Jalkapallon parhaat pelaajat vuonna 2021 - TOP 5

Kuuma futiskausi on kääntynyt kevään puolelle, ja Euroopan huippusarjat tarjoavat huikeaa viihdettä viikosta toiseen. Tähän väliin on hyvä listata juuri tämän hetken maailman viisi parasta pelaajaa.

1. Robert Lewandowski

Hengästyttäviä maalimääriä viime vuosina tykittänyt Robert Lewandowski on sementoimassa asemaansa maailman vaarallisimpana kärkimiehenä. Bayern Münchenin ja Puolan maajoukkueen luottomies taikoo maaleja vaikka tyhjästä ja on todellinen puolustajien painajainen. Lewandowskin pelistä ei löydy heikkoa osa-aluetta. Tämä teräsmies viimeistelee murhaavasti niin molemmilla jaloilla kuin päälläkin, on voimakas ja vaistoaa maalipaikat täydellisesti.

Pian 30 liigamaalia kuluvalla kaudella pussittanut Lewa on matkalla kohti neljättä peräkkäistä Bundesliigan maalikuninkuutta ja maagista 40 täysosuman rajaa. Kokenut taituri johdatti viime kesänä Bayernin Mestarien Liigan voittoon tehtyään matkan varrella huikeat 15 osumaa. 40 maalia kaudessa kaikissa kilpailuissa on jo vuosikaudet ollut Lewandowskille aivan paperia, ja viime kauden kokonaissaldo oli musertava 55 kaappia.

32-vuotias Lewandowski ei näytä minkäänlaisia hiipumisen merkkejä, vaan tappava taso säilyy kaudesta toiseen. Fyysisesti ja mentaalisesti huippukunnossa oleva maalitykki ehtii vielä rikkoa monia ennätyksiä ja täydentää pursuilevaa palkintokokoelmaansa. 

Ottelut Maalit Syötöt

Bundesliiga 22 28 6

Kansojen Liiga 4 2 2

Mestarien Liiga 5 4 -

2. Kylian Mbappe

Vasta 22-vuotias Kylian Mbappe on pelannut Euroopan huipulla jo vuosikaudet ja on kivunnut aivan maailman absoluuttisesti parhaiden pelaajien joukkoon. Ranskan liigaa PSG:ssa dominoiva supertähti on jo voittanut maailmanmestaruuden Ranskan paidassa kesällä 2018 ja vienyt pariisilaiset Mestarien Liigan finaaliin viime kaudella.

Mbappen taidot ja nopeus pallon kanssa ovat silmiinpistävät. Lisäksi nuori mies on jo osoittanut pään kestävyyden jalkapallon korkeimmalla tasolla, niin MM-kisoissa kuin Mestarien Liigassa. Vuosi vuodelta paremmaksi kehittyvästä Mbappesta povataan Ronaldon ja Messin seuraajaa maailman menestyneimpien pelaajien joukkoon, ja monet sijoittavat maalirohmun jo nyt planeetan terävimpään kärkeen.

Ligue 1 saattaa pian jäädä Mbappelle temmellyskenttänä liian pieneksi, ja Ranskassa kolmatta peräkkäistä maalikuninkuutta hätyyttelevä kärki haluaa tulevaisuudessa hankkia menestystä Euroopan todellisista supersarjoista. Ainakin Real Madrid ja Liverpool ovat jo apajilla, mutta myös PSG haluaa epätoivoisesti sorvata jatkoa miehen sopimukseen, joka on tällä hetkellä voimassa kesään 2022 saakka.

Ottelut Maalit Syötöt

Ligue 1 23 18 6

Kansojen Liiga 4 2 1

Mestarien Liiga 6 5 3

3. Lionel Messi

Lähes 20 vuotta Barcelonaa edustanut tämän megaseuran ruumiillistuma Lionel Messi jatkaa vuodesta toiseen maailman ehdottomien huippujen joukossa. Messi pommittaa valtavia maalimääriä ja pystyy voittamaan otteluita omalla henkilökohtaisella panoksellaan. Parhaana päivänään Kirppu on mille tahansa puolustukselle mahdoton pysäytettävä, ja luo maaliensa lisäksi jatkuvasti tilanteita joukkuekavereilleen.

