Peliviikon 9 timanttiset kohtaamiset

1. Tom Brady vs. Drew Brees

Sunnuntain viimeinen ottelu tarjoaa jenkkifutiksen ystäville kahden tulevan Hall of Fame pelinrakentajan toisen kohtaamisen tällä kaudella, kun NFC Southin kärki joukkue Tampa Bay Buccaneers (6-2) saa divisioonan sisältä vastaansa New Orleans Saintsin (5-2). 

Ensimmäisen ottelun nimiinsä vei Drew Brees, mutta silloin vastassa oli täysin erinäköinen Tom Brady. Bradyn peli on näyttänyt viimeisen 4 viikon aikana uskomattoman hyvältä ja kauden tilastot 20TD / 4 INT ei ole ollut pelkkää sattumaa. Bradylla tulee mahdollisesti myös olemaan käytössä ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko hyökkäyksen arsenaali, kun paluun tekee Chris Godwin (WR) sekä ensimmäistä kertaa Bucs pelipaidan päälle vetävä Antonio Brown (WR). Sivujuonena tässä myös kaksi pelaajaa ketkä ovat kunnioitettavasti sijoilla yksi ja kaksi All-Time passing TD listalla.

·         Tom Brady 561 TD:tä

·         Drew Brees 560 TD:tä

Drew Brees (13 TD / 3 INT) on pelannut viime viikkoina myös hyvin, kun ottaa huomioon loukkaantumiset mistä joukkue kärsii. Michael Thomas (WR1) ja Emmanuel Sanders (WR2) ovat olleet molemmat loukkaantuneina jo pidempään mikä on selkeästi näkynyt isojen heittopelien puuttumisena. 

Viimeisimpien tietojen mukaan on kuitenkin mahdollista, että näemme molemmat pelaajat kentällä maanantain vastaisena yönä, jolloin molemmat pelinrakentajat pääsevät pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

2. Tennesee Titans (5-2) vs. Chicago Bears (5-3)

Nissan Stadiumille Titans saa vieraaksi kahden ottelun tappioputkessa olevan Chicago Bearssin. Molempien joukkueiden esitykset viimeisen kahden viikon aikana ovat olleet heikkoja ja alkukauden voittojen tuoma huuma on haihtunut. Bears on koko liigan kahtiajakautunein joukkue, sillä puolustus kykenee voittamaan minkä tahansa ottelun, kun taas hyökkäys ei saa aikaiseksi juuri mitään.

·         Titans offense 29,7 points / game (rank 6/32)

·         Bears offense 20,1 points / game (rank 28/32)

Titans on taas näyttäytynyt joukkueena minkä hyökkäys toimii lähes jokaisessa pelissä, mutta puolustus ei kykene luomaan ollenkaan painetta vastustajan pelinrakentajalle. Nähtäväksi jää kumpi joukkue saa korjattua selkeät ongelmat sillä tässä kohtaavat kaksi todella potentiaalista joukkuetta, jotka taistelevat omien divisiooniensa voitosta ja suorasta playoff paikasta.

3. Indianapolis O-line vs. Baltimore D-line

Kaksi AFC:n kärkipään joukkuetta kohtaavat sunnuntaina ensimmäistä kertaa sitten Joe Flaccon ja Andrew Luckin aikakauden jälkeen. Tässä ottelussa tulemme näkemään kaksi erittäin hyvää linjaa, sillä Coltsien hyökkäyksen linja on päästänyt vain kahdeksan säkitystä kauden aikana mikä oikeuttaa ensimmäiseen sijaan koko liigassa. Linjan ehdottomasti suurin tähti on (LG) Quenton Nelson, joka dominoi vastustajia niin heittopuolustuksessa kuin juoksuhyökkäyksessä. Tämän bulldozerin ilkeää pelityyliä suosittelen katsomaan tarkemmin, sillä siinä kiteytyy kaikki mitä NFL guardilta tarvitaan menestyäkseen illasta toiseen. 

Baltimoren puolustuksen linja ei kuitenkaan koostu vastaantulijoista vaan on tällä kaudella onnistunut aggressiivisella tyylillään aiheuttamaan ongelmia vastustajalle jokaisessa ottelussa. Baltimore Blitzaa 45,8% ajasta mikä on eniten koko liigassa ja tämä pelifilosofia on johtanut 24 säkitykseen (rank 5/32). Tästä ottelusta on odotettavissa todella fyysistä ja ratkaisu tullaan näkemään linjojen välillä.

LUE KAIKKI UUTISET