Olympiafutiksen pudotuspelit käynnistyvät

Kiharainen lohkovaihe on saatu päätökseen, ja lauantaina potkitaan kiihkeät puolivälierät. Kisojen Suosikit Espanja ja Brasilia marssivat rutiinilla lohkovoittoihin, ja Aasian jättiläiset Japani ja Etelä-korea voittivat myös omat ryhmänsä. Nyt ennakoimme päivän superkamppailut Espanja – Norsunluurannikko ja Etelä-Korea – Meksiko sekä tarjoamme pika-analyysit kahteen muuhun koitokseen. Pohjustamme samalla ilmaiset jalkapallo vihjeet ja tärpit kierroksen peleihin.

Puolivälierien ottelut

 • Espanja – Norsunluurannikko 31.7 klo 10:00
 • Japani – Uusi-Seelanti 31.7 klo 11:00
 • Brasilia – Egypti 31.7 klo 12:00
 • Etelä-Korea – Meksiko 31.7 klo 13:00

Espanja – Norsunluurannikko

Kisoihin kuumimpana voittajasuosikkina ampaissut Espanja oli alkulohkossa lievä pettymys mutta voitti kuitenkin ryhmän viiden pinnan saaliillaan. Kolmen ottelun maaliero oli nihkeä 2-1, ja hyökkäys pyöritteli kuvioitaan erittäin tehottomasti. Avausottelu paljasti joukkueen hidastelun ongelmat, kun Egypti puristi maalittoman tasapelin. 

Sekä Australia-voitossa että tasurissa Argentiinaa vastaan Espanja sentään osui kertaalleen, mutta supertähtiä täynnä olevasta miehistöstä tulisi saada huomattavasti enemmän irti. Myös Norsunluurannikko kiskaisi tappiottoman alkulohkon mutta jäi viidellä pisteellään kakkoseksi Brasilian taakse. Joukkue osoitti hienoa taisteluhenkeä sekä Brasiliaa että Saksaa vastaan, mutta etenkin hyökkäys on toistaiseksi vaikuttanut kovin heiveröiseltä.

Espanjan sikermä junnasi kaikki alkusarjan ottelunsa noin 70 prosentin pallonhallinnalla, mutta pelailu oli hidasta ja jopa laiskanlaista. Todella pitkää kautta tahkoavat, maajoukkueessa jo miesten EM-kisatkin rehkineet pelurit ovat olleet hyökkäyssuuntaan väsyneen oloisia. Pau Torresin, Eric Garcian ja maalivahti Unai Simonin johtama puolustus on päässyt melko vähällä, sillä Espanjan hallinnan keskellä vastustajat eivät juurikaan ole päässeet rakentelemaan hyökkäyksiään. Kovia minuutteja rutistaneet Pedri, Dani Olmo ja Mikel Oyarzabal ovat kuitenkin olleet ylöspäin pettymyksiä, kun tehot ovat puuttuneet.

Espanjan ottelut Olympiaturnauksessa

 • 28.7 Espanja – Argentiina 1-1
 • 25.7 Australia – Espanja 0-1
 • 22.7 Egypti – Espanja 0-0

Espanjan 4-3-3 ryhmitys on viimeisen päälle viritetty hallitsemaan otteluita, mutta toistaiseksi vauhti on puuttunut, ja homma on ollut ylivarovaista. Kaksi tehtyä maalia on huippurosterille erittäin vaatimaton saalis. Jossakin vaiheessa päävalmentaja Jose Luis De La Fuente joutuu harkitsemaan ainakin rasittuneen Pedrin penkittämistä. Espanjalla on kyllä laajassa ja laadukkaassa miehistössään muitakin ratkaisijoita.

Ottelun kertoimet

 • Espanja 1,53 Betsson
 • Tasapeli 4,00 Unibet
 • Norsunluurannikko 8,50 888 Sport

Myös Norsunluurannikon ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä. Avauspelissä tuli kuitenkin niukka voitto, vaikka Saudi-Arabia oli suurimman osan ottelusta pelillisesti edellä. Brasiliaa vastaan Norsunluurannikko pääsi jo vartin jälkeen miesylivoimalle mutta ei siitä huolimatta saanut luotua juuri mitään ylöspäin. Myös Saksaa vastaan joukkue oli kenttätapahtumissa jäljessä mutta sai kuin saikin kairattua jatkopaikkaan tarvittavan pisteen. Yhteensä kuusi laukausta maalia kohti kolmessa ottelussa kertoo paljon arkailevan joukkueen ongelmista.

