Maailman rikkaimmat urheilijat – ykkösellä yli 2 miljardin dollarin omaisuus!

Maailmanluokan urheilijat tienaavat tunnetusti miljoonia euroja vuodessa. Kun takana on kymmeniä vuosia kestävä ura, on omaisuudet uskomattoman suuria. Maailman rikkaimman urheilijan omaisuus on 2,2 miljardia dollaria – tiedätkö, kuka tuo yhdysvaltalaismies on? Tai tiedätkö, kenen naisurheilijan omaisuus on yhden miljardin?

Lukaise alla oleva listaus, niin tiedät lisää! Kirjoitamme todennäköisesti samanlaisen uutisen vielä suomen rikkaimmista urheilijoista – joten ole matkassa mukana. 

10. Michael Schumacher ($600 miljoonaa)

Michael Schumacher on seitsenkertainen Formula 1:n maailmanmestari. Mestaruuksista peräti viisi tuli peräkkäin. Uransa aikana Schumacher voitti 91 osakilpailua, ja oli 155 kertaa palkintopallilla. Kilpailuja saksalaiselle ehti kertyä 308.

Kuten moni varmasti muistaa, Schumacher joutui vakavaan lasketteluonnettomuuteen vuoden 2013 joulukuussa. Ex-formulakuski on tiettävästi vielä hengissä, mutta voinnista ei julkisuuteen juurikaan kerrota. Hoitoihin on kuitenkin mennyt kymmeniä miljoonia euroja.

9. Lionel Messi ($600 miljoonaa)

Lionel “Leo” Messi on argentiinalainen jalkapalloilija, joka pelaa tällä hetkellä Ranskan korkeimmalla sarjatasolla Paris Saint-Germainian joukkueessa. Messi on valittu maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi peräti seitsemän (7) kertaa. Se on ennätys. Vyöllä on muun muassa 10 x La Ligan mestaruus sekä 4 x Mestarien Liigan mestaruus.

Tällä hetkellä Messin vuosipalkka on hurjat 41 miljoonaa dollaria. Miehen omaisuus on jopa 600 miljoonaa dollaria – iso osa tuloista tulee sponsorisopimuksista, joita Messillä on mm. Pepsin, Huawein sekä Adidaksen kanssa.

8. Eddie Jordan ($600 miljoonaa)

Eddie Jordan on tunnettu moottoriurheilusta, erityisesti Jordan Grand Prix -tallin omistajana (Formula 1). Jordanin tallissa on ajanut mm. Schumacherin veljekset, Eddie Irvine sekä Rubens Barrichello. Nykyään Jordan työskentelee BBC:llä, johtavana asiantuntijana autourheilun parissa.  

7. Magic Johnson ($600 miljoonaa)

Earvin "Magic" Johnson Jr. on entinen koripalloilija, joka pelasi koko NBA-uransa LA Lakersin paidassa. Johnson pelasi samassa seurassa jopa 25 vuoden sopimuksella. Jos meriittejä mietitään, on viisi (5) NBA:n mestaruutta kova lukema. Johnsonia pidetään yhtenä aikansa parhaista pelaajista.

Johnson nimitettiin Basket Hall of Fameen vuonna 2002. Yhdysvaltalainen valittiin myös kolmesti (3) NBA:n parhaaksi pelaajaksi. 

6. Junior Bridgeman ($600 miljoonaa)

Ulysses Lee "Junior" Bridgeman on entinen koripalloilija, ja nykyinen liikemies. Bridgeman on tämän listan neljäs, ja samalla viimeinen 600 miljoonan dollarin mies. Yhdysvaltalaisen omaisuus on merkittävä, koska NBA:ssa palkka oli “vain” 350 000 dollaria vuodessa. Mies on täten tehnyt omaisuuden bisneksellä sekä sijoittamisella. 

5. Tiger Woods ($800 miljoonaa)

Tiger Woods on maailman tunnetuin golfaaja, joka pitää hallussaan merkittävän määrän erilaisia ennätyksiä. Woods on edelleen aktiivipelaaja, vaikka oli henkilökohtaisista syistä hetken pois pelikentiltä. Woods voitti urallaan mm. 15 major-turnausta sekä 82 PGA Tourin osakilpailua. Omaisuuden arvon uskotaan olevan noin 800 miljoonaa dollaria. 

Lisää Tiger Woodsin saavutuksista voit lukea meidän hiljattain julkaisemasta uutisesta, jossa esittelimme maailman parhaimpia urheilijoita. Lue uutinen tästä linkistä

4. Anna Kasprzak ($1 miljardi)

Listan ainoa naisurheilija on tanskalainen Anna Kasprzak, huikealla yhden miljardin omaisuudella. Kasprzakin lajina on hevosurheilu. Nainen on ollut useasti olympialaisissa, saavuttaen useita arvokisamitaleja. Luonnollisesti koko omaisuutta nainen ei ole saanut urheilusta, vaan Kasprzak omistaa myös menestyvän yrityksen (ECCO).

3. Ion Tiriac ($1,5 miljardia)

Ion Tiriac on romanialainen monitaituri. Mies on pelannut mm. tennistä sekä jääkiekkoa, ja on nykyään menestyvä liikemies. Mistään keltanokasta ei voida kuitenkaan puhua, sillä Tiriac valittiin vuonna 2013 tenniksen Hall of Fameen. Mies oli myös Romanian olympiakomitean puheenjohtaja 2000-luvun taitteessa.

2. Vince McMahon ($1,6 miljardia)

Vince McMahon on yhdysvaltalainen miljardööri, jonka vain tietäjät tietää – kyseessä on yksi maailman suurimmista vaikuttajista ammattilaispainissa (WWE). McMahon toimi myös vuosia WWE:n puheenjohtajana, mutta astui sivuun vuonna 2022.

Vuonna 2002 McMahonin omaisuuden arvo oli noin 700 miljoonaa dollaria. Eli 20 vuodessa ex-ammattipainija on tuplannut omaisuutensa jopa 1,6 miljardiin dollariin. 

1. Michael Jordan ($2,2 miljardia)

Michael Jordan on tiettävästi maailman rikkain urheilija, jopa 2,2 miljardin dollarin omaisuudellaan. Jordan on valittu useita kertoja maailman parhaaksi koripalloilijaksi – nykyään mies on kuitenkin Charlotte Hornets -joukkueen pääomistaja. Jordan voitti NBA:n pistekuninkuuden kymmenen (10) kertaa.

Voit lukea Jordanin meriiteistä lisää samaisesta uutisartikkelista, jossa kerromme myös Tiger Woodsin huikeasta urasta.

LUE KAIKKI UUTISET