Lyökö Jesse Puljujärvi itsensä todellisesti läpi tällä kaudella?

esse Puljujärvi on palannut rapakon taakse ryminällä. Edellinen visiitti tarunhohtoisessa jäi kolmen kauden mittaiseksi. Tänä aikana huomasi, ettei Puljujärvi ollut vielä lähellekään valmis pelaamaan NHL:n vaatimalla tasolla. Pelinopeus, röyhkeys ja fysiikka ei ollut yksinkertaisesti tarpeeksi hyvällä tasolla. Välillä katsomossa istunut ja toisinaan AHL:ään passitettu nuorukainen päätti siirtyä takaisin Oulun Kärppiin, Jossa Puljujärvi takoi pisteitä lähes piste per peli -tahdilla.

Kotoisessa Liigassa Puljujärvi sai itseluottamuksen ja pelaamisen tuoman ilon takaisin, ja Puljujärvi olikin selvästi yksi Kärppien parhaista pelaajista. Vaikka Puljujärvi oli vahvasti ilmoittanut haluttomuutensa jatkaa Edmontonissa, päätyi hän kuitenkin katsomaan tämän kortin uudestaan päävalmentajan ja GM:n vaihduttua.

Uusi Puljujärvi on kasvanut pojasta mieheksi

Puljujärvi ei selvästikään tuntenut oloaan mukavaksi ensimmäisellä visiitillä NHL:ssä. Kielitaidoton nuori poika ei pystynyt kommunikoimaan muiden kanssa, ja pelaaminenkin tuntui tuskaiselta. 

Nyt takaisin NHL:ään on palannut täysin uusi mies. Puljujärven englanti on kehittynyt huikeasti, ja kohta 23 vuotta täyttävä torniolainen suorastaan huokuu peli-iloa. Puljujärvi on entistä nopeampi, vahvempi ja ennen kaikkea röyhkeämpi pelaaja. Kaikesta näkeekin, että Puljujärvi on valmis näyttämään taitonsa NHL:ssä. 

Puljujärven alkukausi lupailee hyvää

Puljujärvi aloitti kautensa kolmosketjussa, jossa hän pelasi kuusi ensimmäistä ottelua. Maaleja näissä otteluissa ei syntynyt, mutta Puljujärvi osoitti näissä peleissä olevansa pelin vaatimalla tasolla. Aggressiivisesti karvannut ja vahvasti molempiin suuntiin töitä tehnyt Puljujärvi nostettiinkin ykkösketjuun yhdessä Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin kanssa.

Ensimmäiset ottelut uudessa ketjussa meni totutellessa ketjukavereihin ja heidän tajuttomaan vauhtiin. Sen jälkeen tulostakin on syntynyt - viimeiseen 7 peliin Puljujärvi on tulittanut 5 maalia. Yhteensä kasassa tällä kaudella on 8 pistettä 18:sta ottelussa. Puljujärvi tuo ketjuun lisää luisteluvoimaa, kamppailuvoimaa sekä sitä kuuluisaa työntekoa.

Pisteitä tärkeämpää on se, miten Puljujärvi pelaa illasta toiseen. Suomalainen on tehnyt Oilersin ykkösketjusta entistä vaarallisemman. Edistyneissä tilastoissa Puljujärven ollessa kentällä tasaviisikoin maaliodottoma on reilusti yli 60%. Vertailuksi supertähti Leon Draisatl:n maaliodottama on alle 50% tasaviisikoin. Puljujärven maaliodottama onkin koko joukkueen paras. Koko ykkösketjun maaliodottama on yli 66%, kun Kassianin pelatessa Puljujärven tilallta tuo lukema oli 58%. Kaikesta siis näkyy, että Puljujärvi on lunastanut Edmontonin odotukset.

Alkukausi ei ole pelkkää gloriaa kuitenkaan ollut, vaan ajoittain suomalainen on ollut vaikeuksissa. Tyhmiä kiekonmenetyksiä viivojen pinnassa on sattunut useampia, kaksinkamppailuvahvuudessa on vielä kehitettävää sekä nopeat käännökset ahtaissa tiloissa vaativat parantamisen varaa. Nämäkin asiat ovat kuitenkin menneet huomattavasti eteenpäin peli peliltä.  

Miltä tulevaisuus näyttää?

Jesse Puljujärvellä on nyt todellinen mahdollisuus nousta NHL:n kärkiketjujen pelaajaksi pysyvästi. Pelaaminen näyttää pelistä toiseen todella hyvältä, eikä iloisen torniolaisen vauhtia hidasta mikään. Toivoa vain sopii, että Puljujärvi saa jatkaa nykyisessä ketjussaan. Mitään syytä muutoksiin ei ole, niin kauan kun ykkösketju toimii tällä tasolla.

Mikäli Puljujärvi jatkaa samalla tasolla, tulee pisteitä kertymään varmasti kausi kaudelta enemmän. Allekirjoittanut uskookin, että Puljujärvi tulee nousemaan joukkueensa kärkipelaajien joukkoon, ja pistemäärät tulevat tulevaisuudessa nousemaan huomattavasti aikaisempia kausia korkeammiksi

LUE KAIKKI UUTISET