Norsunluurannikon ottelut Olympiaturnauksessa

 • 28.7 Saksa – Norsunluurannikko 1-1
 • 25.7 Brasilia – Norsunluurannikko 0-0
 • 22.7 Norsunluurannikko – Saudi-Arabia 2-1

Norsunluurannikon 4-2-3-1 systeemi on ollut suurissa ongelmissa, sillä se ei ole päässyt hallitsemaan palloa yhdessäkään ottelussa – edes ylivoimalla Brasiliaa vastaan – eikä vastahyökkäyksetkään oikein ota onnistuakseen. Rosterissa pitäisi löytyä hyökkäysosaamista, mutta Amad Diallo, Christian Kouame ja kumppanit ovat olleet todella vaisuja. Parhaiten yläoksasta on onnistunut Franck Kessie, joka on myös ainoana onnistunut maalinteossa. Neljän puolustajan linja on ollut muuttumaton, ja sen toiminta onkin ollut melko väkevää.

Espanja tulee tuttuun tapaan ottamaan pallonhallinnan täysin itselleen ja yrittää jauhaa tarvittavat maalipaikat vastustajan sinnikkään puolustuksen seassa. Huippumaalipaikat tulevat kuitenkin luultavasti olemaan jälleen vähissä, ja maaliodottama onkin matala. Kisojen parhaan puolustuksen kanssa operoiva Espanja on valtava ennakkosuosikki, mutta mikäli sen hyökkäys jatkaa tehotonta rouhintaansa, saattaa Norsunluurannikko pitää ottelun hyvinkin tasaisena. Parhaat peli-ideat löytyvät vähämaalisista tuloksista.

Japani – Uusi-Seelanti

Japani seilasi ainoana joukkueena alkulohkon puhtaalla pelillä, ja sen otteet paranivat alkulohkon edetessä. Joukkueessa ei varsinaisesti ole heikkoa osa-aluetta, ja se on ansainnut suosikin asemansa jatkoon menijäksi. Uusi-Seelanti on paria virhettä lukuun ottamatta puolustanut kisoissa upeasti. Hyökkäys on kuitenkin ollut vaatimatonta, ja kun Japanillakin on kivikova ja kokenut puolustus, tulee maalinteko olemaan hankalaa. Japani jatkanee välieriin vähämaalisen kamppailun päätteeksi.

Ottelun kertoimet

 • Japani 1,25 Betsafe
 • Tasapeli 6,00 Bethard
 • Uusi-Seelanti 15,00 Unibet

Etelä-Korea – Meksiko

Etelä-Korean ja Meksikon kohtaamisessa on herkulliset lähtökohdat, sillä vastakkain ovat kaksi lohkovaiheessa eniten maaleja pommittanutta joukkuetta. B-lohkon voittaja Etelä-Korea jäi yllättäen nollille avauspelissään Uuden-Seelannin pihdeissä mutta takoi hurjat 4-0 ja 6-0 lukemat Romaniaa ja Hondurasia vastaan. Meksiko maalasi jokaisessa ottelussaan ja käytti maalipaikkansa hyväkseen kovalla teholla. Tappio Japanille jätti sen kuitenkin A-lohkon kakkoseksi.

Etelä-Korea pääsi sekä Romaniaa että Hondurasia vastaan pelaamaan koko toisen jakson miesylivoimalla ja tykittelikin armotta taululle hirmulukemat. Kang-in Lee ja Ui-Jo Hwang ovat nyt molemmat viimeistelleet turnauksessa kolme osumaa ja hätyyttelevät turnauksen maalipörssin kärkeä. 

Joukkue on lämmennyt turnauksessa varsin hitaasti, sillä avauspelissä se onnistui laukomaan vain kerran Australian maalia kohti. Romaniaakin vastaan homma oli tasamiehistöin nihkeää, mutta vastustajan ulosajon jälkeen hyökkäys pääsi revittelemään iloisesti. Lohkon päätöspelissä Honduras oli täysi vastaantulija.

