TOP 5: Euroopan sarjojen parhaat laitapakit vuonna 2023

Useimmiten hyökkääjät ja tehotilastoissa näkyvät pelaajat saavat suurimman mediahuomion. Valokeilassa ovat maalitykit ja kauniita syöttäjä jakavat pelintekijät, joilta nähdään usein huikaisevia suorituksia.

Puolustajat ansaitsevat myös kunniaa. Tällä kertaa nostetaan esiin Euroopan sarjojen parhaat laitapuolustajat.

Modernissa jalkapallossa laitapuolustajilla on peliin liittyen suuri rooli. Heidät nähdään roolista riippuen usein rakentamassa peliä alhaalta, ja he voivat olla myös ylhäällä antamassa ratkaisevia maaliin johtavia syöttöjä.

Hyvän modernin laitapuolustajan ominaisuuksia ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Räjähtävä nopeus
  • Mallikkaat syötöt ja keskitykset
  • Oikeanlainen sijoittuminen
  • Hyvä pelisilmä

Tällä kaudella ollaan laitapuolustajien osalta nähty jo oikein mallikkaita suorituksia. Parhaat ansaitsevat syystäkin maininnan.

#5 Giovanni Di Lorenzo

  • Seura: Napoli
  • Kansallisuus: Italia
  • Ikä: 29

Giovanni Di Lorenzo on tehnyt vahvaa nousua maailman absoluuttiselle huipulle viimeisen parin kauden aikana. Napolin kapteeni oli yksi avainhahmoista Napolin varmistaessa Serie A:n mestaruuden tällä kaudella.

Oikealla laidalla viihtyvä italialaispakki tunnetaan ennen kaikkea varmuudestaan ja tasaisuudestaan. Di Lorenzolla ei taso heittele pelien tai kauden mittaan. Hänen standardit ovat aina korkealla, kuten kipparilla kuuluukin olla.

Di Lorenzosta on hyvin vaikea päästä ohi, ja hän on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Italialaisen vahvuuksia ovat myös kaksinkamppailupelaaminen ja paineensietokyky.

Di Lorenzo on myös Italian maajoukkueessa vakiinnuttanut paikkansa oikean pakin tontilla.

#4 Joao Cancelo

  • Seura: Bayern Munchen (laina)
  • Kansallisuus: Portugali
  • Ikä: 28

Joao Cancelo on ollut viimeisten vuosien aikana yksi maailman parhaista laitapuolustajista. Portugalilainen tunnetaan silkkisestä kosketuksesta palloon ja hienoista syötöistä.

Manchester Citystä lainalla Bayernissa oleva lusitaani on tällä kaudella suorittanut hieman heikommin verrattuna edellisiin kausiin, mutta taso on siitä huolimatta pysynyt korkealla.

Cancelo on ehdottomasti modernin laitapuolustajan tapainen pelaaja. Hänellä pysyy pallo hallussa tiukassakin paikassa, ja häneltä nähdään usein mielettömiä maaliin johtaneita syöttöjä. 

Taitava Cancelo pystyy pelaamaan sekä vasemmalla että oikealla. Cancelo on myös siinä mielessä monipuolinen laitapakki, että hän kykenee pelaamaan hyvin leveällä ja hän on usein myös tukemassa keskikenttää välikaistoilla.

Portugalin maajoukkueessa Cancelo on ensimmäisiä avaukseen valittuja pelaajia.

#3 Kyle Walker

  • Seura: Manchester City
  • Kansallisuus: Englanti
  • Ikä: 32

Kyle Walker on jo lähes vuosikymmenen ajan kuulunut laitapuolustajien eliittiin. Manchester Cityn luottopakki on tunnettu erityisesti nopeudestaan ja kaksinkamppailupelaamisestaan.

Englantilainen Kyle Walker on totuttu näkemään roolitettu puolustamaan parhaita laitureita vastaan – erityisesti Mestarien liigassa. Walker on äärimmäisen vaikea ohitettava, koska hän on niin voimakas ja nopea jaloistaan.

Pallovarmuus on myös ominaisuus, joka kuvastaa Walkeria. Syöttövalikoima ja peliäly ovat myös korkealla tasolla. Walkerista voidaan myös sanoa, että hän on maailman paras omalla paikallaan puolustussuuntaan.

Walkerin on myös hyvin monipuolinen pelaaja, ja hän pystyy adaptoitumaan erilaisiin tilanteisiin ja rooleihin.

Englannin maajoukkueessa Walker on luottopelaaja, ja hänet nähdään usein avauskokoonpanossa.

#2 Denzel Dumfries

  • Seura: Inter Milan
  • Kansallisuus: Hollanti
  • Ikä: 27

Denzel Dumfries on moderni laitapuolustaja, joka on tehnyt suuren vaikutuksen kirkkaimpien valokeilojen alla viimeisen parin kauden aikana.

Monet jalkapalloa seuraavat muistavat Dumfriesin erityisesti Hollannin maajoukkueesta. Siellä hän on tehnyt tuhoisaa jälkeä antaen paljon maalisyöttöjä. 

Inter Milanissa Dumfries on myös vakioavaaja laitapakin paikalla. Dumfries pelaa useimmiten wingbackin roolia oikealla viiden puolustajan linjassa.

Dumfriesin ehdottomia vahvuuksia ovat juoksuvoima ja syöttötaito. Pallo pysyy myös kovassakin vauhdissa jalassa, ja hänelle laitetaankin usein linjan taakse murtavia syöttöjä, joita hän jatkaa maalille hyökkääjille.

Jos Dumfriesin kehitys jatkuu samanlaisena, kuten tähänkin asti, voidaan hänen odottaa nousevan jopa maailman parhaaksi omalla pelipaikallaan.

#1 Achraf Hakimi

  • Seura: PSG
  • Kansallisuus: Marokko
  • Ikä: 24

Achraf Hakimi on ollut PSG:n avainpelaaja parin kauden ajan. Marokkolainen supertähti on tunnettu räjähtävästä nopeudestaan ja oivasta syöttövalikoimastaan.

Qatarin MM-kisoja seuranneet muistavat Hakimin uroteot. Hän oli suuressa roolissa, kun Marokko ylsi välieriin saakka vastoin kaikkia odotuksia.

Hakimilla on nuoresta iästä huolimatta paljon kokemusta maailman parhaista sarjoista. Real Madridista maailmalle ponnistanut on ehtinyt pelata PSG:n lisäksi myös Bayern Munchenissa.

Hakimin suurimpia vahvuuksia nopeuden ja hyvien syöttöjen lisäksi ovat vahva taistelutahto ja tekninen osaaminen. Hän on myös vahva sekä hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Hakimi on erittäin hyvä haastamaan pallon kanssa, ja häntä on myös vaikea ohittaa. 

Hakimia on jo ehditty arvostaa maailman parhaaksi omalla pelipaikallaan. Ei ole yllätys, jos hän vakiinnuttaa maailman parhaan laitapakin tittelin tulevien kausien aikana.

LUE KAIKKI UUTISET