat hyviä lisiä miehistöön. Lähtijöitä olivat vähälle peliajalle jääneet Moise Kean, joka siirtyi lainalle Juventukseen, sekä Joshua King ja Theo Walcott ilmaissiirroilla. Rauhallinen siirtokesä auttaa joukkueen stabiilisuuden kannalta, mutta riittävätkö rahkeet edelleenkään europaikoille, kun tähtihankinnat jätettiin tekemättä?

Muut tärkeimmät siirrot

  • Cristiano Ronaldo, Juventus – Manchester United, 13 miljoonaa puntaa
  • Danny Ings, Southampton – Aston Villa, 30 miljoonaa puntaa
  • Leon Bailey, Bayer Leverkusen – Aston Villa, 30 miljoonaa puntaa
  • Nikola Vlasic, CSKA Moskova – West Ham, 26 miljoonaa puntaa
  • Kurt Zouma, Chelsea – West Ham, 26 miljoonaa puntaa
  • Emerson Royal, Barcelona – Tottenham, 26 miljoonaa puntaa
  • Daniel James, Manchester United – Leeds, 25 miljoonaa puntaa
  • Patson Daka, Red Bull Salzburg – Leicester, 23 miljoonaa puntaa

Leeds

Leeds nappasi pari täsmähankintaa, kun laitahyökkääjä Daniel James siirtyi Manchester Unitedista ja laitapakki Junior Firpo Barcelonasta. Samalla Jack Harrisonin laina muutettiin pysyväksi sopimukseksi. Molemmat uudet hankinnat sopivat hyvin Leedsin palettiin ja tuovat mukavasti laatua jo valmiiksi kovatasoiseen rosteriin. Leedsin ei tarvinnut suorittaa myyntejä, ja miehistöä trimmattiin muutamien ilmaissiirtojen ja lainojen verran. Hieman vahvistunut joukkue voi hyvillä mielin tavoitella toista peräkkäistä top-10 sijoitusta.

Leicester

Eurooppa-liigaan täksi kaudeksi selviytynyt Leicester vahvisti ryhmäänsä muutamalla tyylikkäällä hankinnalla. Mantereen puolelta naaratut kärkimies Patson Daka ja keskikentän Boubakary Soumare ovat nuoria tulevaisuuden lupauksia, joilta on lupa odottaa todellista läpimurtoa Englannin kentillä. Kun vielä puolustusta varusteltiin kokeneilla Valioliigajyrillä Jannik Vestergaardilla ja Ryan Bertrandilla, on Leicesterillä koossa kova nippu taistelemaan liigassa ja eurokentillä.

Liverpool

Viime keväänä kolmanneksi kivunnut Liverpoolissa ei nähty syytä lähteä remontoimaan rosteria sen kummemmin. 36 miljoonaa puntaa maksanut Toppari Ibrahima Konate hankittiin hyvissä ajoin ikkunan alussa vahvistamaan viime kaudella pahoista loukkaantumisista kärsinyttä puolustusta. Xherdan Shaqiri siirtyi ulospäin, ja punainen paketti on mukavasti valmiina taistelemaan liigan kärkisijoista alkaneella kaudella.

Manchester City

Hallitseva mestari kiskaisi Valioliigan ennätyssiirron, kun Jack Grealish ostettiin Aston Villasta peräti 100 miljoonalla punnalla. Englannin maajoukkuemies saattaa olla tärkeä palanen Cityn koneessa, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla kesän markkinoilla. Tottenhamin Harry Kanea jahdattiin pitkään, mutta pyyntihinta oli lopulta liikaa. Myös Cristiano Ronaldoa kohtaan osoitettiin ikkunan loppupuolella vakavaa kiinnostusta, mutta kauppoja ei tässäkään kohtaa syntynyt. Cityllä on edelleen supervahva miehistö, mutta huippusentterin hankkimatta jääminen aiheuttaa pientä huolta sinisessä leirissä.

Manchester United

Viime kauden kakkonen ManU rällästi jopa yllättävän rajusti siirtomarkkinoilla. Keskikentän Jadon Sanchon 72 miljoonan punnan jättisiirto Dortmundista hoidettiin maaliin, ja toppari Raphael Varanen 34 miljoonan punnan siirto Real Madridista oli kivikovaa bisnestä. Kun Cristiano Ronaldo ilmaisi elokuussa halunsa lähteä Juventuksesta, oli ManU nopeasti apajilla, ja portugalilaisen paluu Manchesterin punaisiin julkaistiin ikkunan loppuhetkillä. United pääsi pullistelemaan muskeleitaan mukavasti Cityn suuntaan, ja asetelmat mestaruustaisteluun saivat järisyttävän siirtokesän jälkeen rutkasti lisää väriä.

