Emil Ruusuvuori pudotti jättipommin!

Emil Ruusuvuori jatkaa vakuuttavasti Miamin ATP Masters -turnauksen kolmannelle kierrokselle.

Suomen Emil Ruusuvuori otti tähänastisen uransa hienoimman voiton Miamin helteessä, kun toisella kierroksella kaatui maailmanlistan 7. ja turnauksen kolmanneksi sijoitettu Saksan Alexander Zverev lukemin 2-1 (1-6, 6-3, 6-1). Kyseessä on erittäin iso ja arvostettu turnaus, sillä Masters turnaus on Grand Slamien jälkeen seuraavaksi arvostetuin ATP -turnaus.

Ensimmäisessä erässä Ruusuvuori oli ongelmissa pelinopeuden kanssa, jonka myötä suomalainen teki paljon virheitä. Lisäksi syöttäminen takkusi pahasti, jonka myötä Zverev onnistui murtamaan Ruusuvuoren syötön yhteensä kolme kertaa.

Toiseen erään Ruusuvuori pääsi paremmin tekemiseen kiinni. Tätä auttoi myös Zverevin heikot syöttövuorot, joista Ruusuvuori poimi yhteensä kolme murtoa itselleen. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin Ruusuvuori pääsi peliin kiinni. Ensimmäiset kaksi erää oli kuitenkin molemmin puolin ajoittain todella heikkoa tennistä.

Viimeiseen erään molemmat nosti tasoaan, mutta erityisesti Ruusuvuori tuli kolmanteen erään täysin uudesti syntyneenä. Suomalaisen vahvat peruslyönnit osuivat lähes poikkeuksetta kenttään, ja tämän myötä Zverev joutui välillä jopa nojaamaan mailaansa puuskuttaen.

Ruusuvuori oli koko erän kuskin paikalla. Käytännössä kolmannen erän jokaisessa pisteessä Ruusuvuori pelasi takarajan päältä pakottaen Zverevin pelaamaan 3-4 metriä takarajan takaa. Tällä painostuksella Ruusuvuori sai selvän yliotteen turhautuneesta supertähdestä, joka joutui lopulta nöyrtymään erässä lukemin 6-1.

Kolmannella kierroksella Suomi - Ruotsi -ottelu

Ruusuvuoren urakka jatkuu sunnuntaina kolmannella kierroksella hyvää kaveriansa, ruotsalaista, Mikael Ymeriä vastaan.

Maailmalistalla sijalla 95 oleva ruotsalainen Ymer kehuu Ruusuvuorta vuolaasti, ja hän tietääkin mitä ottelussa on tulossa vastaan. Ymer muun muassa kehui Ruusuvuorta ihmisenä, sekä sanoi suomalaisen viimeaikaisten otteiden olleen vaikuttavia. Kaksikko on harjoitellut usein yhdessä, joten luvassa voi olla hyvinkin tiukka ottelu.

Kaavio auki Ruusuvuorelle

Voitto Zverevistä aukaisi turnauksen kaavion mukavasti suomalaiselle. Ymer on huomattavasti Zvereviä heikompi vastus, eikä senkään jälkeen olisi mahdottomia vastustajia tulossa. Ymerin voittamalla vastus kovenisi jälleen, sillä vastaan tulisi joko nuori italialainen tähti Jannik Sinner tai kovaa lyövä Venäjän Karen Kachanov. Tämän jälkeen pahin mahdollinen vastustaja olisi Taylor Fritz, joka on kyllä kovilla kentillä hyvä, mutta täysin voitettavissa. Tässä on siis loistavat mahdollisuudet edetä jopa todella pitkälle ja nousta maailmanlistalla räjähdysmäisesti.