33-vuotiaan argentiinalaisen hankalat jatkokuviot olivat esillä jo viime kesänä, ja miehen lähtö Kataloniasta oli lähellä. Messi kuitenkin jatkaa edelleen Barcassa, mutta spekulaatiot tulevasta seurasta käyvät jatkuvasti kuumina. Etunenässä tilannetta kärkkyvät PSG ja Manchester City. Ilmassa onkin tunne, että Messillä on paljon annettavaa jossakin toisessa Euroopan huippuliigassa. Vaakakupissa painaa valtavasti se, missä Messi näkee parhaat mahdollisuudet saavuttaa jälleen Mestarien Liigan voitto.

Oli tuleva osoite mikä tahansa, kuudesti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Messi tulee viettämään vielä vuosia huipulla ja on jo monien mielestä kaikkien aikojan paras.

Ottelut Maalit Syötöt

La Liga 23 19 4

Mestarien Liiga 5 4 2

4. Cristiano Ronaldo

Kolme Valioliigan mestaruutta, kaksi La Ligan pyttyä ja Serie A:n voitot kahdelta viime kaudelta, sekä päälle Portugalin unohtumaton Euroopan Mestaruus 2016 – Cristiano Ronaldo on voittaja missä sitten pelaakin. Viisi kertaa maailman parhaana palkittu taikuri on edelleen 36-vuotiaana maailman ehdotonta eliittiä.

Juventusta vuodesta 2018 asti edustanut Ronaldo siirtynee vielä Serie A:sta muihin maisemiin metsästämään lisää täytettä palkintokaappiinsa. Spekulaatioissa on pyöritelty kirjavia vaihtoehtoja kuten paluuta Manchester Unitediin tai siirtoa MLS:n Inter Miamiin.

Niin kauan kuin Ronaldo jatkaa maalitehtailuaan ja voittaa pokaaleita tämä ihmemies kuuluu ilman muuta maailman parhaitten rankingiin. Vietettyään pian jo pari vuosikymmentä Euroopan huipulla mies janoaa edelleen uusia saavutuksia urallaan.

Ottelut Maalit Syötöt

Serie A 21 20 3

Kansojen Liiga 4 2 -

Mestarien Liiga 5 4 1

5. Erling Haaland

Borussia Dortmundin 20-vuotias Erling Haaland on noussut myrskyn lailla Euroopan kuumimpien hyökkääjien joukkoon. Norjan jättiläisellä on kaikki täydellisen kärkipelaajan ominaisuudet - voimaa, nopeutta ja kylmän viileää viimeistelytaitoa. Haaland johdatti kuluvalla kaudella Borussia Dortmundin lohkovoittoon Mestarien Liigassa ja on pyssyttänyt Bundesliigassa hurjia tehoja viikosta toiseen.

Haaland pelannee Saksassa vielä ensi kaudella, mutta viimeistään kesällä 2022 mies naarataan yhteen Euroopan ehdottomista eliittiseuroista. Ainakin Englannin jättiläiset Manchester City, Manchester United ja Chelsea on jo yhdistetty nuorukaiseen. Rymistelevä ja teknisesti taitava fyysinen kolossi olisi mahtava näky Valioliigan kentillä.

Vaikka Haaland ei ole vielä ehtinyt olla kauaa Euroopan huipulla, nostetaan nuorukainen rohkeasti jo maailman top vitoseen. Pelimies vaikuttaa valmiilta paketilta ja tulee dominoimaan maailman parhaiden rankingia lähivuosina. Edessä on upea tulevaisuus, ja mikä tahansa seura Euroopassa hyötyy norjalaisen erityisestä lahjakkuudesta.

Ottelut Maalit Syötöt

Bundesliiga 18 17 4

Kansojen Liiga 4 6 1

Mestarien Liiga 5 8 1

LUE KAIKKI UUTISET