Newcastle

Newcastlessa ei päästy juhlimaan yhtäkään uutta hankintaa, kun ainoaksi ostokseksi jäi Joseph Willockin lainadiilin päivittäminen pysyväksi siirroksi. Ei siis juuri mitään kerrottavaa Magpiesin leiristä. Vaikean viime kauden jälkeen joukkueen olisi voinut odottaa hankkivan vahvistusta etenkin puolustukseen. Newcastlen kaudesta ilman uusia naamoja voidaan odottaa jälleen varsin tukalaa.

Norwich

Sarjanousija Norwich oli ahkera kesän markkinoilla, ja rosteriin napsittiin koko joukko vahvistuksia lähes pikkurahalla. Christos Tzolis, Josh Sargent, Dimitrios Giannoulis, Milot Rashica ja Pierre Lees Melou ovat kaikki mielenkiintoisia hankintoja, ja Billy Gilmourin ja Ozan Kabakin lainat tuovat paljon osaamista sarjapaikasta taistelevaan joukkueeseen. Norwich myi Emiliano Buendian 33 miljoonalla punnalla Aston Villaan, joten uusista tulijoista tarvitaan paikkaaja. Joukkue on nyt edellistä Valioliigavisiittiään vahvempi, mutta säilyminen on paljon kiinni siitä, kuinka nopeasti uudet tulijat sopeutuvan sarjan vauhtiin.

Tärkeimmät lainadiilit

  • Francisco Trincao, Barcelona – Wolverhampton
  • Saul Niguez, Atletico Madrid – Chelsea
  • Cristian Romero, Atalanta – Tottenham
  • Axel Tuanzebe, Manchester United – Aston Villa
  • Hee-Chan Hwang, RB Leipzig – Wolverhampton
  • Alphonse Areola, PSG – West Ham

Southampton

Maalitykki Danny Ings lähti 30 miljoonalla punnalla Aston Villan leiriin, ja toppari Jannik Vestergaard 15 miljoonalla Leicesteriin. Tilalle hankittiin Blackburnin sentteri Adam Armstrong ja puolustukseen Valentino Livramento, Romain Perraud sekä Lyanco. Miehistö on hieman heikentynyt vaikean viime kauden jälkeen, ja etenkin puolustuksen täysremontti voi aiheuttaa kauden alussa huolenaiheita.

Tottenham

Tottenham aloittaa uuden aikakauden manageri Nuno Espirito Santon alaisuudessa, ja joukkueeseen on tehty kesällä muutama terävän oloinen hankinta. Emerson Royalin osto 26 miljoonan punnan hintaan Barcelonasta ja Cristian Romeron laina Atalantasta vahvistavat Spursin peräpäätä reippaasti, ja nuori Bryan Gil on erinomainen tulevaisuuden lupaus. Harry Kane jäi lähtöhaluista huolimatta jatkamaan Pohjois-Lontooseen, ja Tottenhamilla on paikka europeleissä jälleen haarukassa vahvahkon siirtoikkunan jälkeen.

Watford

Sarjanousija löysi markkinoilta muutaman näppärän vahvistuksen halpaan hintaan. Imran Louza ja Emmanuel Dennis ovat melkoisia arvoituksia Valioliigan tasolle, mutta kokeneen Juraj Kuckan laina saattaa osoittautua erinomaiseksi ideaksi. Moussa Sissoko lähtee hakemaan uutta nostetta uralleen, ja Joshua King ja Ashley Fletcher tuovat leveyttä kärkiosastolle. Joukkue on muuttunut valtavasti viime kaudesta, ja miehistön hitsautuminen yhteen saattaa ottaa aikansa.

West Ham

Eurooppa-liigaan selviytynyt West Ham tarvitsi laajennusta rinkiinsä, ja itälontoolaiset onnistuivatkin siirtoikkunassa hienosti. Tärkein hankinta oli toppari Kurt Zouma, joka liikahti 26 miljoonan punnan hintaan Chelseasta. Nikola Vlasic ja Alex Kral ovat erinomaisia vahvistuksia keskikentälle, ja Alphonse Areolan saapuminen lainalle tuo kilpailua ykkösmaalivahdin tontille. Hammers pystyy vahvistuneella rosterillaan taistelemaan taas europaikoista.

Wolverhampton

Vaikean viime kauden jälkeen Wolverhamptonin olisi voinut odottaa uusivan pakkaansa jonkin verran, mutta uusi manageri Bruno Lage ei saanut juurikaan vahvistuksia käyttöönsä. Hyökkäyspään Francisco Trincao ja Hee-Chan Hwang tulivat lainadiileillä, ja puolustaja Rayan Ait Nouri sekä maalivahti Jose Sa varsin edullisilla siirroilla. Tärkeitä lähtijöitä ei ollut, joten Wolves kuitenkin vahvistui hieman ja on valmis kamppailemaan top-10 sijoituksista.

LUE KAIKKI UUTISET