Jalkapallon EM-kisat, Lohko F

F-lohkoon arvottiin kaksi edellistä maailmanmestaria ja hallitseva Euroopan mestari sekä Unkari, joka ei sekään ole mikään futiskääpiö. Saksa ja Unkari on varustettu kotiedulla, sillä lohko pelataan Münchenin ja Budapestin välillä. Maailmanrankingin kakkonen Ranska on materiaaliltaan ja tuloskunnoltaan ryhmän vahvin, mutta Saksan kotietu tasaa puntit. Kuolemanlohkon raakuudesta kertoo paljon se, että Portugali on vasta kolmossuosikki. Unkarillakin on saumat napsia pisteitä kotiyleisönsä edessä ja sekoittaa ryhmän järjestystä toden teolla.

F-lohkon otteluohjelma

 • 15.6 Unkari – Portugali Budapest
 • 15.6 Ranska – Saksa München
 • 19.6 Unkari – Ranska Budapest
 • 19.6 Portugali – Saksa München
 • 23.6 Portugali – Ranska Budapest
 • 23.6 Saksa – Unkari München

Ranska

Ranska on tottunut voittamaan, ja se operoi ällistyttävän tasokkaalla ja laajalla materiaalilla. EM-karsinnassa joukkue lipesi yhteen tappioon, kun Turkki oli parempi maalein 2-0. Tämän jälkeen Ranska on punnertanut viimeiset 16 kilpailullista ottelua ilman häviötä. 2020 Kansojen Liigassa saldo oli 16 pistettä kuudesta ottelusta, ja puolustus esimerkiksi nollasi Portugalin kotona ja vieraissa. Heikkoja osa-alueita ei ole, ja joukkue on täynnä voittamisen kulttuuria.

Ranskan saldo EM-karsinnassa

 • 8-1-1 25-6 25 p

Huikeiden KL-tulosten ja EM-karsinnan jälkeen Ranska ei kuitenkaan ole esittänyt vielä parastaan tämän kevään MM-karsinnassa. Siellä se laahusti 1-1 kotitasuriin Ukrainan pihdeissä ja voitti Kazakstanin ja Bosnian niukasti. Valtava rutiinitaso kuitenkin takaa sen, että pisteitä napsuu tappavan tasaisella tahdilla, ja myös EM-kisoissa Ranskan kaataminen tulee olemaan tuskaisan työn takana.

Ranska jyrää vauhdikkaalla 4-4-2, 4-2-3-1 tai 4-3-1-2 systeemillä riippuen hieman siitä, kuinka päävalmentaja Didier Deschamps asettelee viheriölle hyökkäyspään tähtikaartinsa. Hyökkäyksen on helppo suhailla, kun sen takana keskikentän ankkurina ahkeroi superkautta pelaava N´Golo Kante. Hyökkäyspäässä on huimia tehoja, kun Kylian Mbappen ja Antoine Griezmannin seuraksi maajoukkuehommiin palasi Karim Benzema. Topparipari Raphael Varane ja Presnel Kimpembe on ehdotonta maailman eliittiä.

Ranskan tärkeimmät pelaajat

 • Kylian Mbappe
 • N´Golo Kante
 • Antoine Griezmann

Ranskan materiaalilla lohkosta on mentävä jatkoon. Pudotuspeleissä rutiinitaso on niin hurja, että joukkueen pysäyttämiseksi tarvitaan jotakin todella erikoista. Ranska on syystäkin koko kisojen kuumimpia mestarisuosikkeja.

Saksa

Viime MM-kisoissa pahasti flopannut Saksa hakee paluuta arvokisamenestykseen vahvalla joukkueella. EM-karsinnassa touhu oli tutun tehokasta, ja täydellisen saldon pilasi ainoastaan Hollannille kärsitty 2-4 kotitappio. Kansojen Liigan A-sarjassa homma kaatui kolmeen tasapeliin kuudessa ottelussa, ja käteen jäi lohkon kakkostila Espanjan jälkeen. Tämän kevään MM-karsinta alkoi kahdella rutiinivoitolla Islannista ja Romaniasta, mutta kolmannella kierroksella Saksa sohelsi kotona 1-2 tappion Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Saksan saldo EM-karsinnassa

 • 7-0-1 30-7 21

Saksalla on edelleen laadukas rosteri ja valtavasti talenttia, josta valita edustusjoukkue. Viime vuosille on kuitenkin alkanut osua melkoisia hutipäiviä, ja etenkin puolustuspäässä on ilmennyt ongelmia. Saksa on pitänyt nollan vain kaksi kertaa edellisessä kymmenessä kilpailullisessa ottelussaan, ja toppariosasto kaipaa jonkinlaista stabiilisuutta. Hyökkäyspäässä joukkue on edelleen tehokas, ja Saksaa on erittäin vaikea pitää nollilla.

Päävalmentaja Joachim Löw on seilannut kolmen ja neljän puolustajan linjansa kanssa jo pitempään. MM-karsinnat aloitettiin 4-3-3 systeemillä, ja paketti oli tiivis, mutta Pohjois-Makedoniaa vastaan Löw kiskaisi hatusta kokeellisen 3-1-4-2 sirkuksen, joka johti katastrofiin. Kisoihin valmistavat harjoituspelit Saksa on mennyt 3-4-3 taktiikalla, joten nähtäväksi jää minkälainen ryhmitys EM-kisat aloittaa.

