TOP-5 maailman parhaat tennispelaajat

Kausi 2021 on saatu vauhdikkaasti liikkeelle. Takana on nyt useita turnauksia, joista suurimpana turnauksena läpi on viety Australian Avoimet. On siis hyvä aika tarkastella alkukautta, sekä listata tämän hetken maailman viisi parasta tennispelaajaa.

TOP-5 lista

TOP-listaa luodessa ei maailman kirkkaimmat tähdet ole pelannut vasta kuin kovilla kentillä. Tämä saattaa hieman vääristää todellisia voimasuhteita pelaajien välillä. Listaa luodessa tulee ottaa huomioon kaikki mahdolliset alustat. Lista tulee poikkeamaan hieman tämän hetken ATP-Rankingista, jonka löydät tästä alta.

ATP-Ranking

  1. Novak Djokovic
  2. Rafael Nadal
  3. Daniil Medvedev
  4. Dominic Thiem
  5. Roger Federer

Novak Djokovic

Oli alusta mikä tahansa, niin kokonaisuutena maailman paras pelaaja on yhä edelleen Serbian Novak Djokovic. “Djoko” näytti Australian Avointen voitolla olevansa yhä edelleen kenttien kuningas, ja serbi pitääkin hallussaan maailmanlistan ykkössijaa. Djokovicin vahvuuksiin kuuluu vahva peli alustasta riippumatta. 

Toki kovilla kentillä ja ruohokentillä Djokovic on kaikkein vahvimmillaan, mutta huikean fysiikkansa myötä Djoko pärjää loistavasti myös massakentillä. Monipuolisuudessa kovin haastaja Djokovicille on Itävallan Dominic Thiem, mutta heidän välillään on yksi merkittävä ero - mentaalipuoli. Djokovic on ehkäpä kaikista pelaajista henkisesti kaikkein vahvin. Mitä tiukempi paikka, sitä paremmin serbi tuntuu pelaavan. 

Tennis on äärimmäisen haastava peli mentaalisesti, ja Djokovic pystyy hallitsemaan hermonsa käsittämättömän hyvin tiukoissa paikoissa. 

Daniil Medvedev

Listan kakkossijalle nostan Venäjän Daniil Medvedevin. Medvedev on esittänyt loistavaa tennistä vuoden 2020 marraskuusta lähtien. Ennen Australian Avointen finaalitappiota Djokovicille Medvedev oli hävinnyt edellisen kerran 30.10.2020 Kevin Andersonille. Australian Avointen jälkeen Medvedev hävisi yllättäen Rotterdamissa Dusan Lajovicille suoraan erin 2-0, mutta tästä huolimatta venäläinen on pelannut viimeiset kuukaudet huikealla tasolla. Medvedevin vahvuuksiin kuuluu isosta koosta huolimatta raju fysiikka, sekä erittäin painavat ja matalat kämmenlyönnit, jotka tuottavat haastetta jokaiselle vastustajalle. Medvedevin viime kuukausien menestystä on siivittänyt useat turnaukset kovalla kentällä, joka on Medvedevin vahvin alusta. Massakentällä venäläisellä ei toistaiseksi ole eväitä esimerkiksi Ranskan Avointen voittoon. Siitä huolimatta Medvedev on ollut niin vakuuttava, että hän ansaitsee listan toisen sijan.

Dominic Thiem

Kolmannelle sijalle nostan Itävallan Dominic Thiemin. Alkukausi ei ole lähtenyt liikkeelle aivan toivotulla tavalla, mutta viime kauden loppu antoi viitteitä siitä, mihin Thiem parhaimmillaan pystyy. Huikeasti viime vuosina mentaalisesti kasvanut sekä peliään monipuolistanut Thiem onnistui voittamaan viime kaudella ensimmäisen Grand Slam -tittelinsä US Openissa, ja lisää on varmasti luvassa jatkossa. 

Thiem on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy voittamaan kenet tahansa millä alustalla tahansa. Massa on alustana hänelle ehkäpä kaikkein vahvin, mutta monipuolisuudesta kertoo esimerkiksi Grand Slamin voitto kovalla alustalla. Aikaisempina vuosina Thiem ei ole kyennyt voittamaan isoja nimiä isoissa matseissa, mutta viime vuosi näytti että itävaltalainen on mentaalisesti aikaisempaa vahvempi ja kykenee isoihin voittoihin.

Rafael Nadal

Neljännen sijan ansaitsee Espanjan Rafael Nadal. Kaikki tietävät mihin tämä herra parhaimmillaan pystyy. Australian Avoimissa tie päättyi puolivälieriin Tsitsipasta vastaan, mutta tämä oli kuitenkin varsin hyvä suoritus Nadalilta kovilla kentillä, sillä Nadal tunnetaan massakenttien mestarina. Vaikka Nadal on maailmanlistalla sijalla kaksi, ei hän yllä listan kärkikolmikkoon juuri sen takia, että menestystä ei juurikaan ole odotettavissa millään muulla alustalla nykypäivänä. 

Massakentillä espanjalainen on lähes pysäyttämätön. Tämän puolesta puhuvat mm. 13 Roland Garrosin mestaruutta, ja ei olisi suuri ihme, mikäli tänä vuonna saldo kasvaisi jälleen yhdellä tittelillä. Nadalista erityisen hyvän massalla tekee huikea fysiikka, sekä erittäin yläkierteiset lyönnit, jotka tuottavat vaikeuksia vastustajille.

Stefanos Tsitsipas

Viidenneksi maailman parhaiden pelaajien listalle nostan Kreikan Stefanos Tsitsipaksen. Tsitsipas on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy voittamaan kenet tahansa jokaisella alustalla. Kreikkalaisen pelaamista on kuitenkin vaivannut ailahtelevaisuus, minkä takia Tsitsipas ei yllä toistaiseksi aivan terävimpään kärkeen. 

Potentiaalia sinne kyllä löytyy huimasti. Australian Avoimissa Tsitsipas järjesti jättiyllätyksen noustessaan Nadalia vastaan 2-0 tappioasemasta 3-2 voittoon. Yllättävää tämä oli siksi, että Nadal on urallaan tasan kerran aikaisemmin hävinnyt ottelun 2-0 eräjohdosta. Mikäli Tsitsipas löytää tasaisuuden, on hänellä loistavat mahdollisuudet nousta tulevaisuudessa jopa maailmanlistan kärkeen. 

Siinä tämän hetken maailman parhaat pelaajat. Kuluva kausi tulee näyttämään mm. sen, onko esimerkiksi Thiemistä tai Medvedevistä syrjäyttämään Djokovicia maailman parhaan pelaajan paikalta. 

LUE KAIKKI UUTISET