Kuka vie Stanley Cupin 2020-2021? NHL kauden ennakko

NHL-kausi on saatu polkaistua käyntiin, ja on aika tarkastella kauden alkua. Artikkelissa käydään tämän lisäksi myös läpi divisioonien jatkoonmenijät sekä potentiaaliset mestarisuosikit.

NHL-kausi pääsi starttaamaan vasta tammikuussa 2021, ja se pelataan läpi typistettynä versiona, jossa joukkueiden on määrä pelata 56 ottelua. Kauden alkua on varjostanut useat koronatapaukset, joiden myötä useampia kymmeniä pelejä on jo jouduttu siirtämään. Joukkueilla on edessä todella raskas kausi, sillä otteluita pelataan keskimäärin joka toinen päivä.

Keskinen Divisioona 

Keskinen Divisioona on erittäin mielenkiintoinen, sillä sieltä löytyy mm. viime vuoden finaalipari Tampa Bay Lightning ja Dallas Stars. Ottelumäärät joukkueilla vaihtelee koronatapausten takia, mutta tällä hetkellä kärjessä keikkuu Tampa Bay, jonka niskassa hengittää Carolina Hurricanes sekä Florida Panthers. 

Keskisen Divisioonan sarjataulukko

 1. Tampa Bay Lightning 15pts
 2. Carolina Hurricanes 14pts
 3. Florida Panthers 14pts
 4. Chicago Blackhawks 14pts
 5. Columbus Blue Jackets 13pts
 6. Dallas Stars 12pts
 7. Nashville Predators 10pts
 8. Detroit Red Wings 8pts

Alkukauden perusteella voi jo todeta, että hallitseva mestari Tampa Bay tulee olemaan varmasti yksi joukkue, joka tästä divisioonasta pudotuspeleihin etenee. Tampa Bayn peli näyttää heti alusta lähtien melko valmiilta, jolla on edellytykset edetä jälleen jopa päätyyn asti. 

Suomalaisten tähdittämät Florida ja Carolina ovat näyttäneet myös alkukaudesta varsin pirteiltä, ja he ovat kamppailussa pudotuspelipaikoista mukana. Kauden myöhemmin aloittanut Dallas on myös ollut odotetun kova alusta asti, jonka jatkopaikkaa voi pitää myös melko selvänä.

Patrik Laineen hankkinut Columbus ei ole alkukaudesta vakuuttanut. Peli on ollut hyvin sekavaa, ja alun perusteella Columbus pelaa jonkinnäköistä välikautta. Columbuksen ongelmaksi muodostuu myös erittäin kapea sentteriosasto. Chicago ja Nashville kuuluvat samaan kastiin. Näillä kolmella joukkueella on mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta se on todella kovan työn takana tässä kovassa divisioonassa. Detroitin pelaajamateriaali on osoittanut jo alkukaudesta sen, että joukkue ei tällä kaudella tule taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Uskon, että Keskisestä Divisioonasta Playoffeihin etenee Tampa Bay, Dallas, Carolina ja hienoisena yllätyksenä Florida.

Itäinen Divisioona

Itäisen Divisioona on ennakkoon melko tasainen, jossa jokaisella joukkueella on mahdollisuudet pudotuspeleihin. Tällä hetkellä divisioonaa johtaa Boston Bruins, jota eniten haastaa Philadelphia Flyers sekä Washington Capitals.

Itäisen Divisioonan sarjataulukko

 1. Boston Bruins 18pts
 2. Philadelphia Flyers 18pts
 3. Washington Capitals 15pts
 4. Pittsburgh Penguins 11pts
 5. New Jersey Devils 10pts
 6. New York Rangers 10pts
 7. New York Islanders 10pts
 8. Buffalo Sabres 10pts

Boston on vihdoin saanut David Pastrnakin takaisin kokoonpanoon, mikä on näkynyt välittömästi joukkueen otteissa. Todella kova ykkösnyrkki Marchand - Bergeron - Pastrnak on yksi NHL:n kovimmista ketjuista, jonka johdolla Bruins tulee etenemään tästä divisioonasta pudotuspeleihin. Philadelphian peli on näyttänyt alkukaudesta myös erittäin hyvältä, ja uskon heidän etenevän myös jatkoon. Washingtonilla on viime peleissä ollut paljon poissaoloja, mutta kauden edetessä joukkue tulee olemaan vahvoilla, sillä kokoonpanosta löytyy laajalti ratkaisuvoimaa. Maalivahtiosasto on pieni arvoitus.

Neljännestä pudotuspelipaikasta käydään kovempaa taistelua. Pittsburghin peli on ollut alkukaudesta sekaisin, eikä muutkaan divisioonan joukkueet ole toistaiseksi vakuuttaneet. Uskon, että Pittsburgh, Rangers ja Islanders tulevat taistelemaan neljännestä pudotuspelipaikasta.

Jatkoon tästä divisioonasta etenee Philadelphia, Boston, Washington ja Rangers.

Pohjoinen Divisioona 

Pohjoinen Divisioona on ennakkoon kaikkein heikkotasoisin divisioona. Divisioonaa johtaa tällä hetkellä Toronto Maple Leafs, jonka perässä seuraa Montreal sekä Winnipeg.