Puolustuslinjan avaajiksi ovat nousseet Matthias Ginter ja Antonio Rüdiger. Keskikentällä Saksalla on valtavasti laatua, kun siellä luutivat muun muassa Joshua Kimmich, Ilkay Gündogan ja Toni Kroos. Hyökkäyksessä tehoista vastaavat Serge Gnabry, Kai Havertz, Timo Werner sekä kokenut Thomas Müller.

Saksan tärkeimmät pelaajat

 • Joshua Kimmich
 • Kai Havertz
 • Matthias Ginter

Saksa ei ole enää ihan menneitten vuosien iskussaan, eikä Löwin ryhmä ole aivan suurimpien mestarisuosikkien joukossa. Kuolemanlohko tulee olemaan armoton, mutta Saksan pitäisi pystyä puristamaan jatkoon tarvittavat neljästä kuuteen pinnaa. Pudotuspeleissä rosterin kokemus saattaa kantaa pitkällekin, mutta Saksalle saattaa nykyään sattua se huono päivä koska tahansa.

Portugali

Hallitseva Euroopan mestari on säilyttänyt hyvän vireensä viime vuosina ja marssi EM-karsintalohkosta kisoihin kakkosena Ukrainan jälkeen. Karsintaurakka ei mennyt aivan nappiin, mutta Kansojen Liigassa meno on ollut kovassa A-tason lohkossa vahvaa. Portugali on hävinnyt vain kerran edellisessä 11 kilpailullisessa ottelussa, mikä lupaa hyvää kisojen alla.

Portugalin saldo EM-karsinnassa

 • 5-2-1 22-6 17 p

Viime vuoden Kansojen Liigassa Portugali pöllytti Ruotsia ja Kroatiaa, mutta niukka 0-1 tappio Ranskalle tuhosi haaveet lohkovoitosta. Kevään MM-karsinnan joukkue aloitti rutiininomaisesti napsimalla voitot Azerbaidzhania ja Luxemburgia vastaan ja otettuaan tasuripisteen Serbiasta. Maalinteko on edelleen tehokasta, ja puolustuskin kestää vertailun Euroopan muiden huippumaiden kanssa.

Portugalin hyökkäävällä 4-3-3 systeemillä on tapana tuottaa viihdyttäviä kamppailuita. Hyökkäyskolmikossa on valtavasti taitoa ja tulivoimaa, kun siinä palloilevat Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Joao Felix ja Diogo Jota. Keskikentällä palloa jakavat Bruno Fernandes ja Danilo Pereira. Puolustuksessa Portugalilla on yksi Euroopan ehdottomista huipputoppareista Ruben Dias sekä kokeneet Jose Fonte ja Pepe.

Portugalin tärkeimmät pelaajat

 • Cristiano Ronaldo
 • Ruben Dias
 • Bernardo Silva

Äärimmäisen kovatasoiseen lohkoon arvotulla Portugalilla on kuumat paikat heti avauspelissä Budapestissa Unkaria vastaan. Lohko menee varmasti todella kiharaiseksi, ja neljä tai viisi pistettä olisi jo hyvä tulos alkusarjasta. Hallitsevan mestarin materiaali on jälleen timanttinen, ja jatkopeleissä ratkaisee joukkueen nälkä uusia voittonsa.

Unkari

Unkarin EM-karsinta meni täysin vihkoon, ja joukkue jäi lohkossaan vasta neljänneksi. Sille aukesi kuitenkin toinen mahdollisuus selviytyä kisoihin, kun joukkue pääsi Kansojen Liigan C-sarjasta jatkokarsintaan. Siellä se murjoi ensin Bulgarian ja finaalissa Islannin ja pääsi isännöimään EM-otteluita Budapestiin. Kansojen Liigan B-tasolle noussut Unkari voitti heti siellä oman lohkonsa, ja MM-karsintakin on alkanut vauhdikkaasti, joten joukkue pääsee EM-peleihin hyvällä itseluottamuksella.

Unkarin saldo EM-karsinnassa

 • 4-0-4 8-11 12 p

Unkarilla on nyt menossa jo yhdeksän ottelun mittainen tappioton putki, joten tuo surullinen EM-karsinta alkaa olla muisto vain. 2020 Kansojen Liigassa se on ottanut kovia päänahkoja lyömällä Turkin kahdesti ja Serbian kertaalleen. Puolustuspää on saatu kohdilleen, ja Unkari on päästänyt useamman kuin yhden maalin ainoastaan yhdessä edellisestä yhdeksästä ottelusta.

Unkari luottaa tiukkaan 3-5-2 ryhmitykseensä, jolla se on painellut menemään jo pidemmän aikaa. Topparikolmikon keskustassa painii puolustuksen tukipilari Willi Orban. Keskikentän keskustan työmyyränä toimii Adam Nagy, ja kärjessä maaleja odotetaan etenkin tornimaiselta Adam Szalailta.

Unkarin tärkeimmät pelaajat

 • Willi Orban
 • Adam Nagy
 • Adam Szalai

Unkarin materiaali on todella paljon jäljessä lohkon muista ryhmistä, eikä kotietukaan tule pelastamaan joukkuetta kuolemanlohkossa. Unkari saattaa kuitenkin yllättää ja napata pisteen joltakin suurista ja sekoittaa lohkon asetelmia.

Kertoimet F-lohkon voitosta

 • Ranska 2,50 888 Sport
 • Saksa 2,65 Unibet
 • Portugali 4,50 Betsson
 • Unkari 41 Unibet
LUE KAIKKI UUTISET