NHL:n parhaimmat pelaajat 2021

 Katso lista maailman parhaista pelaajista

NHL:n parhaimmat pelaajat tällä hetkellä

NHL on päässyt todella vauhtiin, ja pelejä on kertynyt keskimäärin reilu kaksikymmentä kappaletta joukkuetta kohden. Onkin aika hieman tarkastella alkukautta pelaajien kohdalla. Tästä artikkelista löydät tämän hetken TOP-3 maailman parhaimmat pelaajat jokaiselta pelipaikalta.

Maalivahdit TOP-3

Maalivahteja on tällä kaudella kierrätetty normaalia enemmän erittäin kiivaan ottelutahdin takia. Useampi maalivahti on kuitenkin erottunut edukseen alkukaudesta.

Andrei Vasilevski #1

Maailman tämän hetken parhaasta maalivahdista ei ole epäilystäkään. Tampa Bayn Andrei Vasilevski ansaitsee tämän paikan kiistattomasti. Tätä  ei puolla pelkästään tämän kauden - vaan myös viime kauden esitykset. Viime kaudella aina Stanley Cup mestariksi Tampa Bayn johdattanut Vasilevski on torjunut tämän kauden 17:sta ottelusta yhteensä 13 voittoa torjuntaprosentilla 94,2%. Ottelua kohden selän taakse on mennyt ainoastaan 1,65 kiekkoa, minkä ansiosta Tampa Bay taistelee voitosta jokaisessa ottelussa. Tampa Bayn joukkue on itsessäänkin melko timanttinen, mikä helpottaa Vasilevskin työskentelyä, mutta mitään ei maalivahdilta silti voi ottaa pois.

Marc-Andre Fleuryn #2

TOP-listan kakkoseksi nostan kokeneen, loistavasti kauden aloittaneen Marc-Andre Fleuryn. Lähes kaiken urallaan kokenut Fleury on aloittanut tällä kaudella 14 ottelua, joista Vegas Golden Knights on voittanut peräti 11 matsia. Fleuryn torjuntaprosentti näissä otteluissa on vakuuttava 93,9%, ja selän taakse maalivahti on päästänyt keskimäärin 1,71 kiekkoa ottelua kohden. Vaikka Fleuryn ura ei ole ollut yhtä loista kaudesta toiseen, ansaitsee herra listan kakkospaikan ehdottomasti tämän kauden otteillaan.

Kevin Lankinen #3

Listan kolmospaikalle olisi useampiakin ehdokkaita. Carolinan Petr Mrazek olisi erittäin potentiaalinen valinta, mutta Mrazek ei ole valitettavasti pelannut kuin neljä ottelua sormivamman takia. Nostankin kolmanneksi hieman yllättäen Suomen Kevin Lankisen. Lankisen Chicagolta ei suuria tältä kaudelta odotettu, mutta Lankisen loistavat otteet maalinsuulla ovat nostaneet Chicagon todella taistelemaan jopa divisioonansa kärkisijoista. 15:sta ottelustaan Lankinen on voittanut 9 kamppailua torjuntaprosentilla 92,4%. Päästettyjen maalien keskiarvo on hieman korkeampi 2,55, mutta se on erittäin hyvä suoritus kun ottaa huomioon, minkä tasoisessa joukkueessa Lankinen pelaa.

Puolustajat TOP-3

Puolustajia löytyisi helposti tälle listalle useampia kuin kolme, mutta nyt on tehtävä raakoja valintoja.

Victor Hedman #1

Ykköspaikasta ei tosin muiden tarvitse tällä hetkellä haaveilla, sillä se paikka kuuluu Tampa Bay Lightningin Victor Hedmanille. Jopa yli 25 minuuttia ottelua kohden pelaava Hedman on Tampa Bayn puolustuksen kulmakivi, mihin koko joukkue paljon nojaa. Hedman on isokokoinen ja hyvin puolustava pelaaja, mutta lisäksi myös erittäin tehokas hyökkäyspäässä. Siitä osoituksena puolustajien pistepörssin kolmossija. 20:ssa ottelussa Hedman on tehnyt tehot 4+16, eikä plusmiinus -tilastokaan hassumalta näytä, sillä ruotsalainen on mukavasti plussan puolella lukemin +8. 

Jeff Petry #2

Toiselle sijalle nostan ehkä jopa hieman yllättäen Montreal Canadiensin Jeff Petryn. Petry on noussut Canadiensin puolustuksen kirkkaimmaksi tähdeksi, eikä syyttä. Painavan laukauksen omaava Petry on erittäin vaarallinen hyökkäspäässä, mutta puolustuspääkin hoituu kunnialla illasta toiseen. Plusmiinus -tilastossa Petry on aivan NHL:n kärkipäätä lukemalla +11. Kokonaisvaltaisen puolustajan parhaimpia puolia laukauksen lisäksi on erittäin hyvä peliäly, jolla Petry kykenee tekemään paljon tuhoja myös hyökkäyspäässä. Tämä on näkynyt myös pistesarakkeessa, sillä Petry pitää puolustajien pistepörssin sijaa 2 tehoin 7+13.

