HLTV Confirmed

Kuluva viikko on ollut suomiCS:n skandaalisin,dramaattisin - minkä adjektiivin siihen haluakaan keksiä - koskaan. ENCEn kapteeni, osaomistaja Aleksi “allu” Jalli käväisi maanantaina HLTV Confirmedissa tavoitteenaan mitä luultavimmin puhdistaa brändiä ulkopuolisille kuin myös sitten joukkueelleen. Tämä ei olisi voinut millään tasolla mennä yhtään huonommin.

Sergej:n twiitti

Haastattelussa käytiin läpi ENCEn syöksylaskua siitä kun IEM Katowice Majorissa olivat finaalissa. Aleksib:n potkuista aina nykyhetkeen ja myöskin katsastettiin hieman tulevaisuutta. Kesken haastattelun, joukkueessa penkille siirtynyt viime vuoden #13 paras pelaaja Jere “sergej” Salo twiittasi näin: 

“I wouldn't take everything what @alluCSGO said/says as granted. He isn't as simple and harmless persona as it may look. There's a reason he's the only one left in the team from the original roster.”

Tämä synnyttikin sitten twitterissä sellaisen draaman kaaren, että ei ole suomics:ssä koskaan nähty. Sergejn twiitin jakoi entiset pelaajakaverit xseveN, Aerial ja jopa Aleksib kommentoi twiittiä sanomalla “Kiitos”. Yllättävintä oli se, että Allun todella hyvä ystävä, Miikka “suNny” Kemppi jakoi myös twiitin antamalla hieman omaa näkemystä myös:

“so far everything in this live is truth but not the whole truth and people deserve it now or never”

Twitter hullaantui tästä ja lukuisat suuret e-sports mediat ovatkin uutisoineet aiheesta. Yhtenä mielenkiintoisena pointtina huomattakoon se, että suNny lopetti allun seuraamisen sosiaalisissa medioissa. Tämä kieliikin siitä, kuinka äärettömän syvälle ovat ongelmat ENCEssä menneet.

Esports uutiset | Mikä on ENCEN ratkaisu?

GOD allu, BOT allu, SNAKE allu?

Aleksi “allu” Jalli on kieltämättä suomen menestynein cs-pelaaja, sitä ei käy kiistäminen. Mutta se ei missää nimessä tarkoita sitä, ettäkö olisi hyvä johtaja ja ylipäätään tiimin vetäjä. Otetaan ihan pieni katsaus Aleksib:n potkuihin ja sen syihin. Lainaan tässä suoraan vapaasti Esko Seppästä hänen urheilucastissaan: “Aleksib oli ENCEssä ollessaan joukkueen kasvot. Kaikkialla haastateltiin vain Aleksib:tä ja kun ENCEstä oli uutinen näkyi kuvassa Aleksib upeine hiuksineen ja täydellisellä englannillaan. Tämä ei allulle käynyt, etteikö hän olisi se kirkkain tähti ja hän ei saa sitä glooriaa menestyksestä”. Vapaasti lainattuna ja voidaan kyseenalaistaa se, kuinka paljon tässä on faktaa mutta itse yhdyn tähän. Aleksi Jalli omistaa ENCEstä 6,5% ja ENCEn markkina-arvo räjähti käytännössä käsiin IEM Katowicen menestyksen myötä. ENCE oli myynnissä kauan aikaa Majoreiden jälkeen, mutta kukaan ei tähän 25M€ hintalappuun tarttunut. Allun osuus tästä olisi ollut 1,625M€.

Töissä vai hallituksessa?

Eli allu siis omistaa yrityksestä 6,5%. Osuus ei loppujen lopuksi ole pieni ja tässä tullaankin dilemmaan: Allu on johtajaportaassa ja joukkuekaverit ovat vain töissä (lukuunottamatta suNny 1% omistajuudella). Tämä yksinkertaisesti luo vain jännitettä varsinkin kun ollaan allun kaltaisen luonteen kanssa tekemisissä. Urheilucastissa allu leimattiin narsistiksi ja miten itse olen asian nähnyt voin tähän myös yhtyä. Kuten sergej sanoi: “Theres a reason hes the only one left in the team from the original roster.”

ENCE on huonoiten johdettu organisaatio koko e-sportsissa. Organisaatio on tehnyt niin monta PR-mokaa, ettei riitä enää vaikka ottaisi varpaat mukaan sormien lisäksi. ENCE on julkaissut tiedotteen kyllä, jossa ilmoitti, että asiaa käsitellään sisäisesti. Tämä ei vaan yksinkertaisesti riitä - ENCEn tapa kertoa asioita on “Ollaan kertovinamme, mutta ei kerrota mitään”. Se ei enää faneille käy.

ENCEssä on kaksi ongelmaa: Organisaatio ja Aleksi Jalli. Allulla ei mitä luultavimmin ole tulevaisuutta enää ENCEssä - Miten käy organisaation? Aika näyttää.

LUE KAIKKI UUTISET