Tässä ovat Manchester Cityn mestarijoukkueen tärkeimmät pelaajat

Manchester City voitti jälleen Valioliigan mestaruuden. Lue tästä, mitkä pelaajat olivat mestaruuden kannalta suurimmassa roolissa! Uutinen, 27.5.2022.

Manchester City voitti kauden 2021/22 Valioliigan mestaruuden dramaattisten vaiheitten jälkeen. Ratkaisu venyi päätöskierroksen loppuhetkille, ja tällä kertaa Cityn voiton sinetöineen osuman luuti keskikenttämies Ilkay Gündogan. Kahdeksan liigamaalia koko kaudella viimeistellyt saksalainen ei kuitenkaan kuulunut tänä vuonna manchesterilaisten parhaiden tehomiesten joukkoon. Nyt listaamme huikean mestarijoukkueen kauden tärkeimmät pelaajat.

Joao Cancelo

Cityn vasemman sivustan avainmies, jonka rooliin kuuluu valtavasti vastuuta niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Laitapakki oli Valioliigassa avauskokoonpanossa 36 ottelussa, mikä on joukkueen kenttäpelaajista kovin lukema, joten portugalilainen kuuluu manageri Pep Guardiolan ehdottomiin luottomiehiin. Seitsemän maalisyöttöä on komea saldo, ja Cancelo sekoittaa muutenkin toistuvasti vastustajan pakkaa upeasti ajoitetuilla nousuillaan.

 • Ottelut 36
 • Maalit 1
 • Syötöt 7

Vuodesta 2019 saakka Cityä edustanut Cancelo on kuulunut jatkuvasti Valioliigan parhaiden laitapuolustajien joukkoon. Kyseessä on erittäin moderni pelaaja, joka sopii fantastisesti Guardiolan muottiin. Mies tahkosi reilusti yli 3000 minuuttia liigafutista ja vielä cupit ja europelit päälle, ja kuitenkin portugalilainen sortui ani harvoin minkäänlaisiin virheisiin. Monipuolisuutensa ja luotettavuutensa vuoksi Cancelo nousee ilman muuta listallemme mukaan.

Ruben Dias

Cityn rosterin ehdottomasti kovin toppari, joka valittiin viime kaudella vuoden pelaajaksi Valioliigassa. Päättynyt kausi oli kolossille hieman rikkonainen. Mies oli keväällä puolitoista kuukautta sivussa reisivamman takia ja missasi myös kauden kolme viimeistä peliä. Avasi kuitenkin 27 ottelussa ja oli edelleen valtavassa roolissa Cityn keskuspuolustuksessa. Diasin vahvuuden ansiosta toppariparin toiminta on huomattavasti helpompaa. Miehen vierellä hääränneet Aymeric Laporte ja John Stones ovatkin saaneet painella ottelusta toiseen vakain mielin, kun Dias on kolistellut rinnalla kuin itse varmuus.

 • Ottelut 27+2
 • Maalit 2
 • Syötöt 4

Dias on ollut Cityn kahden peräkkäisen mestaruuden tärkeimpiä takuumiehiä. Pallollisena erittäin taitava toppari käy kuin nakutettu Guardiolan palettiin, ja portugalilaisen molemmilla jaloilla lähtevät tarkat avaukset kuuluvat suurena osana Cityn pelinrakenteluun. Myös puolustussuuntaan fyysisesti vahva Dias on tietenkin äärimmäisen vahva tekijä. Toukokuussa 25 vuotta täyttäneeltä topparilta nähtiin jälleen kerran nappikausi, ja lisää on varmasti luvassa tulevina vuosinakin.

Bernardo Silva

Cityn keskikentän monitoimimies Bernardo Silva päätyy myös listallemme, ja mies löytyy myös useimpien asiantuntijoiden nimeämissä vuoden unelmajoukkueissa. Portugalilainen muodostaa Rodrin ja Kevin de Bruynen kanssa Cityn ytimessä timanttisen kolmikon, jonka pallolliselle taidolle yksikään Valioliigan joukkue ei vedä vertoja. Silva sai alle ehjän kauden, ja mies oli Guardiolan avauksessa 33 liigapelissä takoen mukavat kahdeksan maalia ja neljä syöttöä. Kantoi joukkuetta, kun de Bruyne toipui loukkaantumisestaan.

 • Ottelut 33+2,
 • Maalit 8,
 • Syötöt 4

Silvan taituruus pelivälineen kanssa on huipputärkeä osa Cityn pelinrakentelua. Miehen pallovarmuus on omaa luokkaansa, ja suureksi osaksi sen ansiosta Manchesterin sinipaidat pystyvät toteuttamaan sulavaa ja äärimmäisen tehokasta pelitapaansa. Cityn maalit jakautuivat tällä kaudella jälleen kerran todella tasaisesti usean pelaajan kesken, ja Silva kantoi oman kortensa kekoon muutamalla taidetta hipovalla osumallaan.

Rodri

Keskikentän keskustan vieteri, joka sanelee ottelusta toiseen pelin tempon ja antaa laidoillaan viilettäville Silvalle ja de Bruynelle vapauden tehdä tuhojaan. Rodri ei ole mikään varsinainen ankkuri, mutta miehen vahvuus alaspäin on äärimmäisen tärkeä palanen Cityn työskentelyssä. Seitsemän liigamaalia on napakka saalis, ja espanjalaisen kauden merkittävin osuma oli päätöspäivän upean tyylikäs kaappi, joka lopulta valoi joukkueen tien mestaruuteen.

 • Ottelut 33
 • Maalit 7
 • Syötöt 2

Isokokoisena ja fyysisenä mutta samalla erittäin taitavana pallollisena pelaajana Rodri oli jälleen päättyneellä kaudella Cityn pelisysteemin kulmakiviä. Espanjalainen onkin usein ensimmäinen pelaaja Guardiolan kokoonpanosommitelmissa. Rodri ei ole manchesterilaisten tähtisikermän räiskyvin pelaaja, mutta kyseessä on kuitenkin Cityn palapelin lähestulkoon tärkein osanen. Yksi supermies on silti kauden mittaan osoittanut olevansa vielä korvaamattomampi mestarijoukkueen rosterissa.

Kevin de Bruyne

Manchester Cityn silmiä hivelevän pelin sielu ja maestro. Joukkueen selvästi tehokkain pelaaja viidellätoista maalillaan ja kahdeksalla syötöllään. Belgialainen valittiin täysin ansaitusti Valioliigan vuoden pelaajaksi, vaikka missasi osan kaudesta vammojen takia. Nousi kauden edetessä hengästyttävään formiin, ja de Bruynen kohdalla voidaan puhua tällä hetkellä maailman parhaasta keskikenttäpelaajasta.

 • Ottelut 25+5
 • Maalit 15
 • Syötöt 8

De Bruynen millimetrintarkat syötöt ovat tuttua tavaraa viime vuosilta, ja päättyneellä kaudella saimme jälleen nauttia taiturin lukuisista aivan älyvapaista sivalluksista. Belgialainen oli tietenkin rakentelemassa päätöskierroksen ottelun mestaruuden ratkaisevaa osumaa. De Bruyne uiskenteli Etihad Stadiumin nurmella vauhdilla mutta kylmän viileästi pallon kanssa boksin sisään ennen kuin livautti unelmasyötön takatolpalla odottelevalle Gündoganille. Cityn mestaruuden takuumies ja ykköstykki, joka kohoaa joukkueen kauden 21/22 tärkeimmäksi palaseksi.

LUE KAIKKI UUTISET