Cale Makar #3

Kolmannelle sijalle nostan Colorado Avalanchen huipputaitavan Cale Makarin. Nuori Makar on yksi sarjan taitavimmista luistelijoista, ja hän pystyykin pelkän luistelu- ja kiekonkäsittelytaitojen avulla luomaan huikean määrän maalintekopaikkoja. Allekirjoittaneella on vahva usko, että Makar tulee lähivuosina nousemaan jopa maailman parhaaksi puolustajaksi. Makar ei ole puolustuspäähän aivan yhtä vahva kuin yllämainitut, mutta hyökkäyspäähän Makarilla on vielä heitäkin enemmän annettavaa. Tällä kaudella Makar on pelannut 15 ottelua, joissa hän on kerännyt tehot 1+13, ja plusmiinus -sarake näyttää lukemaa +6.

Listalle olisi monia muitakin ehdokkaita, kuten Quinn Hughes sekä John Carlson. Erityisesti Hughes on vielä toistaiseksi melko hukassa omassa puolustuspäässä, minkä myötä nuori yhdysvaltalainen ei toistaiseksi listalle yllä. 

Hyökkääjät TOP-3

Hyökkääjät on varmasti kaikkein haastavin osio nimetä, sillä listalle voisi hyvällä omallatunnolla lyödä vaikka kymmenen eri nimeä.

Nathan MacKinnon #1

Tämä tulee herättämään varmasti osassa parranpärinää, mutta maailman paras hyökkääjä on Nathan MacKinnon. MacKinnonin luistelua on suorastaan ihanaa katsoa. Jalat käy kuin ompelukone, ja maisema todellakin vaihtuu. MacKinnon on maailman paras erityisesti nopeissa käännöksissä pienessä tilassa kiekon kanssa. Tällä vahvalla luistelulla MacKinnon luo käsittämättömän määrän maalipaikkoja sekä itselleen, että ketjukavereilleen. Huikean liikkeen lisäksi MacKinnon omaa todella terävän laukauksen. Monet ovat sitä mieltä, että maailman paras on Connor McDavid. Varmasti monella osa-alueella onkin, mutta MacKinnon on kuitenkin kokonaisvaltaisempi pelaaja. 

Erityisesti puolustussuuntaan MacKinnon on huomattavasti McDavidia tunnollisempi pelaaja. Tällä kaudella MacKinnon on tehnyt 19:ssä ottelussa 22 pistettä, mikä on yllättävän vähän. Kanadalainen on kuitenkin yksi sarjan ahkerimmista laukojista. Usean MacKinnonin pelin katsoneena voin todeta, että tahti tulee varmuudella kiihtymään kauden edetessä.

Connor McDavid #2

Toiselle sijalle ei ole muita vaihtoehtoja, kuin Connor McDavid. Ei ole hirveä vääryys myöskään laittaa näitä kahta toisinpäin, mutta juuri kokonaisvaltaisuuden takia McDavid löytyy sijalta kaksi. McDavid on hyökkäyspäähän aivan käsittämättömän vaarallinen pelaaja. Taitava kanadalainen on järisyttävän taitava luistelija, ja erityisesti rytminmuutoksessa puolustajilla on todellisia hankaluuksia pysyä mukana. 

Kauden plusmiinus -sarake näyttää lukemia +2, mikä kertoo huimasta pistemäärästä huolimatta siitä, että puolustuspäässä McDavidilla on paljon parannettavaa. Pisteitä tosiaan tulee liukuhihnalta - 25:ssa ottelussa McDavid on kerännyt huikeat 40 tehopistettä, joten tahti lupailee lähelle sadan pisteen kautta typistetystä kaudesta huolimatta.

Auston Matthews #3

Kolmannelle sijalle valitsen Toronton Auston Matthewsin. Samettisilla käsillä varustettu jenkki on takonut 21:ssä ottelussa käsittämättömät 18 maalia. Tällä tahdilla Matthews voi tehdä jopa 50 maalia tällä kaudella, mikä olisi käsittämätön suoritus. Aivan tähän hän tuskin yltää, mutta ehjänä pysyessään 40 maalia on erittäinkin mahdollinen. Matthewsin liike ei yllä lähellekään McDavidia ja MacKinnonia, minkä takia Matthews ei kolkuttele listan kärkisijoja. Matthews on pudottanut täksi kaudeksi painoaan muutaman kilon, mikä selkeästi näkyy hänen parantuneessa liikkeessään. 

Kuten totesin - tälle listalle olisi monia ehdokkaita. Listalle voisi hyvin nostaa esimerkiksi loistavan alkukauden pelanneen Patrick Kanen, McDavidin joukkuekaveri Leon Draisatlin, Pittsburghin Sidney Crosbyn tai jopa Floridan Aleksander Barkovin. Tällä hetkellä mennään kuitenkin näillä. Innolla jäämme odottamaan mitä kausi tuo tullessaan, ja nostaako joku esimerkiksi yllämainituista osakkeitaan vielä lisää.

LUE KAIKKI UUTISET