Pohjoisen Divisioonan sarjataulukko

 1. Toronto Maple Leafs 19pts
 2. Montreal Canadiens 18pts
 3. Winnipeg Jets 15pts
 4. Edmonton Oilers 12pts
 5. Vancouver Canucks 12pts
 6. Calgary Flames 11pts
 7. Ottawa Senators 5pts

Torontolla on varsin mukava tilanne, sillä divisioona on kohtuullisen helppo heidän kannaltaan. Torontolta löytyy laadukas hyökkäyskalusto, jonka turvin joukkue tulee ottamaan takuuvarmasti pudotuspelipaikan. Toronton ohella Montreal ja Winnipeg on melko selkeitä jatkoon menijöitä.

Jesse Puljujärven edustama Edmonton Oilers on siinä tilanteessa, että vihdoin pudotuspelipaikka on mahdollinen. Muut neljännestä playoff-paikasta taistelevat joukkueet ovat Edmontonia ennakkoon heikompia, joten nyt on öljymiesten todellinen mahdollisuus päästä kevään tärkeisiin peleihin.

Edmontonia koviten haastaa Calgary sekä Vancouver. Ottawan mahdollisuudet ovat käytännössä olemattomat, sillä pelaajamateriaali ei yksinkertaisesti tule riittämään jatkoon tänäkään vuonna.

Pudotuspeleihin etenevät Toronto, Montreal, Winnipeg ja Edmonton.

Kuka vie Stanley Cupin 2020-2021? NHL kauden ennakko

Läntinen Divisioona

Alkukauden perusteella Läntinen Divisioona on tasainen, jossa lähes kaikilla joukkueilla on hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin. Divisioonaa johtaa Vegas Golden Knights, jonka niskassa hengittävät Colorado Avalanche ja St.Louis Blues.

Läntisen Divisioonan sarjataulukko

 1. Vegas Golden Knights
 2. Colorado Avalanche
 3. St.Louis Blues
 4. Anaheim Ducks
 5. Minnesota Wild
 6. Arizona Coyotes
 7. San Jose Sharks
 8. Los Angeles Kings

Vegas on potentiaalinen joukkue etenemään tänä vuonna pitkälle, ja he tulevatkin ottamaan varmasti paikan pudotuspeleissä. Heidän lisäkseen Coloradon ja St.Louisin pelit ovat näyttäneet kohtuullisen hyvältä alkukaudesta. Coloradon ongelmaksi voi kuitenkin muodostua kapeahko materiaali ykkösnyrkin ulkopuolella.

Neljännestä pudotuspelipaikasta käydään kova kamppailu. Alkukauden perusteella Anaheim ja Minnesota ovat vahvimmat ehdokkaat tähän. San Jose ja Los Angeles eivät ole täysin ulkona kamppailusta, mutta melko kapealla materiaalilla operoivat joukkueet joutuvat pelaamaan lähes täydellisesti, mikäli mielivät divisioonasta jatkoon.

Uskon, että pudotuspeleihin etenevät Vegas, Colorado, St.Louis ja Anaheim.

Kuka vie Stanley Cupin kaudella 2020-2021?

Tällä kaudella mestarisuosikkeja on useita. Suurimpana suosikkina näen hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin. Joukkueella on erittäin laaja materiaali, josta löytyy ratkaisuvoimaa useasta kentästä. Lisäksi puolustus on erittäin laadukas, unohtamatta yhtä NHL:n parhaista maalivahdeista.

Suurimpina haastajina Tampa Baylle näen Dallasin, Vegasin, Toronton ja Bostonin. Näillä joukkueilla on kuitenkin jokaisella omat ongelmat, jotka tekevät mestaruuden tavoittelusta haastavaa.

Dallas on näistä kaikista vahvin haastaja. Maalivahtiosasto on hienoinen arvoitus. Ben Bishop on leikkauksen jäljiltä poissa ainakin maaliskuuhun asti ja Khudobin on toistaiseksi hyllytetty seuran toiminnasta. Muutoin joukkue on erittäin potentiaalinen haastaja, sillä tulivoimaa joukkueesta löytyy paljon, eikä puolustus kalpene Tampa Bayn puolustukselle lainkaan.

Vegas tunnetaan erittäin hyvästä puolustuspelistä, joka usein vie joukkueen pitkälle kevääseen. Hyökkäyksen leveys ei yllä aivan Dallasin ja Tampa Bayn tasolle, mutta mahdollisuudet jopa mestariksi asti tälläkin kalustolla on. Maalivahtipeli on pieni kysymysmerkki.

Toronton hyökkäyskalusto on varmasti yksi sarjan kovimmista. Herrat Tavares, Marner, Matthews ja Nylander ovat aivan sarjan eliittiä, ja siitä menestys ei tule jäämään kiinni. Suurimmat ongelmat ovat puolustuspäässä ja maalivahtiosastolla. Andersen ei ole tasoltaan maalivahti, joka pystyy voittamaan Stanley Cup -pystejä. Vaatii täydellisen onnistumisen puolustukselta, jotta Toronto nostaa kannua kauden päätteeksi.

Bostonilla maalivahtipeli ja puolustus ovat mestaruuden vaatimalla tasolla, mutta hyökkäyskaluston leveys on pieni kysymysmerkki. Tehokkaan ykkösketjun takaa tulee löytyä riittävästi tehoja, jotta joukkue pystyy kamppailemaan mestaruudesta.

Viime vuoden finaalin uusinta ei ole kaukana, mutta ei suinkaan ole mahdotonta, että finaalissa nähtäisiin täysin eri joukkueet. Uskon, että finaalijoukkueet tulevat löytymään yllämainituista joukkueista. Mikäli vedonlyöntilapulle haluaa mestaria veikata, on suurin suosikki papereissani mestariksi Tampa Bay Lightning.

LUE KAIKKI UUTISET