Mestareiden Liiga jatkuu pudotuspeleillä!

Mestareitten Liigan pudotuspelit potkaistaan käyntiin tiistaina kahdella upealla ottelulla, ja heti keskiviikkona on ohjelmassa kaksi jännitysnäytelmää lisää. Arvonta asetti vastakkain mahtavat parit, ja nyt käymme läpi ennakkoasetelmia viikon huippukoitoksiin.

Viikon ottelut

Tiistai 16.2

 • Barcelona – Paris Saint-Germain klo 22:00
 • RB Leipzig – Liverpool klo 22:00

Keskiviikko 17.2

 • FC Porto – Juventus klo 22:00
 • Sevilla – Borussia Dortmund klo 22:00

Barcelona – Paris Saint-Germain

Heti tiistaina Camp Noulla iskevät yhteen todelliset jättiläiset Barcelona ja PSG. Molemmat ovat viime vuosien vakiovieraita CL:n pudotuspeleissä, ja pariisilaiset olivat lähellä päävoittoa viime kaudella häviten finaalin Bayern Münchenia vastaan. Barca otti lohkovaiheessa upeasti viisi voittoa, mutta jäi kuitenkin kakkoseksi Juventuksen taakse keskinäisten otteluitten perusteella. PSG voitti oman lohkonsa, vaikka koki matkalla kaksi tappiota.

Molemmilla on tunnetusti vahva ja tehokkaaksi hiottu hyökkäys, joten pari ratkeaa siihen kumpi onnistuu paremmin riisumaan vastustajan aseista. Barcelonan puolustus on ollut ajoittain epävarma, mutta tiistaina sen tehtävää helpottaa hieman Neymarin ja Angel Di Marian loukkaantumiset. PSG-kärkeä johdattaa nyt Mauro Icardi, jonka yhteistyön toimivuus Kylian Mbappen kanssa on avainasemassa. Tammikuussa puikkoihin hypännyt manageri Mauricio Pochettino on käyttänyt hyökkäyksessä erilaisia muodostelmia, ja joutunee nyt poissaolojen takia valitsemaan 4-2-3-1 miehityksen, jossa suurin uhka tulee Mbappen vasemmalta laidalta.

Myös Barcelonan ryhmitys on vaihdellut usein talven aikana. Manageri Ronald Koeman suosi syksyn CL-peleissä 4-2-3-1 muodostelmaa, mutta viimeaikoina Barca on käyttänyt 4-3-3 järjestelmää, jossa Lionel Messin ja Antoine Griezmannin kanssa hyökkäyksessä on avannut joko Ousmane Dembele tai Francisco Trincao. 

Barcelona CL-lohkovaiheessa

 • Barcelona – Juventus 0-3
 • Ferencvaros – Barcelona 0-3
 • Dynamo Kyiv – Barcelona 0-4
 • Barcelona – Dynamo Kyiv 2-1
 • Juventus – Barcelona 0-2
 • Barcelona – Ferencvaros 5-1

PSG oli vahva viime kesän CL-lopputurnauksen yksiosaisissa pudotuspeleissä. Barcelona sen sijaan kärsi historiallisen 8-2 tappion Bayern Münchenin pyörityksessä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Mestareitten Liigan pudotuspeleissä neljästi, ja otteluparit ovat olleet tasaisia ja runsasmaalisia. Huippuna muistetaan kevään 2017 ensimmäinen playoff-kierros, jossa Barca käänsi parin itselleen uskomattomalla 6-1 kotivoitolla hävittyään ensin Pariisissa maalein 4-0.

Tuon kauden jälkeen Barcelona on itse romahtanut kahdesti pudotuspeleissä toisessa osaottelussa ja haluaa nyt epätoivoisesti pyyhkiä viime vuosien synkät muistot historiaan. Paljon riippuu taas mentaalisesta puolesta, ja Koemanilla pitäisi olla aseet lähettää ryhmänsä vahvalla mutta nöyrällä asenteella tulevaan koitokseen. Pään kestävyyttä Mestareitten Liigassa on osoittanut myös nykyinen PSG-luotsi Pochettino, joka kaksi vuotta sitten johdatti Tottenhamin hieman yllättäen finaaliin saakka.

Paris Saint-Germain CL-lohkovaiheessa

 • PSG – Basaksehir 5-1
 • Manchester United – PSG 1-3
 • PSG – RB Leipzig 1-0
 • RB Leipzig – PSG 2-1
 • Basaksehir – PSG 0-2
 • PSG – Manchester United 1-2

PSG on tällä kaudellla tiputtanut pisteitä Ranskan liigassa edellisvuosia enemmän ja mestaruudesta on käynnissä tiukka taistelu. Vaikka Pariisin nippu on voittanut kahdeksan viimeisestä yhdeksästä ottelustaan, se joutuu loukkaantumisten takia vaikeassa tilanteessa kokeneen Barcelonan kimppuun. Myös Barca on tällä hetkellä kovassa iskussa ja on voittanut seitsemän edellisestä kahdeksasta pelistään.

Bookkerit eivät nosta kumpaakaan ennakkosuosikiksi menemään jatkoon, ja pari on kertoimien valossa aivan fifty-fifty. Barcelona ei ole hävinnyt kotonaan kuin kerran tällä kaudella, ja sen voittokertoimet avausosan kotiottelussa liikkuvat kahden tuntumassa. PSG hakee vierasmaalia, joten parhaat peli-ideat löytynevät korkeista maalimääristä ja Both Teams to Score -vaihtoehdosta.

