He ovat Leverkusenin mestarijoukkueen avainpelaajat

Bayer Leverkusen varmisti Bundesligan voiton sensaatiomaisesti jo viisi kierrosta ennen sarjan päättymistä.

Seuran ensimmäinen Saksan mestaruus tuli huikean näytöksen jälkeen, ja sankareiksi on noussut nippu tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin tähtiä.

Leverkusenin tehot ovat jakaantuneet upeasti usean pelimiehen kesken, ja vastuuta on kannettu laajalla rintamalla. Nyt katsastamme ketkä ovat olleet mestarijoukkueen tärkeimmät palaset ja tulisimmat maalitykit.

Florian Wirtz

Leverkusenin hyökkäyksen takuumieheksi on kohonnut Florian Wirtz, joka on nakutellut yksitoista liigamaalia ja tarjoillut lisäksi yksitoista maalisyöttöä.

Victor Bonifacen oltua pitkään sivussa loukkaantumisen takia Wirtz on ollut kehissä joukkueen jokaisessa sarjaottelussa.

Seuran oma kasvatti operoi kymppipaidassa joukkueen tutussa 3-4-2-1 ryhmityksessä yksinäisen kärjen alapuolella ja luo peliälyllään tilaa itselleen ja hyökkääjätovereilleen.

Tilastot 30 Bundesliga-kierroksen jälkeen

 • 30 ottelua
 • 11 maalia
 • 11 maalisyöttöä

Wirtz on tehoillut itsensä myös Saksan maajoukkueeseen, ja miehen fantastinen kausi saa jatkoa tulevissa EM-kotikisoissa. Vasta 20-vuotias nuorukainen pommitti uransa ensimmäisen hattutempun Werder Bremeniä vastaan käydyssä ottelussa, jossa Leverkusen varmisti ikimuistoisen liigamestaruutensa.

Wirtz on noussut yhdeksi Euroopan kuumimmista nuorista pelaajista, ja hyökkääjätähdellä on sopimus seuransa kanssa vuoteen 2027 saakka. Ainakin ensi kausi kuluu edelleen Leverkusenissa, kun joukkue lähtee taistelemaan jälleen Bundesligan mestaruudesta.

Granit Xhaka

Joukkueen rungon ehdoton kulmakivi on ollut Granit Xhaka, joka on huristellut avauksessa kauden jokaisessa liigaottelussa.

Luottomies on muodostanut joko Exequiel Palaciosin tai Robert Andrichin kanssa keskikentän keskustassa rautaisen akselin, jonka ansiosta hyökkäyspään tähdet ovat saaneet runsaasti vapauksia ylöspäin.

 • 30 ottelua
 • 2 maalia

Xhaka siirtyi viime kesänä Arsenalista, ja sveitsiläinen on tuonut joukkueeseen runsaasti kullanarvoista kokemusta.

Hieman kuumahermoisena pelaajana tunnettu järkäle on selvinnyt toistaiseksi Bundesligan kaudesta ainoastaan viidellä varoituksella, ja miehen suoritustaso on ollut huikean laadukas ja tasainen.

Xhaka on osoittautunut nappihankinnaksi keskikentän konehuoneeseen, ja pari Englannin FA Cupin voittoa sekä kaksi Sveitsin liigan mestaruutta aiemmin kairannut sankari pääsi nyt kokemaan uransa huippusaavutuksen.

Lukas Hradecky

Leverkusenin maalin suulla on seissyt läpi kauden hahmo, joka on viileydellään valanut uskoa koko joukkueen alakertaan. Lukas Hradecky on torjunut jo hurjat neljätoista nollapeliä, ja miehen pelaamissa 29 sarjaottelussa omissa on kolahtanut yhteensä ainoastaan kaksikymmentä kertaa.

Suomalaisvahti ei ole joutunut kauden mittaan valtavasti rehkimään Leverkusenin dominoitua kenttätapahtumia hyvinkin suvereenisti viikosta toiseen, mutta mies on toki napsinut muutamia vastustajia lamaannuttavia isoja torjuntoja.