Etelä-Korean ottelut Olympiaturnauksessa

 • 28.7 Etelä-Korea – Honduras 6-0
 • 25.7 Romania – Etelä-Korea 0-4
 • 22.7 Uusi-Seelanti – Etelä-Korea 1-0

Etelä-Korea jyrää hyökkäävällä 4-4-2 ryhmityksellä, ja avauksessa Hwangin pari kärjessä on vaihdellut ottelusta toiseen. Lee on tehnyt kaikki kolme maaliaan tultuaan vaihdosta sisään. Päävalmentaja Hak-Beom Kim teki pari muutosta puolustuslinjaansa Uusi-Seelanti-tappion jälkeen, ja kahdessa viimeisessä ottelussa nollan pitänyt pakisto on hoitanut hommansa erittäin jämäkästi.

Ottelun kertoimet

 • Etelä-Korea 3,05 Unibet
 • Tasapeli 3,45 888 Sport
 • Meksiko 2,50 NordicBet

Meksiko oli avausottelussaan Ranskaa vastaan murhaava, kun se takoi toisella jaksolla peräti neljä osumaa vastustajan verkkoon. Myrskyvaroitus oli annettu, mutta Japania vastaan meno oli huomattavasti hankalampaa, ja Meksiko valui tasaisessa koitoksessa 1-2 tappioon. Kolmannessa pelissä heikko Etelä-Afrikka kaatui kevyesti. Onnistujia on laajalla rintamalla, sillä peräti seitsemän eri pelaajaa on jo onnistunut maalinteossa. Hyökkäyksen maestroksi on noussut vasemmalla laidalla joka ottelun avannut Alexis Vega, ja myös kokenut sentteri Henry Martin pääsi maalin makuun Etelä-Afrikkaa vastaan.

Meksikon ottelut Olympiaturnauksessa

 • 28.7 Etelä-Afrikka – Meksiko 0-3
 • 25.7 Japani – Meksiko 2-1
 • 22.7 Meksiko – Ranska 4-1

Meksikon puolustus ei ole vakuuttanut, ja päävalmentaja Jaime Lozano joutui ennen lohkon päätöspeliä muokkaamaan linjaansa Erick Aguirren loukkaantumisen ja Johan Vasquezin pelikiellon takia. Etelä-Afrikka ei juurikaan uhannut Meksikon maalia, mutta Etelä-Korean vahva hyökkäys tulee tarjoamaan kovan haasteen.

Luvassa on erittäin tasainen koitos, jossa bookkerit ovat saaneet Meksikon lieväksi ennakkosuosikiksi. Ryhmästä löytyy valtavasti taitoa ja monia ratkaisijoita, mutta joukkue voi olla hyvin ailahtelevainen. Parhaat peli-ideat saattavatkin löytyä astetta varmemmin painelevat Etelä-Korean jatkopaikasta.

Brasilia – Egypti

Brasilia oli aivan kärkipäässä, kun kultamitalisuosikkeja listattiin ennen kisoja. Esitykset olivatkin alkulohkossa vahvoja, ja ryhmän voitto irtosi seitsemällä pisteellä. Hyökkäys on joukkueen vahvin ase, mutta puolustus on pieni kysymysmerkki. Kärjen takana hurjasteleva Richarlison johtaa turnauksen maalipörssiä viidellä osumallaan. Egypti nyhjäsi lohkosta jatkoon neljällä pinnalla ja onnistui maalinteossa vain kahdesti. Tiivis puolustus teki kuitenkin tarvittavan ja nollasi esimerkiksi Espanjan vahvan nipun. Ennakkoasetelma on selvä hyökkäys vastaan puolustus. Brasilia on materiaaliltaan paria astetta laadukkaampi ja tulee etenemään välieriin.

Ottelun kertoimet

 • Brasilia 1,40 (Unibet)
 • Tasapeli 4,75 (Betsson)
 • Egypti 8,00 (888sport)

Kertoimet Olympialaisten voittajalle

 • Espanja 2,50 (NordicBet)
 • Brasilia 2,65 (888sport)
 • Japani 7,00 (Betsson)
 • Meksiko 13,00 (Betsafe)
 • Etelä-Korea 17,00 (NordicBet)
 • Egypti 34,00 (Betsson)
 • Norsunluurannikko 51,00 (Betsafe)
 • Uusi-Seelanti 101,00 (Betsson)
LUE KAIKKI UUTISET