RB Leipzig - Liverpool

Tiistain toisessa ottelussa RB Leipzig joutuu yrittämään Liverpoolin kaatoa Budapestissä, sillä liikkumisrajoitusten takia ottelua ei voida järjestää Saksassa. Pool lähteekin ”vieraspeliin” lievänä suosikkina, vaikka Valioliigassa sillä on menossa vaikea jakso. Leipzigin voitolle parin avausosassa on markkinoilla tarjolla jopa yli kolmen kertoimia.

Porto - Juventus

Keskiviikkona Porto haastaa kotikentällään Juventuksen. Juve otti lohkovaiheessa viisi voittoa ja hävisi kertaalleen Barcelonaa vastaan. Serie A:ssa meno on ollut vaisumpaa, ja hallitseva mestari on sarjassa vasta neljäntenä. Torinolaiset ovat tahkonneet kovassa otteluruuhkassa liigaa ja Coppa Italiaa kahden ottelun viikkotahdilla koko alkuvuoden. Tulokset ovat olleet pääasiassa hyviä, ja tammikuun ainoa tappio tuli vieraissa Interiä vastaan. CL-viikolle Juve ei kuitenkaan pääse ihanteellisista lähtökohdista, sillä se hävisi viime lauantaina Napolissa tärkeän liigapelin 1-0.

Mestareiden Liiga jatkuu pudotuspeleillä!

Juventuksen puolustus on ollut erittäin pitävä tammikuun puolivälistä alkaen, ja vahvana runkona keskikentän keskustassa ovat ankkuroineet Adrien Rabiot, Rodrigo Bentacur ja Arthur sekä keskuspuolustuksessa kokeneet jyrät Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci. Kärkipari Cristiano Ronaldo, Alvaro Morata on edelleen vaarallinen, mutta sille sattuu ajoittain myös ohipäiviä. Portoa vastaan sellaiseen ei ole varaa, sillä myös portugalilaisjätti pystyy hyvänä päivänä nollaamaan väkevänkin hyökkäysuhan.

Juventus CL-lohkovaiheessa

 • Barcelona – Juventus 0-3
 • Juventus – Dynamo Kyiv 3-0
 • Juventus – Ferencvaros 2-1
 • Ferencvaros – Juventus 1-4
 • Juventus – Barcelona 2-0
 • Dynamo Kyiv – Juventus 0-2

Porto sijoittui 13 pisteellä CL-lohkossaan toiseksi Manchester Cityn jälkeen. Se piti maalinsa puhtaana peräti viisi kerta kuudessa ottelussa, kun ainoastaan City kotonaan onnistui sitä vastaan maalinteossa. Portugalin liigassa Porto ei ole kuitenkaan viime viikkoina vakuuttanut. Mestaruus on karkaamassa Sportingille, kun Porto on tiputtanut pisteitä kolmessa viime ottelussaan. Mestareitten Liigassa Portolla on puolustuksen nappisuorituksella kuitenkin ainakin kotonaan yllätyssauma. Keskuspuolustuksen jämäkän duon muodostaa kokenut Pepe yhdessä Chancel Mbeban kanssa, ja näiden onnistuminen Juven hyökkäystä vastaan tulee olemaan ratkaisevaa. 

Porto CL-lohkovaiheessa

 • Olympiacos – Porto 0-2
 • Porto – Manchester City 0-0
 • Olympique Marseille – Porto 0-2
 • Porto – Olympique Marseille 3-0
 • Porto – Olympiacos 2-0
 • Manchester City – Porto 3-1

Juventusta ensimmäistä kautta manageroivan Andrea Pirlon taktiset kyvyt joutuvat nyt kovaan testiin. Vaikka CL:n lohkovaihe oli vakuuttavaa tekemistä, Serie A:ssa Pirlo ei ole saanut miehistöään vielä täyteen iskuun. Portoa jo neljättä kautta luotsaavalla Sergio Conceicaolla alkaa kolmas yritys CL:n pudotuspeleissä, ja portugalilaislegenda näkee tässä upean mahdollisuuden ottaa manageriuransa hienoin voitto.

Erittäin kovan rutiinitason CL-peleissä omaava Juventus on selkeä suosikki jatkoonmenijäksi, ja sen kertoimet ovat 1,20 tietämissä. Se lähtee otteluparin avaavaan vieraspeliin varovaisesti, eikä sen tarvitse hyökätä yltiöpäisesti, joten koitos pysynee tasaisena. Molempien puolustus on kokenut ja vahvassa vireessä, joten maalimäärä saattaa hyvinkin jäädä matalaksi.

Sevilla – Borussia Dortmund

Keskiviikon toisestakin kamppailusta ennakoidaan tasaväkistä, kun Sevilla isännöi Borussia Dortmundia. Peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa kiitävä kotijoukkue on kuitenkin nostettava suosikiksi kotipelissään, etenkin kun Dortmund on kompuroinut kotimaansa sarjassa viimeisen kuukauden aikana. Sevillan jatkoonmenolle on tarjolla hienoja jopa 2,30 kertoimia.

Mestareitten Liigan jatkoonmenijöitä voit veikata esimerkiksi NordicBetin, Betssonin ja Bethardin sivuilla.

LUE KAIKKI UUTISET