 • 29 ottelua
 • 14 nollapeliä

Hradecky siirtyi Leverkuseniin kesällä 2018 Eintracht Frankfurtista, jossa hän voitti edellisenä keväänä Saksan Cup-mestaruuden.

Nyt miehelle napsahti 34-vuotiaana uran toistaiseksi kirkkain kruunu. Syrjäyttämättömänä ykkösmaalivahtina operoiva Hradecky on pelannut täydet minuutit yhtä vaille kaikissa kauden Bundesligan kamppailussa, ja torjuntoja on kertynyt keskimäärin 2,4 per peli. Tärkeintä suomalaisen kontribuutiossa on kuitenkin ollut varmuus, jota vahti on tuonut joukkueensa takalinjoille.

Jonathan Tah

Leverkusenin kolmen topparin linjassa Piero Hincapie ja Edmond Tapsoba ovat tahkonneet timanttisen kauden, mutta alakerran päällikkönä on luutinut Jonathan Tah.

Jo lähes vuosikymmenen seurassa palvellut hujoppi on tahkonnut täydet minuutit 27 ottelussa, ja mestarijoukkueen puolustus on ollut Bundesligassa täysin omalla tasollaan.

 • 27 ottelua
 • 4 maalia
 • 1 maalisyöttö

Leverkusen johtaa Tahin johdolla Bundesligan puolustuspään tilastoja suvereenilla tavalla, ja joukkue on päästänyt sarjaotteluissa keskimäärin ainoastaan 8,3 laukausta per ottelu.

Topparikolossin luutiessa boksissa Leverkusenia vastaan on tehty yhteensä vasta kahdeksan erikoistilannemaalia. Saksan maajoukkueen avaavaksi toppariksi kesän kotikisojen alla noussut Tah onkin ollut korvaamaton palanen joukkueen paletissa.

Victor Boniface

Joukkueen kovin maalipyssy Wirtzin ohella on ollut Victor Boniface, joka nakutti syksyn viiteen ensimmäiseen otteluun rapeat seitsemän kaappia.

Nigerialainen loukkaantui loppuvuodesta ja oli yli kolme kuukautta sivussa. Mies palasi hiljattain tositoimiin ja pamautti mestaruuden varmistaneessa Bremen-voitossa kauden yhdennentoista täysosumansa. Boniface on tarvinnut yhtä maalia varten keskimäärin 126 minuuttia ollen tässä tilastossa Leverkusenin tämän kauden ykkösmies.

 • 19 ottelua
 • 11 maalia
 • 8 syöttöä

Boniface on ollut siis heti ensimmäisellä Bundesligan kaudellaan huippumenestys, ja Royale Unionille viime kesänä maksettu 20 miljoonan euron hinta on osoittautumassa todelliseksi ryöstöksi.

23-vuotiaan sentterin sopimus ulottuu kesään 2028 saakka, ja Leverkusen pystyy rakentamaan myös tulevien kausien hyökkäyksensä miehen varaan.

Alejandro Grimaldo

Wirtzin ja Bonifacen ohella Leverkusenin tehokolmikon täydentää Alejandro Grimaldo. Espanjalainen napattiin viime kesänä Leverkuseniin Benficasta ilmaisella siirrolla, ja seura sai riveihinsä todellisen timantin.

Grimaldo on hyökkäysorientoitunut laitapakki, joka on hurjastellut tällä kaudella huikealla menestyksellä vasemman wingbackin roolissa.

 • 30 ottelua
 • 9 maalia
 • 12 syöttöä

Leverkusenin kolmen topparin systeemi on antanut Grimaldolle mukavasti vapauksia rynniä ylöspäin, mutta mies on hoitanut myös puolustusvelvoitteensa moitteitta.

Espanjan maajoukkueeseenkin noussut 28-vuotias taituri on ollut kehissä kauden jokaisessa liigaottelussa ja on kellottanut Xhakan jälkeen joukkueen isoimmat minuutit.

Grimaldo onkin noussut hieman yllättäen yhdeksi koko Bundesligan kirkkaimmaksi komeetaksi ja tehoillut itsensä mestaruusryhmän takuumieheksi.

LUE KAIKKI UUTISET